8 ημέρες πένθους για την Ελισάβετ από σήμερα

Ο θάνατος του συζύγου της, ο 73χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 99 ετών, θα έχει βαθιά επίδραση στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα, που κάποτε χαρακτήρισε τον πρίγκιπα Φίλιππο τη «δύναμη και υποστήριξη» της, θα ξεκινήσει μια περίοδο πένθους οκτώ ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα υπογράψει λογαριασμούς, և οι κρατικές υποθέσεις θα ανασταλούν ως ένδειξη σεβασμού.

Μετά την κηδεία, η βασίλισσα θα συνεχίσει να θρηνούν, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες θα συνεχίσει τα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με το metro.co.uk, είναι απίθανο η βασίλισσα να εμφανιστεί δημόσια για ένα μήνα, καθώς ολόκληρη η βασιλική οικογένεια θα εισέλθει σε περίοδο πένθους 30 ημερών.

Ακόμα και μετά από αυτήν την περίοδο, η βασίλισσα θα μπορούσε να αποσυρθεί σημαντικά λόγω της απώλειας του δούκα, ο οποίος θα είχε γίνει 100 τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Φίλιππος βρήκε καταφύγιο κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του Κάστρου του Windsor, εγκαταλείποντας ακόμη και παραδόσεις όπως η βασιλική συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας στο Sandringham.

Πριν από το ξέσπασμα του κοροναϊού, η βασίλισσα πέρασε τις διακοπές της στο Sandringham, Balmoral ή Windsor, περιτριγυρισμένη από τα παιδιά, τα εγγόνια και τα εγγόνια της. Μπορεί τώρα να βασίζεται στην υποστήριξή τους καθώς προετοιμάζεται για τη ζωή χωρίς τον σύζυγό της.

Αφού αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο Woodfarm, ένα ταπεινό εξοχικό σπίτι στο Sandringham, όπου η βασίλισσα τον επισκέφτηκε όταν μπορούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ήταν ένα μέρος όπου ένιωθαν σαν κανονικοί άνθρωποι. .

Ο δούκας πέρασε το χρόνο του διαβάζοντας, ζωγραφίζοντας, γράφοντας γράμματα και επισκέπτοντας φίλους. Επιβλέπει επίσης την εγκατάσταση μιας νέας κουζίνας, η οποία για πρώτη φορά σε 30 χρόνια εκσυγχρονίζει το σπίτι.

Πού μπορεί να θαφτεί ο πρίγκιπας Φίλιππος;
Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι πιθανό να ταφεί στο Frogmore Gardens, έναν κήπο 35 στρεμμάτων όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ περπατά με τα αγαπημένα της κρανία σκύλου. Είναι πέρα ​​από την εμβέλεια της κοινωνίας, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για την οικογένεια. Η βασίλισσα Βικτώρια, η γιαγιά του Πρίγκιπα Φίλιππου, είναι θαμμένη εκεί, δίπλα στο σύζυγό της, τον Πρίγκιπα Άλμπερτ.

Λέγεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος προτίμησε μια ιδιωτική ταφή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Σύμφωνα με τον «Καθρέφτη», ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε «προηγουμένως εκφράσει την προτίμησή του για κάτι λίγο πιο απλό», όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος ah ahra Mulroy, αλλά τόνισε ότι είχε το δικαίωμα να κάνει κηδεία με εντολή του αρχηγού του κράτους. Όπως ανέφερε, συμμετείχε ακόμη και στις σχετικές συμφωνίες.

“Αντί για δημόσιο προσκύνημα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, πιστεύεται ότι το σώμα του Δούκα θα βρίσκεται στο Παλάτι του Άιτς Τζέιμς, όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα θάφτηκε λίγες μέρες μετά την κηδεία της το 1997. Δεν θα επιτρέπεται στο κοινό να δει πώς τόνισε, ενώ σχετικά με τους καλεσμένους της κηδείας, εξήγησε ότι στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίντσορ, θα παρίστανται μόνο μέλη της οικογένειας, φίλοι και ηγέτες της Οικογένειας.

Πηγή:

Source