Adnan Şahin – έφερε την παγκόσμια κουζίνα στο Mersin

Adnan Sahin

Facebook

Υπάρχει ένα ταξίδι καριέρας από το Kahramanmaraş στη Λισαβόνα, από τη Γερμανία στην Ελβετία. Ο εκτελεστικός σεφ Fikret Özdemir’s … Αν και βρίσκεται στην κορυφή του επαγγέλματός του, η τρέχουσα στάση του είναι Mersin … Υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις και σεφ κουζίνας παγκόσμιας κλάσης

Το Mersin είναι μια από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Μεσογείου. Μια πόλη που συνδυάζει τη δροσιά των Ταύρων με τη ζεστασιά της Μεσογείου. Ήμασταν στο Mersin για τους πυροβολισμούς PROMOTIONAL CUISINE. Στην πραγματικότητα, παρόλο που έχω επισκεφτεί πολλές φορές, για άλλη μια φορά με εξέπληξε. Είδα καλύτερα ότι η κουζίνα Mersin, η οποία παίρνει τις διαφορετικές γεύσεις της από άτομα με διαφορετική εθνική καταγωγή, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ενώ οι παραδόσεις Yoruk ήταν έντονες στα Anamur, Mut, Silifke και Erdemli, Mersin Merkez και Tarsus επηρεάστηκαν από τη νοτιοανατολική και αραβική κουλτούρα. Γενικά, υπάρχουν πικάντικες, ξινές, τοματοπολτές και πικάντικες τροφές. Το ενδιαφέρον είναι ότι το κρέας κυριαρχεί στην κουζίνα της πόλης, η οποία είναι παράκτια πόλη και είναι πλούσια σε ελιές.

ΘΑΛΑΣΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φυσικά, υπάρχει μια θαλάσσια κουλτούρα στην κουζίνα Mersin. Τα ψάρια που τρώγονται συνήθως είναι λιμνοθάλασσα, κόκκινος κέφαλος, γλώσσα και κέφαλος. Το Bulgur είναι αναμφισβήτητα η βάση της μαγειρικής στο σπίτι. Το Lahmacun είναι επίσης διαφορετικό στο Tarsus, τη μεγαλύτερη συνοικία του Mersin. Μαγειρεύεται σε πέτρινους φούρνους αλλά σε τηγάνια. Έχουν ονόματα όπως γυαλί κόστερ και ρηχά μάτια. Νομίζω ότι η κουζίνα Mersin ισούται με τον Tarsus. Το Turunç χρησιμοποιείται παντού, από κεμπάπ έως ζουμερά πιάτα, από σαλάτες έως επιδόρπια.

ΣΕ ΠΟΡΤΕΣ

Ας φτάσουμε στο μέρος που με ενθουσιάζει περισσότερο. BN HOTEL THERMAL & SPA, η υπέροχη επένδυση που παρουσίασαν οι εξέχουσες οικογένειες Kahramanmaraş, Balsuyu και Narlı, στον τουρισμό Mersin. Το ξενοδοχείο άρχισε επίσημα να λειτουργεί στις 29 Οκτωβρίου 2020, όπως γνωρίζετε, ήταν μια κάπως ατυχής περίοδος λόγω της πανδημίας. Βρίσκεται σε έκταση 360 στρεμμάτων με το ξενοδοχείο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αγροτική γη. Το ξενοδοχείο παράγει φρούτα που περιέχουν φυσικές βιταμίνες όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, ελιές, φρούτα murt, ρόδι και παράδεισος χρονολογούνται στη δική του γη. Το ποσό της επένδυσης, από την άλλη πλευρά, είναι 400 εκατομμύρια TL, το οποίο είναι εκπληκτικό με τους αριθμούς εκείνης της ημέρας … Παρεμπιπτόντως, πρέπει να γίνει κάτι για το δρόμο προς το ξενοδοχείο. Είναι άδικο να πηγαίνουμε έτσι σε μια τέτοια εγκατάσταση. Σκέφτεστε, όταν σκέφτεστε το Mersin, η παραλία πάντα έρχεται στο μυαλό, αλλά μου άρεσε αυτό το ξενοδοχείο. Το κοινό-στόχος είναι η ομάδα υψηλού εισοδήματος, η οποία αναζητά την ηρεμία, την ηρεμία και την ομορφιά και την υγεία που θα προσφέρει το ιαματικό νερό ως επιπλέον.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Το θεραπευτικό νερό, το οποίο είναι ο λόγος για το άνοιγμα του ξενοδοχείου, είναι ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους της χώρας μας με την τιμή μεταλλευμάτων του 6,268 mg / l. Υπάρχουν υπηρεσίες όπως θερμικές εξωτερικές / εσωτερικές πισίνες 38 και 41 βαθμών, πισίνες γλυκού νερού και υδάτινο πάρκο, ιαματικές θεραπείες πόσιμου και φροντίδας, παραδοσιακές τελετές μπάνιου, Άπω Ανατολή και ειδικές θεραπείες μασάζ, περιποίηση δέρματος και σώματος. Υπάρχουν χαμάμ και ιδιωτικές αίθουσες απολέπισης, ατμόλουτρο, σάουνα, κρήνη χιονιού, αλάτι, ντους περιπέτειας και υπηρεσίες Baby Spa που προετοιμάζονται για μωρά. Χωρίς αλκοόλ στους κοινόχρηστους χώρους. Εν ολίγοις, το κέντρο σπα 11.500 τετραγωνικών μέτρων με τεχνολογικό εξοπλισμό είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας μας. Μια εγκατάσταση που ταιριάζει πολύ καλά στη χώρα μας. Υπάρχουν δύο ξεχωριστές εξωτερικές πισίνες για άνδρες και γυναίκες και μια μικτή πισίνα για άνδρες και γυναίκες, οπότε ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από το ξενοδοχείο με τον δικό του τρόπο σκέψης, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός.

ΓΙΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Hakan Mert Genç, τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου, αν και για λίγο. Με εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός της συνομιλίας μας. Προφανώς, το ξενοδοχείο είναι καλά χέρια. Το θέμα του άρθρου μου είναι φυσικά υπηρεσίες φαγητού και ποτών, που είναι επίσης το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου. Ειλικρινά, ακόμη και στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία αυτό είναι το μέρος που ανησυχώ και γενικά προσπαθώ να μην φάω σε ξενοδοχεία. Εδώ ξεσπά η ουρά του μοσχαριού, και ειλικρινά, εκεί είναι που με εκπλήσσει περισσότερο. Ο Executive Chef Fikret Özdemir, του οποίου η κουζίνα πάντα σεβόμουν, είναι στην κορυφή του επαγγέλματος και ο Executive Kitchen Chef του ξενοδοχείου. Γενικά, οι σεφ προσπαθούν να είναι στο εξωτερικό ή στην Κωνσταντινούπολη σε αυτήν την καριέρα. Γεννημένος στο Kahramanmaraş το 1968, η ιστορία της καριέρας του σεφ Fikret είναι εκπληκτική. 18 μήνες γαστρονομικής εκπαίδευσης στη Γαλλία, πρώτο βήμα στον επαγγελματισμό στο εστιατόριο Du Chato στην ακτή της πόλης Payern, Payern, Ελβετία, Γερμανία Hamburg Marriott “Executive Chef, Γαλλία Marriott Riviera La Porte De Monaco Hotel και επιστροφή στο σπίτι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

“İstanbul Marriott Asia”, “Radissonblu Şişli”, “Radissonblu Pera”, Βόρεια Κύπρος “Lord Palace Hotel Spa Casino” και Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel. Mersin τον Οκτώβριο του 2019 … Εν τω μεταξύ, ο σεφ, ο οποίος συνεχίζει επίσης τις κοινωνικές και πολιτιστικές του δραστηριότητες, είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου “Taste and Culture Journey from Kahramanmaraş to Lisbon”, το οποίο έχω διαβάσει με ευχαρίστηση. Πορτογαλία όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της. Το 2011, ο παγκόσμιος σύνδεσμος Master Chef της Τουρκίας εξηγεί τον Πρόεδρο. Ο σεφ Fikret Πορτογαλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και μιλά Ρωσικά. Πορτογαλία και Τουρκία πολίτες. Στην κουζίνα 24 χρόνια εμπειρίας. Τουρκία, Πορτογαλία, Γαλλική, Λατινική Αμερική, Ταϊλανδέζικη και Ινδική κουζίνα και το ξενοδοχείο στο Mersin. Ναι ήμουν έκπληκτος και ειλικρινά χαρούμενος. Τώρα, υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και σεφ κουζίνας παγκόσμιας κλάσης σε διαφορετικά μέρη της χώρας μας, όχι λίγες πόλεις. Αυτό που είπαν “Η αξία υπόκειται σε φιλοφρονήσεις, χωρίς οι πελάτες να είναι ένα προϊόν αδύναμο, χωρίς τα κομπλιμέντα είναι μια αδυναμία” …

ΚΛΙΚ ΟΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

.Source