AKAY CEMAL – Μπαίνοντας στο νέο έτος (2021) στη σκιά του κοροναϊού

Το έτος 2020, όταν αφήσαμε πίσω τον κοραναϊό (Covid-19), δεν θέλουμε καν να στρέψουμε να κοιτάξουμε, και δεν χρειαζόμαστε ούτε ένα μικρό, έχει περιορίσει τον κόσμο στην ανθρωπότητα. Ούτε διασκέδαση αριστερά ούτε γλυκιά αλμυρή γιορτή! Έκανε ένα άτομο να μετατραπεί από μεταμφίεση σε μεταμφίεση. Σαν να πεις, “Αν δεν προστατευθείς, θα σε πληγώσω” … Ως σκληρός δικτάτορας, έσπασε το μαστίγιο στο χέρι του και είπε, “Οι δρόμοι και οι πλατείες είναι δικές μου. Κολλήθηκε στο πίσω μέρος του ανθρώπινου λαιμού σαν ένα τσίμπημα με τις απειλές «Συντρίβω αυτόν που τεντώνει το κεφάλι του, μολύνω τον ιό». Το μόνο που ήθελε ήταν ότι δεν υπήρχε εμβόλιο που να τον καταστρέφει ή να μειώνει την επίδρασή του… Αλλά η ανθρωπότητα βρήκε το εμβόλιο παρά την αρχή και άρχισε να το εφαρμόζει.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Covid-19 ήταν αναμφίβολα στην κορυφή των θεμάτων που συζητήθηκαν. Σχεδόν κάθε μέρα και κάθε βράδυ, εκτός από εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, πρακτορεία, οι άνθρωποι μίλησαν επίσης για τον Coronavirus. Το Utku Karsu ειδικότερα. Ήταν ένα σταθερό υλικό για γελοιογράφους.

Τι άλλο υλικό υπήρχε το 2020;

Η δολοφονία του «Διοικητή της Παλαιστινιακής Δύναμης» του Ιράν, Qasem Soleimani σε μια συνοδεία ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ προκάλεσε μεγάλες επιπτώσεις στον κόσμο και στο Ιράν. Αν και η επιθετικότητα των ΗΠΑ με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα ήταν περιορισμένη πέρυσι, οι εμπορικοί πόλεμοι μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας συνεχίστηκαν και η διάσημη εταιρεία επικοινωνιών Huwai πήρε επίσης το μερίδιό της.

Φυσικά, φατρίες που προκαλούνται από φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, επιδείξεις σώματος, ασκήσεις, «συγκρούσεις» στη θάλασσα και στον αέρα ήταν μεταξύ των γεγονότων που σηματοδότησαν το 2020. Ειδικότερα, με επικεφαλής τη Νότια Κύπρο και την Ελλάδα, η Συμμαχία του Κακού », χρησιμοποιώντας την ΕΕ, την Τουρκία και την ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο δημιούργησε προβλήματα σε προσπάθειες να αγνοήσει το πρόβλημα εδώ και μήνες. Η Αίγυπτος και το Ισραήλ επίσης, δήλωσε ότι η συμμαχία της Γαλλίας στην οποία χαλάστηκε με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Ελλάδας, ακόμη και αν η Άγκυρα επικεφαλής να συνεχίσει την προσπάθεια, να αφήσει το παπούτσι της Τουρκίας και την εμφάνιση των κυρώσεων που αναμένουν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προκάλεσε ανησυχία στην εν λόγω χώρα. .

Η Ανατολική Μεσόγειος δεν βρήκε μόνο αυτά τα γεγονότα. Ταυτόχρονα, η εισροή προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και τις χώρες της Άπω Ανατολής και επίσης από την Αφρική συνεχίστηκε σε σχέση με τη Μεσόγειο. Πολλές από τις χιλιάδες πρόσφυγες που στάλθηκαν στην Ευρώπη από εμπόρους ανθρώπων με την ελπίδα για καλύτερη ζωή, τρέφονταν με ψάρια στα βαθιά νερά της Μεσογείου. Επέστησε την προσοχή ότι υπήρχαν παιδιά και γυναίκες ανάμεσά τους. Παράλληλα με αυτό, η απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Ελλάδα, τρύπησαν τις βάρκες τους στη θάλασσα με μυτερά μακριά βέλη και θέλουν να βυθιστούν, δεν ξεχάστηκαν, αλλά μεταφέρθηκαν και στις εκθέσεις της ΕΕ.

Στον σεισμό της Σμύρνης στην Τουρκία, έτσι οι περιουσίες του θανάτου του ανθρώπου, διάσωσαν μωρά, η ανακάλυψη φυσικού αερίου εν τω μεταξύ στη Μαύρη Θάλασσα, τα καινούργια αυτοκίνητα της Τουρκίας, καθώς και η υπογραφή περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και διάφορες συμφωνίες με τη Λιβύη, η Τουρκία ήταν οι εξελίξεις που προκαλούν το σοκ της αντι-δύναμης. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο σημαντικό γεγονός που άφησε το στίγμα του το 2020 ήταν η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο γήπεδο επί της Αρμενίας και η επιστροφή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά από 28 χρόνια. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev στο κόμμα της Τουρκίας, Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την άποψη αυτή, που δεν ξεφεύγει από την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών, ο ρόλος στον πόλεμο των τουρκικών κατασκευών και οι αρετές αναφέρθηκαν ευρέως στον αμερικανικό και βρετανικό τύπο.

Υπάρχουν πολλά να γραφτούν, αλλά αυτό είναι καθημερινό. Το σημαντικό είναι ότι, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι απαλλαγμένο από ιούς, παραγωγική, ευημερούσα και ευημερούσα χρονιά όπως όλοι θέλουν. Καλώς ορίσατε το 2021.

***

Kemal Hamit, Ayşe Ertam και Füsun

Άνετα, είπαν αντίο την τελευταία ημέρα του χρόνου

Ο Kemal Hamit, ως πρώην Μουτζαχεντίντ TMT, θεωρήθηκε ότι αγαπήθηκε από όλους. Ήταν ένα πλατάνι που γεννήθηκε το 1934. Απεστάλη στο τελευταίο του ταξίδι στο Akdoğan την τελευταία ημέρα του 2020.

Αγαπητή σύζυγος Gülsen, τα παιδιά της Hansel Usta, Veli and Ayşe Hamit, Ayten Aykan, Alev and Emirali Hamit, η νύφη της Ruhşen Hamit, ο γαμπρός τους Yusuf Aykan, Hüseyin Usta, Mustafa Barak, εγγόνια Fatma Fellahoğlu, Kemal Aykan, Duysan Özçimen, Pink Ertuğ, Yusuf Οι Keskinel, Gülsen Merter, Gülsen Aykan Genel, Ahmet Barak, Kemal, Pembe and Soner Hamit, εγγόνια νύφες Zekiye Aykan, Sevda Keskinel, İzel Oğuz, εγγόνια του Hasip Fellahoğlu, Mehmet Ertuğ, Özgür Özçimen, Nazimm Merter και Nazimm Merter Οι Hansel, Eertan, Ayten, Hürmüs, Alev, Hasan, Hüseyin, Yusuf, Ediz, Aylin και Elçin εξέφρασαν τον πόνο τους και ανακοίνωσαν με θλίψη σε όλους τους φίλους, συγγενείς και αγαπημένους τους, δηλώνοντας ότι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ, «Ο τόπος όπου βρίσκεται είναι ελαφρύς, Είπαν, «Αφήστε το μέρος να είναι παράδεισος».

Από την άλλη πλευρά, ο Ayşe Ertam, ένα από τα πλατάνια της Λευκωσίας, θάφτηκε επίσης στη Λευκωσία την τελευταία ημέρα του χρόνου. Οι γιοι-νύφες της Ahmet-Safiye Ertam, Hasan Doğan-Arife Ertam, Cengiz-Evşen Ertam, Erol-İsmet Ertam, Serkan-Ayşe Ertam, εγγόνια Ayşen, Orçun, Gizem, Bade, Nafi, Kudret, Fatma, Ayşe, Koray, Melis, Melis Ο Έτσε και ο Γιασμούρ ανακοίνωσαν σε όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα ότι λυπήθηκαν βαθιά από το θάνατο του Ayşe Ertam, του μεγαλύτερου της οικογένειας, και ευχήθηκαν η θέση της να είναι παράδεισος.

Από την άλλη πλευρά, η Füsun Coşkun, το πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας Coşkun, θάφτηκε χθες στον αιώνιο χώρο ανάπαυσης της στο Mersin. Η σύζυγός του Sedat Coşkun, ο γιος του Hüseyin Mert Coşkun, οι αδελφοί του Nur Çınar, Ayfer-Melih Açar, Aysun Çınar, Aydan-Bengü Beyar, οι ανιψιές τους Zehra, Fuat και Burcu Beyar εξέφρασαν τον βαθύ πόνο τους και ευχήθηκαν τη θέση τους να είναι παράδεισος.

Εν τω μεταξύ, στο συλλυπητήριο μήνυμα που εκδόθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Λεμεσού και όλων των υπαλλήλων της Τράπεζας, το προσωπικό της Κεντρικής Μονάδας Λειτουργίας της τράπεζας ευχόταν το έλεος του Θεού στον Şakir Göker, τον πεθερό του θείου Mukadder, και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του που θρηνούσε, ενώ ο Türksigorta έδωσε επίσης στους συναδέλφους του Birol Gündüz. Ζήτησε το έλεος του Θεού στον αξιοσέβαστο πατέρα του Χασάν Γκύντουζ και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια πένθους.

.Source