AKAY CEMAL – Δεν μπορούν οι συνταξιούχοι να αντιμετωπίζονται δίκαια; ..

Ο 13ος μισθός έχει συζητηθεί ευρέως στην κοινωνία. Είτε θα δοθεί είτε όχι, είτε υπάρχουν χρήματα είτε όχι, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για μέρες και εβδομάδες. Τέλος, η πατρίδα της Τουρκίας, όπως πάντα, τερμάτισε και πάλι τα ερωτηματικά στο μυαλό του 13ου μισθού και του σχετικού κύκλου εισροών. Οι κάτοχοι των δικαιωμάτων γέλασαν, και η αγορά παζάρι αναβίωσε και αναπνέει.

Θέλουμε να επιστρέψουμε λίγο σε αυτό το θέμα και να μοιραστούμε μαζί σας τα γεγονότα του παρελθόντος. Πριν από πενήντα χρόνια, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Halkın Sesi» της 28ης Δεκεμβρίου 1970, αναφέρεται ότι:

Λένε ότι ο αριθμός 13 είναι ο αριθμός τύχης του Μακάριου. Οι Έλληνες αξιωματικοί θα πιστεύουν επίσης ότι ζητούν 13ο μισθό από αυτόν. Γιατί όχι; Για επτά χρόνια, η κυβέρνηση του Μακάριου κατέβαλε τους μισθούς περίπου τεσσάρων χιλιάδων Τούρκων αξιωματούχων. Δεν έχουν Έλληνες αξιωματικοί δικαίωμα σε αυτή τη λεηλασία; Αυτό θέλουν επίσης. Ο προϋπολογισμός εμπλουτίζεται με τα χρήματα που αφαιρεί από τους Τούρκους, τους φόρους που λαμβάνει και τα κέρδη που επιφέρει. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, Έλληνες δημόσιοι αξιωματούχοι λένε, “Δώστε μας και το μερίδιό μας”.

Ωστόσο, οι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στερούνται αυτού του δικαιώματος για επτά χρόνια, συνέχισαν τις υπηρεσίες τους με ικανοποίηση. Όχι το 13ο, δεν μπορούν καν να πάρουν έναν πλήρη μισθό. Ωστόσο, δεν παραπονιούνται και ξέρουν πώς να ενεργούν με πνεύμα κατάλληλο για τον εθνικό αγώνα στον οποίο βρίσκονται.

Αν ήταν δυνατόν να πληρώσει τον 13ο μισθό στην τουρκοκυπριακή διοίκηση ή αν υπήρχε πάρα πολλά χρήματα στον προϋπολογισμό, αυτός ο 13ος μισθός θα δοθεί σε Τούρκους αξιωματούχους που ήξεραν πώς να αντισταθούν με ένα μεγάλο πνεύμα κινητοποίησης. “

Τούρκοι δημόσιοι αξιωματούχοι που εκδιώχθηκαν από το κράτος με όπλο στις 21 Δεκεμβρίου 1963, στο πλαίσιο του σχεδίου «Akritas», δεν μπορούσαν να λάβουν 13ο μισθό ή ακόμη και πλήρες μισθό για χρόνια. Αντιπρόεδρος Dr. Μαζί με τον Fazıl Küçük, όλοι οι αξιωματικοί έλαβαν 30 λίρες. Η Άγκυρα τον έστειλε επίσης. Ενώ ο αγώνας για την ύπαρξη συνεχίστηκε, κάποιος σκέφτηκε τον μισθό;

Και ας έρθουμε μέχρι σήμερα. Οι συνταξιούχοι κοινωνικής ασφάλισης υπέφεραν ξανά χθες. Οι συνταξιούχοι που πλήρωναν στην Κοινωνική Ασφάλιση για χρόνια δεν θα ήταν σαν μαχαίρι. Οι περισσότεροι έμποροι γήρατος και πολλοί συνταξιούχοι κοινωνικής ασφάλισης κάθισαν μπροστά στις τράπεζες για ώρες και περίμεναν υπομονετικά να πληρωθούν. Αλλά μάταια! Μέχρι το απόγευμα, έμειναν μουρμουρισμένοι. Η απάντηση που λαμβάνουν σε κάθε ερώτηση είναι η ίδια: “Δεν έχουν κατατεθεί χρήματα για συνταξιούχους κοινωνικής ασφάλισης.” Ο αρμόδιος υπουργός ρωτά τον εισερχόμενο: Είστε συνταξιούχος κράτους ή συνταξιούχος κοινωνικής ασφάλισης; Δίνει έναν αριθμό ουράς στους κρατούμενους συνταξιούχους και δεν δίνει έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης συνταξιούχος.

Εν ολίγοις, οι κρατικοί συνταξιούχοι αντιμετωπίζονται σαν αυτοαπασχολούμενοι και κοινωνικοί ασφαλιστές ως γιοι. Υπάρχει επίσης διάκριση στις πληρωμές μισθών. Δεν μπορούσαν να τακτοποιήσουν αυτά τα πράγματα. Δεν είναι σε θέση να λύσει ένα τόσο απλό πρόβλημα, τι είναι, αν όχι ανικανότητα; Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν θα είμαστε μόνο η εκλογική κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση δράσης», θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως αυτό το ευαίσθητο και μεροληπτικό ζήτημα και να μην κάνει τους συνταξιούχους κοινωνικής ασφάλισης να περιμένουν πλέον μπροστά στις πόρτες των τραπεζών και τα παράπονά τους δεν πρέπει να παραμένουν στάσιμα.

συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Βρετανίας και του προηγμένου πολιτισμένου κόσμου, ενώ το γεγονός ότι οι προτεραιότητες των συνταξιούχων κοινωνικής ασφάλισης στις πληρωμές μισθών σε όλες τις χώρες, TRNC de mi να ενεργούν ανάλογα και δεν χρειάζονται τον σεβασμό που αξίζουν ο παλιός τους επικεφαλής συνταξιούχων κοινωνικής ασφάλισης; ..

***

Ο συνταξιούχος αρχηγός της αστυνομίας Cemal Akar,

Απεστάλη στο τελευταίο ταξίδι στη Λευκωσία

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Cemal Akar, ο οποίος αγωνίζεται για τον καρκίνο του πνεύμονα για λίγο, απεστάλη χθες στο τελευταίο του ταξίδι στη Λευκωσία. Στο μήνυμα που δημοσίευσε η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Cemal Akar, ο οποίος είχε υπηρετήσει επιτυχώς στην αστυνομική δύναμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, και στην οικογένειά του και στην αστυνομική οργάνωση. Στο συλλυπητήριό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός Έρσιν Τατάρ είπε: «Έμαθα για τον θάνατο του Τζέμαλ Άκαρ με βαθιά θλίψη. Εύχομαι έλεος από τον Θεό και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια των πτωμένων ».

Αγαπημένη και σεβαστή από όλους, η αγαπημένη σύζυγος της Cemal Akar, Gülten Günay Akar, τα παιδιά της Erhan-Zehra Akar, Gökhan-Hatice Akar, εγγόνια Aras, Aral, Suden και Cemal, εκφράζοντας ότι ο πόνος τους είναι ατελείωτος, Με έκαναν να ακούσω με θλίψη, είπαν: «Αφήστε το μέρος όπου βρίσκεται να είναι ελαφρύ, η θέση του είναι παράδεισος».

Από την άλλη πλευρά, ο καλός άνθρωπος Ayfer Baysaloğlu, ο οποίος είναι ο πλανητικός και πολύτιμος της οικογένειας Baysaloğlu, πέθανε την περασμένη Κυριακή. Δηλώνοντας ότι τα παιδιά, τα εγγόνια και τα εγγόνια τους είναι σε βαθιά θλίψη, «Ο πόνος μας είναι υπέροχος. Ανακοινώθηκε με θλίψη σε όλους τους φίλους, συγγενείς και αγαπημένους. Ο τόπος όπου ψέματα είναι ελαφρύς, ο χώρος σου είναι παράδεισος. Είπαν «Φατίχα στην ψυχή σου».

Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής Πρύτανης της METU Northern Cyprus Campus, ο ιδρυτής Πρύτανης της METU Northern Cyprus Campus, ο οποίος δεν άφησε τη συνεισφορά και την υποστήριξή του στην κατασκευή της Μέσης Ανατολής Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βόρειας Κύπρου Campus στην περιοχή Güzelyurt και εργάστηκε με μεγάλη αφοσίωση για αυτό το σκοπό, τιμήθηκε με την Τιμητική Νοσηλευτική με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Güzelyurt. Δρ. Ο Αχμέτ Ακάρ πέτυχε επίσης τη χάρη του Θεού. Στο μήνυμα συλλυπητηρίων που εκδόθηκε εξ ονόματος του Δήμαρχου Güzelyurt, Mahmut Özçınar, των μελών του Συμβουλίου και του Λαού, εκφράστηκε το έλεος του Θεού για τον αποθανόντα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια πένθους. Είπε, «Αφήστε το μέρος του να είναι ελαφρύ, η θέση του είναι παράδεισος».

Από την άλλη πλευρά, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Λεμεσού και όλοι οι υπάλληλοι της Τράπεζας, το προσωπικό του υποκαταστήματος της Alsancak εύχεται το έλεος του Αλλάχ στον Salih Şaban Aygın, τον αξιότιμο πατέρα του Altay Aygın, και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, τον διευθυντή του Γυμνασίου Güzelyurt Kurtuluş, βοηθούς διευθυντές, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους και μαθητές Στο μήνυμα συλλυπητηρίων, οι σεβαστοί πεθεροί του σχολείου Rasim Taş, Gönül Metti, πρόσφεραν έλεος από τον Αλλάχ, συλλυπητήρια και υπομονή στην πενθείσα οικογένεια.

.Source