8 ακόμη μέρες φυλάκισης για υπόπτους δολοφονίας

Οι ύποπτοι, οι οποίοι συνδέονταν με την περαιτέρω έρευνα για τον ύποπτο θάνατο στη Λευκωσία, ενώθηκαν ξανά στο δικαστήριο.

Προετοιμάστηκε ένας ειδικός διερμηνέας ώστε ο ύποπτος C.O να κατανοήσει την υπόθεση λόγω της ομιλίας και της ακοής του.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Fikri Sergil, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με το ζήτημα, παρουσίασε τα ευρήματα του περιστατικού.

Ο Sergil δήλωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στις 15.30, οι αστυνομικές ομάδες που ήρθαν στη σκηνή ξεκίνησαν έρευνα μετά το σώμα του Halil İbrahim Mengi, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά το χτύπημα που πήρε στο κεφάλι του στο δωμάτιο του μπάνιου του κατοικία στην οδό Ali Hasip στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Sergil είπε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, πολλά δείγματα αίματος βρέθηκαν στα σαλόνια, στην κουζίνα, στο διάδρομο και στα δωμάτια μπάνιου.

Ο Sergil, ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας, δήλωσε επίσης στο δικαστήριο ότι μια ξύλινη λαβή 44 cm με αίμα πάνω της και ένα κλειδί 30 cm βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από το πλυντήριο που βρίσκεται στον διάδρομο της κατοικίας.

Αστυνομία, 3 ζευγάρια παντόφλες με αίμα πάνω τους μέσα στην κατοικία,

Δήλωσε επίσης ότι υπήρχε ένα θραύσμα οστού που πιστεύεται ότι είναι ένα θραύσμα κρανίου που ανήκε σε έναν νεκρό ανάμεσα στο νάιλον σκουπιδιών που βρέθηκε στην κουζίνα και ένα αιματηρό δείγμα μαλλιών που πιστεύεται ότι ανήκει στον αποθανόντα στο πάτωμα.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Fikri Sergil ανακοίνωσε επίσης στο δικαστήριο ότι τα γυναικεία ρούχα στο πλυντήριο με λεκέδες αίματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως σημάδι.

Η αστυνομία ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι ύποπτοι παρουσία εντοπίστηκαν στην αίθουσα της κατοικίας και ότι συνελήφθησαν ως ύποπτοι επειδή είχαν λεκέδες αίματος πάνω τους.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Σεργκίλ δήλωσε ότι οι ύποπτοι τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου στις 6 Φεβρουαρίου και έλαβαν τριήμερο ένταλμα κράτησης και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πραγματοποιήθηκε επανεξέταση στην εν λόγω κατοικία και κατασχέθηκαν άλλα σημάδια.

Επισημαίνοντας ότι οι ύποπτοι εξετάστηκαν από γιατρό, η αστυνομία τόνισε ότι ο ύποπτος S.C είχε ένα κόψιμο στο δεξί αυτί του λόγω του χτυπήματος από ένα σκληρό αντικείμενο.

Η αστυνομία, ο ύποπτος ομιλίας και η ακοή CO δήλωσε σε δήλωση προς την αστυνομία ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον αποθανόντα Halil İbrahim Mengi.

Η αστυνομία είπε ότι τα ρούχα του αποθανόντος και του ύποπτου CO θα εξεταστούν κατά τη σεξουαλική κακοποίηση, ότι θα ληφθούν περίπου 20 ακόμη δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα, ότι η κατοικία θα εξεταστεί ξανά, θα διεξαχθούν έρευνες δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι ύποπτοι θα ελέγχθηκε από το Νοσοκομείο Ειρήνης και Ψυχικών και Νευρολογικών Νοσημάτων. Δηλώνοντας ότι θα περάσει, ζήτησε να κρατούνται οι ύποπτοι για άλλες 8 ημέρες

Ο δικαστής Temay Sağer, ο οποίος αξιολόγησε το μαρτύριο παρουσία του, διέταξε τους υπόπτους να κρατούνται από την αστυνομία για 8 ακόμη ημέρες για σκοπούς έρευνας.

Πηγή: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΜΑΛΙ

Source