859 περιπτώσεις, 696 εκ των οποίων είναι τοπικές σε 14 ημέρες

Επανάσταση Σίδηρος

Η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων φοβίζει. Ενώ εντοπίστηκαν συνολικά 988 περιπτώσεις τον Μάρτιο, ο αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τις 859 τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου. Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία εντατικής θεραπείας αυξήθηκε επίσης.

Ενώ η θεραπεία 5 ατόμων ηλικίας 89 έως 40 ετών συνεχίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, πληροφορήθηκε ότι η κατάσταση 3 ασθενών μεταξύ των ηλικιών 89 και 50 ήταν κρίσιμη.

Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων δοκιμών είναι μεταξύ έξι χιλιάδων και οκτώ χιλιάδων, η αύξηση του αριθμού των τοπικών υποθέσεων είναι επίσης αξιοσημείωτη.

Μιλώντας στο YENİDÜZEN, οι γιατροί πιστεύουν ότι ο αριθμός των απορρίψεων θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός των περιπτώσεων αναμένεται να παραμείνει στο εύρος 60 έως 90.

Εφιστώντας την σημασία των εμβολίων, οι γιατροί επεσήμαναν ότι τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, ειδικά στους ηλικιωμένους, είναι πιο ήπια από τα περιστατικά του περασμένου έτους.

Σημειώνοντας ότι με την επέκταση στη χώρα, φαίνεται ότι το κοινό δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες απόστασης, οι γιατροί δήλωσαν ότι οι επαφές κρύβονται επίσης και ως εκ τούτου έχει αρχίσει η αύξηση των τοπικών περιπτώσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δρ. Nesil Bayraktar: “Το κίνητρο του λαού διακόπτεται”

Δρ. Emre Vudalı: “Είμαστε ικανοποιημένοι, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται”

Δρ. Selin Bardak Özcem: “Οι επαφές εξακολουθούν να κρύβονται”

Δρ. Raşit Bedevi: “Πέντε ασθενείς, τρεις από αυτούς σοβαρά σε μονάδα εντατικής θεραπείας”

988 περιπτώσεις, 957 απορρίφθηκαν το Μάρτιο …

Οι περιπτώσεις παρακολουθήθηκαν στο συγκρότημα 40 έως 57 τον Μάρτιο Ενώ ο αριθμός των δοκιμών PCR που πραγματοποιήθηκαν ήταν μεταξύ 6 χιλιάδων και 8 χιλιάδων, εντοπίστηκαν συνολικά 988 περιπτώσεις.

Ενώ 692 από τις υποθέσεις καταγράφηκαν ως «τοπικές» υποθέσεις, 957 άτομα που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους τον Μάρτιο απολύθηκαν και 1 θάνατος συνέβη από το Covid-19.

859 υποθέσεις επέστησαν την προσοχή τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου …

Με την άφιξη του Απριλίου, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται και βρίσκεται στο συγκρότημα 70 έως 90. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των εξετάσεων κυμαίνεται μεταξύ 6 χιλιάδων και 9 χιλιάδων μεταξύ 01-14 Απριλίου. Ενώ 859 περιπτώσεις εντοπίστηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, 696 από αυτές είναι «τοπικές». Ενώ 532 άτομα απολύθηκαν, 2 άτομα που έλαβαν θεραπεία με Covid-19 πέθαναν εντός δύο εβδομάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ένα άλλο άτομο, 61 ετών, που έλαβε θεραπεία Covid-19 σε εντατική θεραπεία, πέθανε. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που χάθηκαν ήταν 28.

696 τοπικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες.

532 άτομα απολύθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και πραγματοποιήθηκαν 108 χιλιάδες 38 δοκιμές PCR μεταξύ 01-14 Απριλίου.

3 από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 5 άτομα βρίσκονται σε εντατική …

Κρατικό Νοσοκομείο γιατρός Λευκωσίας, Burhan Nalbantoğlu, ο γιατρός Raşit Bedevi, ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Εντατικής Θεραπείας, μίλησε στο YEN YDÜZEN σχετικά με την τελευταία κατάσταση των ασθενών σε εντατική θεραπεία που έλαβαν θεραπεία με Covid-19.

Ο γιατρός Raşit Bedevi σημείωσε ότι λόγω του Covid-19, 5 άτομα συνεχίζουν τη θεραπεία τους στη μονάδα εντατικής θεραπείας και οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ 40 και 89 ετών.

Εφιστώντας την κρίσιμη κατάσταση τριών ασθενών σε εντατική θεραπεία, ο Δρ Bedevi δήλωσε ότι οι ηλικίες των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική θεραπεία είναι περίπου 89, 40 και 50.

Βεδουίνων: “Υπάρχει μείωση στις εισαγωγές εντατικής θεραπείας”

Ο γιατρός Raşit Bedevi δήλωσε ότι η κατάσταση δύο ασθενών, εκτός από τρεις ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, ήταν η ίδια και ότι ο αριθμός των ασθενών στη μονάδα εντατικής θεραπείας τον Φεβρουάριο επιτεύχθηκε. Αναφερόμενος επίσης στη μείωση των νοσηλείας εντατικής θεραπείας, ο Βεδουίν είπε, «Εκτιμούμε ότι αυτή η μείωση οφείλεται στον εμβολιασμό. Ο λόγος για αυτό δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά παρακολουθούμε τον ίδιο με τον αριθμό των ασθενών τον Φεβρουάριο ».

Ειδικός για τη μόλυνση γιατρός Nesil Bayraktar:

“Το κίνητρο του λαού διακόπτεται”

Ο ειδικός για τη μόλυνση γιατρός Generation Bayraktar επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων. Αναφέροντας ότι ο αριθμός των περιπτώσεων αναμένεται να είναι μεταξύ 60 και 90 αυτήν την εβδομάδα, ο Μπαϊρακτάρ είπε, “Αναμένουμε ότι ο αριθμός των απορρίψεων θα αυξηθεί στα ξενοδοχεία καραντίνας τις επόμενες ημέρες.”

Δηλώνοντας ότι η ισορροπία στο νοσοκομείο θα διατηρηθεί με την αύξηση του αριθμού των απορρίψεων, ο Δρ. Nesil Bayraktar είπε: «Αν και είναι σωστό να ανοίξουμε από οικονομική άποψη, αυτή η διαδικασία είναι αρκετά ενοχλητική. Όταν κοιτάζουμε τις κατατάξεις στον κόσμο, βρισκόμαστε στην 142η θέση στους θανάτους, και αυτό αντανακλά θετικά το κοινό. Αυτή η σκέψη δυστυχώς υποκινηθεί και το κοινό δεν ακολουθεί πάρα πολλά μέτρα. Ο έλεγχος είναι πολύ σημαντικός σε αυτό το σημείο. Ενώ τα μέτρα παραμένουν μόνο στα χαρτιά, οι επιθεωρήσεις πρέπει να ενισχυθούν με αυτές τις επεκτάσεις ».


Ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες Emre Vudalı:

“Είμαστε ικανοποιημένοι, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται”

Ο ειδικός γιατρός των λοιμωδών νοσημάτων Emre Vudal σχετικά με την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων παγκοσμίως επισημαίνει ιδιαίτερα ότι η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων στα νότια της Τουρκίας και της Κύπρου. Εκφράζοντας ότι οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με τις πρωτοβουλίες, ο Δρ Emre Vudalı είπε: «Οι επεκτάσεις πρέπει να γίνουν οικονομικά, αλλά οι περιπτώσεις αυξάνονται λόγω έλλειψης εποπτείας».

“Όσοι κάνουν το εμβόλιο ξεπεράσουν την ασθένεια ελαφρώς”

Ο γιατρός Emre Vudalı είπε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να ληφθούν υπόψη όσον αφορά την οργάνωση της υποδομής και την ικανότητα λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων. Αναφέροντας ότι οι εμβολιασμένοι επέζησαν της νόσου Covid-19 λιγότερο από πέρυσι, ο γιατρός Vudalı είπε, «Η κατάσταση έχει αλλάξει στους ασθενείς μας σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς μας που λαμβάνουν θεραπεία με Covid-19, ειδικά οι ηλικιωμένοι μας, επιβιώνουν ήπια από την ασθένεια. Δεν έχουμε πολλούς ασθενείς σε εντατική θεραπεία. Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να μειώσουμε το βάρος του συστήματος υγείας εμβολιάζοντας την κοινωνία το συντομότερο δυνατό ».

Ειδικός γιατρός για τις λοιμώδεις ασθένειες Selin Bardak Özcem:

“Οι επαφές κρύβονται ακόμη”

Ο ειδικός γιατρός των λοιμωδών νοσημάτων Selin Bardak Özcem τόνισε ότι υπήρχε ένα άνοιγμα στη χώρα, αλλά δεν υπήρχε έλεγχος, και οι άνθρωποι ενήργησαν σαν να μην υπήρχε επιδημία. Δηλώνοντας ότι δεν ακολουθήθηκαν τα μέτρα, ο γιατρός Selin Bardak Özcem είπε ότι τα μέρη πρέπει να ελέγχονται πιο συχνά και ότι το κοινό πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο. Αναφέροντας ότι οι επαφές κρύβονται ακόμη, ο γιατρός Özcem είπε: «Υπάρχει αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων Covid-19 σε ξένους φοιτητές της χώρας. Ακόμα κι αν υπάρχει οικονομικό άνοιγμα, οι επιθεωρήσεις πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές και το κοινό δεν πρέπει να αφήσει την προσοχή ».

.Source