AKAY CEMAL – Είχαμε μια καλή δοκιμασία με την «κοινωνική κινητοποίηση» …

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, υπήρχε γενικά πλήρης συμμόρφωση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας την περασμένη Κυριακή. Με την επίγνωση αυτού, ο πολίτης φροντίζει τις βασικές του ανάγκες την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο. Τι γίνεται αν οι αγορές είναι κλειστές μια μέρα ούτως ή άλλως;

Λίγα άτομα παραβίασαν την απαγόρευση, αλλά γενικά οι δρόμοι ήταν άδειοι. Κάποιοι φίλοι, που πήγαιναν υποχρεωτικά στα καθήκοντά τους, δεν μπορούσαν να βοηθήσουν λέγοντας «Μακάρι οι δρόμοι και οι δρόμοι να είναι έτσι καθημερινά… Ούτε τροχαίο ατύχημα ούτε απώλεια ζωής». Παρά τις ελλείψεις προσωπικού, οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει αφοσιωμένα για μήνες, ήταν σε υπηρεσία όπως πάντα. Παρά την κόπωση που συσσωρεύτηκε από μήνες, η ευθύνη και η αγάπη για το καθήκον που ανέλαβαν είναι πέρα ​​από κάθε εκτίμηση.

Αυτή η κοινότητα πέρασε ένα καλό τεστ την περασμένη Κυριακή. Έμεινε στο σπίτι του, καθαρίστηκε ο κήπος του, καθαρίστηκε τα ζιζάνια και συνέβαλε στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Καταλαβαίνοντας τη σοβαρότητα του έργου, συνειδητοποίησε ότι η αντιμετώπιση του κοροναϊού (Covid-19), που μαστίζει τον κόσμο, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικής πάλης. Διαφορετικά, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν δυνατό να φτάσει οπουδήποτε με τη νοοτροπία «το ένα, το άλλο χαλάει». Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος. Ειδικά στις κακές μέρες μας, είναι απαραίτητο να αποδεχθούμε το γεγονός ότι υπάρχει πολύ περισσότερη ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη και να λάβουμε ανάλογα μέτρα.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την αρχή έχουν επικριθεί συνεχώς, ειδικά από την αντιπολίτευση ή από ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οι κριτικές είχαν επίσης τα πλεονεκτήματά τους. Ωστόσο, αυτές οι κριτικές δεν ήταν αρκετές για να βγουν από έναν φαύλο κύκλο. Όλοι από το Α έως το Ω έπρεπε να είχαν βάλει τα χέρια τους στο άλογο. Δεν υπήρχε καμία χρησιμότητα στην κριτική κάθε δράσης, κάθε βήματος, καλού ή κακού, στα κοινωνικά μέσα. Υπήρχε ανάγκη για κοινωνική κινητοποίηση. Εκείνη η στιγμή ήρθε και όλοι έπρεπε να συμμορφωθούν. Εκτός από την αναγκαιότητα, όταν τα σήματα κινδύνου έδωσαν το μήνυμα «Ελάτε στον εαυτό σας» στο σημείο που έφτασε, για άλλη μια φορά «υποστήριξε» ότι η μόνη διέξοδος ήταν η κοινωνική κινητοποίηση.

Ξέρετε, μερικές φορές μιλάμε για κινητοποίηση, ειδικά για οικονομικά ζητήματα, και αυτή είναι η Κυριακή, ήταν κοινωνική κινητοποίηση εναντίον του Covid-19, ήταν ένα είδος εξέγερσης. Κάθε πολίτης, με την εξουσία και την αντίθεσή του, με τους αγρότες και τους πολίτες του, αγκάλιασε αυτό το πνεύμα και πήρε τη θέση του στην κινητοποίηση. Το σκηνικό που παρουσιάζεται είναι συγκινητικό και πολλά υποσχόμενο για το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται «κοινωνική κινητοποίηση». Η κοινωνική κινητοποίηση, όταν χρειάζεται, είναι επίσης μια μέθοδος για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ίσως σαν απεργία, είναι η τελευταία λύση, αλλά όταν το μαχαίρι είναι ενάντια στο οστό, εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση.

Ως αποτέλεσμα, είχαμε μια επιτυχημένη δοκιμή την Κυριακή ως αληθινά Τουρκοκύπριος λαός. Πιθανότατα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτού, με άλλα λόγια, τους καρπούς του το συντομότερο δυνατό.

***

Sencer Aksel και Hasan Özbengü στη Λευκωσία;

Οι καμπάνες στάλθηκαν στην αιωνιότητα στην Τασκένδη

Ο Sencer Aksel, μία από τις γνωστές προσωπικότητες της Λευκωσίας, ο πολύτιμος γέροντας της οικογένειας Aksel, ο καλός άνθρωπος, στάλθηκε στο τελευταίο του ταξίδι μετά την τελετή κηδείας στο Τζαμί mailsmail Safa στη Λευκωσία. Λέγοντας «Ο πόνος μας είναι ατελείωτος», η αγαπημένη σύζυγός της Πέμπε και η κόρη της İpek Aksel ανακοινώνουν δυστυχώς όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους αγαπημένους τους και ευχήθηκαν το μέρος της να βρίσκεται στο φως και να γίνει παράδεισος.

Ο Χασάν Öζμπένγκου, ο οποίος απεβίωσε στο Λονδίνο, θάφτηκε χθες στη Λευκωσία. Η πρώην σύζυγός του Fatma Eroglu, οι γιοι του Kemal και Mehmet Heran Özbengü, τα αδέλφια του Abdullah-İlker Özbengü, Ersan-Gonce Özbengü, Ali και Hüseyin Özbengü, Yonca-Umut Öksüzoğlu, Erhan-Diana Özbengü, Mustafa-Filiz Özb Οι Osman-Beata Özbengü, Okan-Dilek Özbengü, Ersen-Laura Özbengü, Ayten-Levent Baytekin και οι ανιψιά τους, εκφράζοντας ότι βρίσκονται σε ατελείωτο πόνο, ευχήθηκαν να βρίσκονται στο φως και η θέση τους θα ήταν παράδεισος.

Από την άλλη πλευρά, ο Kani Çanlar, ένας πολύτιμος πρεσβύτερος της οικογένειας Çanlar, ο οποίος αγαπάται και σέβεται όλους στην Τασκένδη, θάφτηκε στο ίδιο χωριό το Σαββατοκύριακο. Τα κουδούνια είχαν ήδη χάσει τη σύζυγό του beforeengül. Οι γιοι του Χούσεϊν και Μουσταφά Σανλάρ και η κόρη του Μέιιλ Σανλάρ, τα εγγόνια τους Χούσεϊν και Μελίζ Κέμικ, Κάνι και Κάαν Τσανλάρ, έδωσαν τη βαθιά τους θλίψη σε όλους τους φίλους, συγγενείς και αγαπημένους τους, εκφράζοντας ότι δεν θα ξεχάσουν τον πόνο τους για μια ζωή και είπε «Αφήστε το μέρος όπου ψέματα να είναι ελαφρύ, το μέρος είναι παράδεισο».

.Source