AKAY CEMAL – Είναι δύσκολο να βρεις την πηγή της Corona, αλλά η Κύπρος είναι πολύ εύκολη! ..

Οι μελέτες που διεξήχθησαν για να βρουν την πηγή της πανδημίας του κοροναϊού (Covid-19), η οποία πήρε τον κόσμο στα χέρια της και κόστισε τη ζωή περισσότερων από 2 εκατομμυρίων 300 χιλιάδων ανθρώπων μέχρι σήμερα, δεν απέδωσε αποτελέσματα … Η παγκόσμια υγεία Η αντιπροσωπεία του οργανισμού (ΠΟΥ) πήγε στο Γουχάν της Κίνας, το οποίο έγινε αποδεκτό ως σημείο εκκίνησης της επιδημίας. Ενώ επέστρεψε με άδεια χέρια από το Γουχάν, ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι το ζώο που πιστεύεται ότι έχει μεταδώσει τον κοροναϊό στον άνθρωπο θα μπορούσε δεν βρέθηκε.

Ωστόσο, αν είχαν ερευνήσει την πηγή του κυπριακού προβλήματος, αντί του Coronavirus (Covid-19), θα το είχαν ήδη βρει, και θα είχαν εξηγήσει στο παγκόσμιο κοινό ποιος είναι σωστός και ποιος είναι λάθος. Δεν υπήρχε ανάγκη να πάμε στην Κίνα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα! Ρίχνουν μια ματιά στο παρελθόν της Ada, σημειώνουν τι συνέβη με χρονολογική σειρά και τελικά έρχονται σε εντύπωση. Τότε οι ένοχοι και οι αθώοι θα αποκαλυφθούν!

Για παράδειγμα, αν και είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο λαοί (Τούρκοι και Έλληνες) σε αυτό το νησί, γιατί η ελληνική πλευρά πήγε στο δημοψήφισμα ENOSIS το 1950 με την ώθηση του ΑΚΕΛ; Δεν ήταν σεβασμός και απληστία προς τους Τουρκοκύπριους που είχαν το δικαίωμα σε αυτό το νησί όσο και αυτοί; Δεν είχε σκοπό να αγνοήσει τους Τούρκους; Ας πούμε ότι το περάσαμε. Τι ήταν να δηλώσει την 1η Απριλίου 1955 ότι η ΕΟΚΑ ιδρύθηκε για την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα, με έκρηξη βομβών και διανομή φυλλαδίων σε όλο το νησί; Δεν ήταν το μήνυμα «Όταν έρθει η μέρα, απολύουμε τον Άγγλο και καταστρέφουμε τον Τούρκο», σηκώνοντας όπλα;

Θα μπορούσαμε να συναντήσουμε μια αλλαγή νοοτροπίας στο παρελθόν Έλληνες διοικητές που τίμησαν μια οργάνωση που μετέτρεψε το νησί σε λουτρό αίματος και τα μέλη του; Αν κάποιος έχει συναντήσει, ας είναι. Οι Βρετανοί δεν έχουν ξεχάσει ούτε τα αρώματα της πυρίτιδας εκείνης της περιόδου. Ας συνεχίσουμε και ας βοηθήσουμε αυτούς που θέλουν να ερευνήσουν λίγο περισσότερο την πηγή του Κυπριακού. Δεν ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία, μια τουρκική και ελληνική εταιρική σχέση, μπορούσε να επιβιώσει μόνο για 3 χρόνια, δεν ήταν η νοοτροπία να μην αφομοιώσει τους Τούρκους σε συνεργασία; Όταν οι Τούρκοι δεν συναινούν στην τροποποίηση του συντάγματος, με άλλα λόγια, τα δικαιώματα της μειονότητας, που είναι εκείνα που θέτουν σε εφαρμογή το περίφημο «Σχέδιο Ακρίτας» λέγοντας, «Εάν ναι, θα το φροντίσουμε αυτό με όπλα “; Δεν ήταν ο στόχος τους να μετατρέψουν το νησί σε «ελληνικό κράτος», όπως στην Κρήτη, για την εξάλειψη των Νήσων Τούρκων εν μία νυκτί;

Δεν είναι οι εφευρέτες των μαζικών τάφων, οι δράστες της κυπριακής καταστροφής, που έχουν μετατρέψει το νησί σε κόλαση για χρόνια και προκάλεσαν την καταστροφή αθώων και αμαρτωλών ανθρώπων; Όλα αυτά είναι καταχωρημένα, ακόμη και στα αρχεία της έγκαιρης εφημερίδας Pro-Grivas «Patris». Οι ουδέτεροι παρατηρητές πρέπει να τους ρίξουν μια ματιά, μπορούν να μάθουν για ποιο σκοπό εξυπηρετούν τα παιχνίδια που παίζονται στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, μπορούν να μάθουν γιατί χιλιάδες Τούρκοι μετανάστευσαν από τις 21 Δεκεμβρίου 1963 έως τις 20 Ιουλίου 1974, γιατί εκδιώχθηκαν από 103 χωριά και γιατί έπρεπε να καταφύγουν σε 3 και μισό νησί. Επιπλέον, μπορούν να παρατηρήσουν γιατί τα χωριά Geçitkale και Boğaziçi δέχτηκαν επίθεση με άρματα μάχης στις 15 Νοεμβρίου 1967 και πολλοί Τούρκοι μαρτύρησαν. Πιστεύετε ότι υπήρξε μια αλλαγή στη νοοτροπία για εκείνους που, μια μέρα πριν από τις 8 Αυγούστου 1964, διέδωσαν τα νέα στους λαούς των ελληνικών χωριών στην περιοχή και είπαν: «Ελάτε αύριο και δείτε πώς θα βάλουμε τους Τούρκους στην θάλασσα”?

Αυτές είναι οι κύριες νότες της ιστορίας της Κύπρου. Αλλά αυτά δεν εξηγούνται σωστά στον Ελληνοκύπριο λαό και αντικατοπτρίζονται όπως τους ταιριάζει. Για παράδειγμα, σήμερα, η πηγή του προσδιορισμού και των δύο τμημάτων από τα σύνορα είναι η ημερομηνία της 15ης Ιουλίου 1974. Αλλά δεν το παραδέχονται αυτό, οι Έλληνες επισημαίνουν την 20η Ιουλίου 1974 ως την ημερομηνία έναρξης του Κυπριακού. Αλλά αυτή τη φορά, ο τουρκικός λαός της Κύπρου για να διασφαλίσει την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, είναι επίσης συμφωνίες που προσγειώθηκαν στην Τουρκία σύμφωνα με την ημερομηνία του υποψηφίου. Η ελληνική χούντα της περιόδου και η ΕΟΚΑ Β ετοίμασαν αυτό το περιβάλλον. Ο πρωθυπουργός Μικοτάκης το γνωρίζει πολύ καλά, αλλά δεν μπορεί να το παραδεχτεί γιατί δεν του ταιριάζει. Γνωρίζει επίσης ότι το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου στις 15 Ιουλίου 1974 ήταν το τελευταίο βήμα για την επίτευξη του ΕΝΟΣΙΣ, και εάν ήταν επιτυχές, οι 15 Ιουλίου 1974 θα γιορτάζονταν ως «Εθνική Ημέρα» στην Κύπρο και την Ελλάδα κάθε επέτειο, μετά την Κρήτη. στην Ελλάδα, γιορτές θα γίνονταν και «sirtaki» θα παιζόταν στους νεκρούς των Τούρκων …

Στις 15 Ιουλίου 1974 η Κύπρος πλησίαζε να είναι ελληνικό νησί. Ο Τουρκοκύπριος λαός έκλαιγε στην άκρη του γκρεμού. Βρήκε τελικά το σωστό μέρος, και η παρέμβαση της Τουρκίας ως αποτέλεσμα του τουρκοκυπριακού λαού χάνει αυτή την εμπιστοσύνη, βρει ειρήνη και ηρεμία.

Εδώ είναι πολλή ιστορία και έγγραφα για όσους θέλουν να βρουν την πηγή του κυπριακού προβλήματος! Ανεξάρτητα από τη χώρα ή τον ακαδημαϊκό που θέλει να ερευνήσει και να μάθει, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ και της ΕΕ, μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε αυτά τα ιστορικά έγγραφα. Συνοπτικά, δεν έχει βρεθεί εάν ο κοροναϊός προήλθε από ρόπαλο ή άλλο ζώο, αλλά δεν είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί πότε, πώς και γιατί το κυπριακό πρόβλημα εμφανίστηκε και να ανακαλυφθεί η πηγή του. Ανεξάρτητα, τι γίνεται αν υπήρξε μια αλλαγή στη νοοτροπία μετά από τόσα χρόνια! Τι γίνεται αν όχι; Τι λες?..

***

Çimen Önöral, περιοχή Mesarya

Ήταν μια από τις αγαπημένες και σεβαστές φιγούρες του

Ο Çimen Önöral ήταν μια από τις αγαπημένες και σεβαστές φιγούρες όχι μόνο του İnönü (Sinde) αλλά και της περιοχής Mesarya. Ήταν ο πρεσβύτερος της οικογένειας, και ο αποχαιρετισμός του στη ζωή στην πιο εύφορη ηλικία του προκάλεσε βαθιά θλίψη. Εστάλη στην αιωνιότητα στο χωριό του χθες. Στο συλλυπητήριό του μήνυμα που εκδόθηκε εκ μέρους του «All Family and Lovers» του, είπε, «Ο πόνος μας είναι ατελείωτος. Ανακοινώνεται με θλίψη σε όλους τους συγγενείς, φίλους και αγαπημένους. Ο τόπος όπου βρίσκεται είναι ελαφρύς, ο τόπος του είναι παράδεισος ».

Από την άλλη πλευρά, ο φιλανθρωπικός άνθρωπος που πέθανε στο Λονδίνο, ο πολύτιμος πρεσβύτερος της οικογένειας Altunel, ο Altnder Altunel θάφτηκε χθες στην Αμμόχωστο. Η αγαπημένη σύζυγός της Ayşe Hanım, οι κόρες και οι γαμπροί της Zalihe-Ali Ateş (νεκρός), Nahide-Kemal Saydağ, τα εγγόνια της Hayat Sude και Doruk Ateş, και η Arca και η Arya Saydağ ανακοίνωσαν με θλίψη σε όλους τους φίλους, συγγενείς και αγαπημένους τους ότι ήταν βαθύς πόνος. Είπαν: «Ο τόπος όπου λες ψέματα είναι ελαφρύς, ο χώρος σου είναι παράδεισος».

Εν τω μεταξύ, ο καλός άνθρωπος Konce Abdullah, ο οποίος ήταν αρχικά από το χωριό Alaniçi και διέμενε στο Λονδίνο για πολλά χρόνια, επίσης θάφτηκε χθες στο Alaniçi. Ο Κόντσε ήταν η σύζυγος του αείμνηστου Χαλίλ Αμπντουλάχ και του οικογενειακού πλατάνου. Τα αδέλφια του, Nazim Sertkan, Hasan Hüseyin-Katriye Tuğralı, Gülseren Gazitaç και όλα τα αδέλφια τους, εξέφρασαν τη θλίψη τους στους φίλους, τους συγγενείς και τους αγαπημένους τους και είπε: «Ο τόπος όπου ψεύεις είναι ελαφρύς, ο τόπος είναι παράδεισος».

.Source