Ang v Reliantco: Η ανταλλαγή διέταξε να πληρώσει εκατομμύρια σε αδικοπρακτούμενο έμπορο

Μετά τη νίκη της Ramona Ang επί της Reliantco στη δίκη του περασμένου έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε την εταιρεία να πληρώσει σχεδόν 1,5 εκατομμύρια λίρες.

Η υπόθεση προέκυψε αφού η Reliantco, η Κύπρος χειριστής του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης UFX, είχε, χωρίς καλό λόγο, μπλοκάρει τον λογαριασμό της Ramona Ang, ενός χρήστη που είχε μεγάλη επιτυχία στην πλατφόρμα μετατρέποντας μια επένδυση 200.000 $ σε 700.000 $. Στο τέλος του 2020, η Ang πέτυχε στη δίκη, με τον δικαστή να συμφωνεί ότι η Ang είχε δικαίωμα όχι μόνο για την αρχική της επένδυση και τα επακόλουθα κέρδη της, αλλά και για τα κέρδη που θα είχε κερδίσει βάσει του εμπορικού της σχεδίου – ένα που δεν μπορούσε να εκτελέσει χάρη στη Reliantco που αποκλείει τον λογαριασμό της.

Το ποσό περιλαμβάνει τόσο τα χρήματα που απονέμονται από την αγωγή όσο και τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε η Ang κατά την άσκηση της αγωγής. Ο σύζυγος της Ang, ο Δρ. Craig Wright, πρέπει επίσης να καταβληθεί 63.000 £ σε δαπάνες που σχετίζονται με ένα ανεπιτυχές αίτημα αποκάλυψης τρίτου μέρους που υπέβαλε η Reliantco πριν από τη δίκη και επιπλέον 47.500 £ μετά από μια ανεπιτυχή απόπειρα της Reliantco μετά τη δίκη να ανατρέψει το ποσό των εξόδων που καταβάλλει στον Dr. Wright.

Ο Ang είχε επίσης προηγουμένως υποβάλει προσφορά για να εγκατασταθεί με τη Reliantco, η οποία απορρίφθηκε. Δεδομένου ότι το τελικό βραβείο στην υπόθεση υπερέβη αυτή την προσφορά διακανονισμού, ο δικαστής έκρινε ότι η Ang δικαιούται επίσης πρόσθετη πληρωμή 37.500 £ όπως υπαγορεύεται από τους κανόνες πολιτικής δικονομίας του ΗΒ.

Η Reliantco πρέπει επίσης να πληρώσει τα έξοδα του Ang στην ενέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά η Ang δικαιούται έναν ευνοϊκότερο υπολογισμό που διαφορετικά θα είχε λάβει, και πάλι ως αποτέλεσμα της απορριφθείσας προσφοράς διακανονισμού. Ο δικαστής διέταξε την καταβολή 700.000 £ λόγω των εξόδων, ενώ το πραγματικό ποσό δεν έχει ακόμη καθοριστεί μεταξύ των διαδίκων.

Η κρίση και η επόμενη σειρά κόστους δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια πλήρη νίκη της Ang και της ευρύτερης κοινότητας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτή η υπόθεση δείχνει τα όσα θα ακολουθήσει μια ανταλλαγή για να παρακρατήσει χρήματα που επενδύθηκαν στην πλατφόρμα τους, και ειδικά όταν η επένδυση συνεχίσει να αποδειχθεί επιτυχής. Τώρα που το Δικαστήριο έχει απονείμει την Ang όχι μόνο για την επένδυση, αλλά για τα κέρδη που διαφορετικά θα είχε κερδίσει με βάση τις θέσεις που πήρε και τις θέσεις που θα είχε λάβει αν της είχε επιτραπεί η πρόσβαση στα χρήματά της – συν νομικά τέλη – η υπόθεση Ang είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως υπόθεση για την εκμετάλλευση επενδυτών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τις ανταλλαγές τους.

Μπορεί να μην οδηγήσει σε καλύτερη συμπεριφορά από τις ανταλλαγές ψηφιακών στοιχείων, αλλά σίγουρα θα προσφέρει ελπίδα σε όσους βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τον Ang.

Ακολουθήστε τη σειρά Crypto Crime Cartel της CoinGeek, η οποία μπαίνει στη ροή ομάδων – από το BitMEX έως το Binance, το Bitcoin.com, το Blockstream, ShapeShift και Ethereum – που έχουν επιλέξει την επανάσταση του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και μετέτρεψαν τη βιομηχανία σε ναρκοπέδιο για αφελείς (ακόμη και έμπειρους) παίκτες στην αγορά.

Είστε νέοι στο Bitcoin; Δείτε το CoinGeek’s Bitcoin για αρχάριους ενότητα, τον απόλυτο οδηγό πόρων για να μάθετε περισσότερα για το Bitcoin – όπως αρχικά οραματίστηκε από τον Satoshi Nakamoto – και το blockchain.

Source