9η επέτειος από το θάνατο του Rauf Raif Denktaş, το σύμβολο του αγώνα για την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων

Ο Ραούφ Ράιφ Ντενκτάς, ο ιδρυτής πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην ανεξαρτησία του τουρκοκυπριακού λαού, θυμάται με έλεος και ευγνωμοσύνη στην 9η επέτειο του θανάτου του. Η τουρκική παρουσία στην Κύπρο και τη Βόρεια Κύπρο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δημοσίευσε ένα μήνυμα μνήμης προς τον Ντενκτάς χαραγμένο στη μνήμη του αγώνα για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ραούφ Ράιφ Ντενκτάς, ο οποίος έχει σημαντική θέση στον αγώνα ελευθερίας του τουρκοκυπριακού λαού, αγωνίστηκε για ανεξαρτησία σε όλη του τη ζωή. Ζωή, ο Ντενκτάς φωτίζει τις μελλοντικές γενιές στον αγώνα των ιδεών και της πολιτικής, η Τουρκία και ο τουρκικός κόσμος καλωσορίστηκαν με σεβασμό ανά πάσα στιγμή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΤΕΝΚΤΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ένα αναμνηστικό μήνυμα για τον Rauf Raif Denktaş, τον ιδρυτή Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, με την ευκαιρία της ένατης επετείου του θανάτου του. Στο δημοσιευμένο μήνυμα:

“Ο αποθανόντος Ραούφ Ντενκτάς, τα τουρκοκυπριακά δικαιώματα των ανθρώπων με ισότητα και ελευθερία της πατρίδας στην Τουρκία, σε περίπτωση που η ιδέα της ενότητας και της ειρήνης, υποστήριξε τον πνεύμα και την αφοσίωση. Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος έχει επιδείξει ανώτερη ηγεσία στην υπερνίκηση όλων των ειδών δυσκολιών που αντιμετωπίζει σε αυτή τη διαδικασία και ο οποίος είναι υπερασπιστής μιας από τις πιο δίκαιες αιτίες της εποχής μας, θα διατηρεί πάντα την εξαιρετική του θέση στις καρδιές μας και στην ιστορία.
Τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αλληλεγγύη με τον Τουρκοκύπριο λαό, όπως πάντα, στην εθνική μας υπόθεση, εμπνευσμένος από τον αείμνηστο Ραούφ Ντενκτάς, και θυμόμαστε τον νεκρό Ντενκτάς με σεβασμό για άλλη μια φορά. “

Source