Alpha Bank. Συνεχίζει τα μετασχηματιστικά του βήματα. Οι κύριες προτεραιότητες για το 2021

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Στρατηγικού Σχεδίου Galaxy Passport, το οποίο αποτελεί το βασικό στήριγμα του στρατηγικού του σχεδίου Alpha Bank : Εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του έτους της επιδημίας, η τράπεζα συνεχίζει τα βήματα μετασχηματισμού της.

Αυτό είναι.

– Ο εσωτερικός μετασχηματισμός των θυγατρικών της Alfa Bank τελείωσε, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια և εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αξία του Ομίλου և, τελικά το μερίδιο της τράπεζας.

– Οτι Alpha Bank συγκεντρώνει μία 100% θυγατρική εταιρεία χαρτοφυλακίου, διεθνείς χρηματοοικονομικές εταιρείες, ιδίως Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cyprus Albania Alpha Bank Albania.

– Μέσω αυτής της αναδιάρθρωσης, η τράπεζα φαίνεται να προσπαθεί για στρατηγική ευελιξία, την αξία του «ξεκλειδώματος», χρησιμοποιώντας την πολύ ισχυρή παρουσία της στη Ρουμανία, την Κύπρο, περιμένοντας την περαιτέρω ανάπτυξή τους, την προώθηση της αξίας τους και, στη συνέχεια, την αξιολόγηση των ξένων δραστηριοτήτων. Αγορά:

– Αυτή η αναδιοργάνωση έλαβε όλο τον έλεγχο և άλλες εγκρίσεις և η ολοκλήρωσή της συμπίπτει με το θετικό αποτέλεσμα του έργου Galaxy, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη φάση της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank.

Φυσικά καλό. Βασίλης ΨάλτηςΑυτό ανακοινώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank “Μέσα στις πρωτοφανείς προκλήσεις της παγκόσμιας κρίσης, η επιτυχής ολοκλήρωση του Project Galaxy επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alfa Bank, καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και δέσμευση της Τράπεζας για τους στρατηγικούς της στόχους.”

«Είμαστε περήφανοι όχι μόνο για την επανέναρξη του Project Galaxy, του δεύτερου μεγαλύτερου τίτλου NPL στην Ευρώπη αμέσως μετά τον πρώτο αποκλεισμό, αλλά και για το γεγονός ότι είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε αυτό το μεγάλο μετά το δεύτερο κύμα της επιδημίας.Ο κ. Ψάλτης ανέφερε με περιγραφικό τρόπο, προσθέτοντας ότι η δυναμική της συναλλαγής αντικατοπτρίζει όχι μόνο την επιχειρησιακή ετοιμότητα της τράπεζας և την αξία της Cepal. Σύμφωνα με τον Davidson Kempner, είναι ο επενδυτής στη συμφωνία Galaxy, η οποία περιλαμβάνει την τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων ύψους 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης χρεών Cepal.

Η μείωση των NPE παραμένει «κορυφαία προτεραιότητα» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα », δήλωσε ο κ. Ψάλτης, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.« Το συνολικό ποσό των μη εξυπηρετούμενων τίτλων, που ανήλθαν σε 33 δισεκατομμύρια ευρώ, ήταν «εντυπωσιακό».

Το μεγάλο στοίχημα είναι, φυσικά, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών διοικήσεων բանկ τραπεζών.

“Ο ρόλος των τραπεζών, ιδίως της Alfa Bank, πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του ταξιδιού για τη μετατροπή της ελληνικής οικονομίας. “Μας καλείται όχι μόνο να υποστηρίξουμε καινοτόμα επενδυτικά σχέδια με ισχυρό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, αλλά και να είμαστε το λίκνο της καινοτομίας, η υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογιών, η προσέλκυση υψηλού επιπέδου ταλέντου της χώρας μας” Κύριος. Τονίζει ο Ψάλτης, επισημαίνοντας ότι

“Οι ψηφιακές τεχνολογίες, αφενός, μετασχηματίζουν σύγχρονες επιχειρηματικές διαδικασίες και, αφετέρου, ανατρέπουν τις υπάρχουσες οργανωτικές δομές, οδηγώντας σχεδόν εξ ολοκλήρου σε νέα μοντέλα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τους όρους ανταγωνισμού στην αγορά, καθώς βελτιώνει την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών, εξοικονομώντας παράλληλα κόστος. Σε αυτό το νέο τοπίο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλώς μια στρατηγική επιλογή σε μια διασυνδεδεμένη, εξαιρετικά ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία. Είναι μια προϋπόθεση επιβίωσης για τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα. “,

Διαβάστε επίσης:

Προσέλκυση ταλέντων և ψηφιοποίηση. Οι δύο προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Alpha Bank. Μαθήματα του 2020. Καταλύτες για το 2021, ευκαιρίες և προοπτικές

Τράπεζες. Βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με δανειολήπτες οι οποίοι είναι αναστολείς για νέες ρυθμίσεις δανείου

Ακολουθήστε το mononews.gr στις Ειδήσεις Google για τις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες

Source