8,8 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν από έλλειψη νερού στο Αρκτικό κρύο του Τέξας

Έχει αναφερθεί ότι έως και 9 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν από έλλειψη νερού στο Τέξας λόγω του πολικού κρυολογήματος που παρέλυσε τη ζωή στα κεντρικά, κεντρικά και νότια μέρη των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Σε δήλωση της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας, δηλώθηκε ότι, παρά την επιστροφή στις κανονικές καιρικές συνθήκες, 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι, που αντιστοιχούν σχεδόν στο ένα τρίτο του πληθυσμού στην πολιτεία, εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο νερό.

Σημειώνοντας ότι περισσότερα από 1.200 δημόσια συστήματα ύδρευσης σε ολόκληρη την πολιτεία βρίσκονται ακόμη υπό επισκευή, οι πολίτες κλήθηκαν να συνεχίσουν να βράζουν το νερό της βρύσης τους πριν το καταναλώσουν.

Ο Κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμπώτ δημοσίευσε επίσης στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Εθνική Φρουρά του Τέξας διανέμει 3,5 εκατομμύρια μπουκάλια νερό το σαββατοκύριακο.

Σημειώθηκε ότι το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος, το οποίο επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι το Σαββατοκύριακο, και περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι ήταν ακόμη χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το poweroutage.us.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Από την άλλη πλευρά, τονίστηκε ότι τα νοικοκυριά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έλαβαν χιλιάδες δολάρια σε λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της υπερβολικής αύξησης των τιμών της ενέργειας λόγω του ψυχρού πάγου και της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία.

Σημειώθηκε ότι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας του Τέξας, η οποία ρυθμίζει τις υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, νερού και αποχέτευσης του κράτους και στοχεύει στην προστασία των συνδρομητών, έστειλε οδηγίες σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να μην διακόψουν την ηλεκτρική ενέργεια για πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Στις ΗΠΑ, από τις 11 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι περίπου 60 άτομα πέθαναν εξαιτίας του υπερβολικού κρύου και των σχετικών ατυχημάτων που έπληξαν πολλές περιοχές, ειδικά το Τέξας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης «μεγάλη καταστροφή» στην πολιτεία του Τέξας λόγω του πολικού κρύου στις 20 Φεβρουαρίου και διέταξε ομοσπονδιακή βοήθεια στο κράτος.

.Source