AYLA KAHRAMAN – Η αγαπητή μας πεθερά

Ayla, το ζήτημα που θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας είναι η πεθερά μου. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά υπάρχουν μερικά ζητήματα που με ενοχλούν και το χέρι μου.

Η πεθερά μου κάνει συνεχώς σχέδια στα οποία συμμετέχουν οι γιοι, τα εγγόνια και οι παράνυμφοι της. Δεν μας συμβουλεύει. Αν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τα σχέδιά του, θα είναι πολύ λυπημένος. Για παράδειγμα, μαγειρεύει φαγητό χωρίς να μας ρωτά και μας λέει ότι μας περιμένει. Αν πηγαίνει κάπου, θέλει να μας πάει επίσης. Αν ο επισκέπτης μας ήρθε, θα κατηγορούσε, “Μακάρι να με είχε ενημερώσει, θα ήμουν.” Χωρίς να μας ρωτάτε, συναντώνται συχνά. Είναι στην πραγματικότητα πολύ καλός, είναι πολύ γενναιόδωρος, αλλά φαίνεται σαν να έχει τη δική του ιδιωτική ζωή, χωρίς σύζυγο, χωρίς φίλους και στηρίζεται σε εμάς. Ειλικρινά, ούτε εγώ, και δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την κατάσταση, αλλά είναι τόσο καλός άνθρωπος που προσποιείται ότι δεν προσβάλλουμε. Πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε χωρίς να το σπάσετε; Θα το εκτιμούσαμε αν μπορούσατε να μας βοηθήσετε.

Ψευδώνυμο: DEAR KAYINVALİDEMİZ

Εάν σας προσκαλεί να δειπνήσετε λιγότερο, εάν έρχεται στο σπίτι σας λιγότερο συχνά, εάν δεν προσπαθήσει να συμμετάσχει στις ομάδες φίλων σας, δεν θα ήταν πρόβλημα, σωστά; Το παράπονό σας είναι ότι κάνει πολλές καλές συμπεριφορές συχνά και χωρίς να ζητά. Το λατρεύετε και δεν θέλετε να το προσβάλλετε. Επομένως, πρέπει να μιλήσετε και να ενεργήσετε χωρίς κακό.

Πρώτα, πείτε και δείξτε ότι είστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία του. Δηλώστε ότι αισθάνεστε κουρασμένοι από αυτόν και ότι πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για ορισμένα ζητήματα. Για παράδειγμα, ρωτήστε μερικά βράδια που θέλετε να τον καλέσετε για δείπνο, για να του δοθεί η ευκαιρία να το κάνει. Συμπεριλάβετε τον σε κάποιες εκδρομές, φυσικά, αλλά παρακαλώ δηλώστε ευγενικά ότι είναι εντάξει να πάτε μόνος σε κάποιους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε τις καλοπροαίρετες προσπάθειές του χωρίς να σπάσετε την καρδιά του. Η ομιλία σας είναι επίσης μια καλή λύση. Ωστόσο, όταν μιλάτε, πρέπει να είστε ευαίσθητοι και να βεβαιωθείτε ότι δεν προσβάλλεται. Δηλώνοντας ότι πρέπει να είστε μόνοι ως οικογένεια σε κάποια βράδια. Πείτε του ότι περνάτε καλά μαζί του και ότι θέλετε να το κάνετε περιοδικά.

Υποθέτω ότι η μητέρα σου δεν έχει κοινωνική ζωή. Στην πραγματικότητα, εάν είχαν τις δικές τους ομότιμες σχέσεις, θα ήταν πολύ χαρούμενοι και δεν θα ήταν τόσο συγκλονισμένοι. Μπορείτε να τον βοηθήσετε με αυτό. Έχει μια ζωή εστιασμένη σε εσάς, και αν την αφαιρέσετε, μπορεί να πέσει στο κενό. Επομένως, ενώ οργανώνετε τις σχέσεις σας με τη μητέρα σας, θα πρέπει να την βοηθήσετε να αυξήσει τις σχέσεις της με τους συνομηλίκους της.

*

Ο εραστής μου στέλνει μηνύματα με τον πρώην του

Αγαπητή Ayla, αδερφή μου, είμαι 16 ετών και έχω μια κοπέλα. Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ξεκίνησε η σχέση μας. Γνωρίζω τους κωδικούς πρόσβασης για τους κοινωνικούς λογαριασμούς της αγαπημένης μου και γνωρίζει τους δικούς μου. Παρατήρησα ότι η κοπέλα μου είχε έναν μυστικό λογαριασμό, και χωρίς να την χτυπήσω, την αποκρυπτογραφήθηκα και είδα την αλληλογραφία της με τον πρώην της. Αντιστοιχούν κανονικά, αλλά χρειάστηκε πολλή δύναμη. Όταν του το εξήγησα, είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα μεταξύ τους, ότι ανταποκρίνονταν με φιλικό τρόπο και ότι άνοιξε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για να μην αναστατωθώ. Θα ήθελα να πιστέψω, αλλά μάλλον όχι. Η σχέση τους με αυτό το κορίτσι διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο και διαλύθηκαν επειδή το ήθελε η κοπέλα μου. Ως εκ τούτου, φοβάμαι πολύ ότι το κορίτσι θα τον εξαπατήσει. Είπα στον εραστή μου ότι δεν θέλω την αλληλογραφία τους. Αλλά ανησυχώ πολύ αν συνεχίσουν να συνομιλούν εμπιστευτικά. Πώς νομίζετε ότι μπορώ να διορθώσω αυτήν την κατάσταση;

Ψευδώνυμο: ΟΧΙ

Ο εραστής σας γράφει στην πρώην φίλη του και λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους. Υπάρχει μια αντίφαση εδώ. Είτε θέλει να διαχειριστεί δύο κορίτσια μαζί ή μπορεί να μην έχει ξεχάσει τον πρώην της. Όποιος και αν είναι ο λόγος, κάνει λάθος και τα δύο κορίτσια. Ακόμα κι αν έχει σεβασμό για τη σχέση του, δεν ξέρει καν ότι θα σε ενοχλούσε. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έναν μυστικό λογαριασμό.

Προτείνω να μην αναστατωθείτε πια και να χαλάσετε αυτό το παιχνίδι εφήβων. Αφησε τον. Δεν υπάρχει όφελος από παιδιά που παίζουν διπλά.

**

Η γυναίκα μου δεν θέλει παιδιά

Ayla Hanım, έχουμε παντρευτεί για 3 χρόνια, αλλά ο σύζυγός μου λέει ότι δεν θέλει ακόμα παιδί και δεν είναι έτοιμος για αυτό. Είμαι 29 ετών και η γυναίκα μου είναι 33 ετών. Σύμφωνα με τον γιατρό μου, είμαι η τέλεια ηλικία για να γεννήσω. Δεν μπορώ να πείσω τη γυναίκα μου για αυτό. Τι πρέπει να κάνω, παρακαλώ βοηθήστε με.

Ψευδώνυμο: ΟΧΙ

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει ο σύζυγός σας, όχι εσείς. Εκφράζετε ότι είστε έτοιμοι για το μωρό και ότι είστε επίσης ηλικίας. Εάν είστε επίσης οικονομικά έτοιμοι, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον σύζυγό σας.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι έτοιμος; Θα μπορούσε να έχει μια τραυματική εμπειρία της παιδικής του ηλικίας; Δεν αισθάνεται έτοιμος γιατί παίρνει τον μπαμπά τόσο σοβαρά; Ή δεν θέλει να τον ενοχλήσει;

Η σύζυγός του πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν θέλει παιδιά. Η σχέση γάμου σας απαιτεί να λάβετε αυτήν την απάντηση. Την επόμενη δεκαετία, τι θα συμβεί αν δεν είναι έτοιμος ή θα πει «Είμαι έτοιμος» όταν τελειώσει η γονιμότητά σας;

Σε κάθε περίπτωση, εάν ένας σύζυγος του ζευγαριού δεν θέλει να αποκτήσει μωρό, σας συνιστώ να συζητήσετε αυτό το θέμα με ψυχολόγο. Ακόμα κι αν το ήθελε και δεν το κάνατε, η κατάσταση δεν θα άλλαζε.

Μια μικρή λεπτομέρεια, πολλά ζευγάρια δεν αισθάνονται έτοιμα να γίνουν γονείς μέχρι να κρατήσουν τα μωρά τους.

.Source