9η θέση για τον Balarjishvili στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο

Στις 9ότι: Ο 18χρονος Γιώργος Μπαλαρζιζβίλι κέρδισε μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2021. Το πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Απριλίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στην πρώτη του συμμετοχή σε ανδρική εκδήλωση.

Ο Κύπριος τζόουντς, που αγωνιζόταν στην κατηγορία βάρους -66 κιλών, γιόρτασε τη νίκη με τον ippon εναντίον του Μπόζινταρ Τέμελκοφ της Βουλγαρίας στον γύρο “32”. Στη συνέχεια έχασε από τον Ισπανό και αργότερα χάλκινο μετάλλιο Albert Guitero Martin στο “16”, το οποίο έστειλε στον Ballarzishvili επιπλέον χρόνο, ακόμη και πριν από δύο προειδοποιήσεις (shido), όταν ο διαιτητής αποφάσισε να το σταματήσει υπέρ του Ισπανού, λόγω σπασμένου μύτη του αθλητή μας.

Στο προκριματικό “16”, ο Μπαλαρζισβίλι πήρε τελικά τον 9οότι: θέση στα γεγονότα, που του δίνει 120 πόντους στην Ολυμπιακή κατάταξη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια (ο τρέχων προπονητής της Balarjishvili Աս Sofia Asvesta, ο Χρήστος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έχει αποσυρθεί από ενεργές δραστηριότητες), η Κύπρος έχει σημειώσει μόνο μία νίκη σε αυτό το παιχνίδι.

Για τον 18χρονο τζούντοκα, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να πάει ακόμα πιο βαθιά στο τουρνουά, το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μόνο οι Πορτογάλοι (που συμμετείχαν ως διοργανωτές) δεν ήταν στον κόσμο κατατάξεις. Κάτι που, φυσικά, θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον, όταν ο Μπαλαρζισβίλι θα ξεκινήσει να κερδίζει πόντους με τη συμμετοχή του στην κατηγορία ανδρών.

Ωστόσο, η παρουσία της φωλιάς του Τζορτζ τον αφήνει με μια πικρή-γλυκιά γεύση, γιατί αν περάσει το ισπανικό φράγμα, θα βγαίνει στην οκτάβα, θα ήταν στο έργο υψηλών επιδόσεων της ΚΟΑ, θα λάβει μια σημαντική ανταμοιβή.

359 τζούντοκ από 45 χώρες συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο, τα περίπτερα στη Λισαβόνα ήταν κενά λόγω της επιδημίας και οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες και παρακολούθησαν την κοινωνική απόσταση από τους διαγωνισμούς.

Στην εκδήλωση παρακολούθησαν δύο άλλοι Κύπριοι δικαστές. Η Σόφια Ασβέστα συμμετείχε στην κατηγορία βάρους -52 κιλών, όπου έπαιξε πολύ καλά στο “32” εναντίον της Μολδαβίας Christina Blanaru. Ο αγώνας της πήγε σε επιπλέον χρόνο, όπου ο Κύπριος αθλητής προσπάθησε να κερδίσει, αλλά στο τέλος η Μολδαβία προκρίθηκε με δύο βάζα.

Ο Άριστος Μιχαήλ έλαβε μέρος στην κατηγορία βάρους -81 κιλών, όπου είχε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα για τον γύρο “64” εναντίον του Γάλλου Άλφα Ομάρ Τζάλο, που δεν μπορούσε να εκπλήξει.

Στην Πορτογαλία, η αποστολή συνοδεύτηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Λαβρέντη Αλεξίδη.

Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο, κ. Ο Σώτος Τριχομίτης ανακοίνωσε τη θετική παρουσία του κυπριακού τζούντο στην εκδήλωση. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα αποτελέσματα the των παιδιών στην ομοσπονδία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι αθλητές μας έχουν αποδείξει ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Συγκεκριμένα, 9ότι: “Η θέση του Γιώργου μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σύντομα.”

Source