“Babylon” με τη δεύτερη ζωντανή μετάδοση από την κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Σε: Εθνικό Θέατρο αντιπροσωπεύει το δεύτερο ζω Δημήτριος Κ. Βυζαντινή κωμωδία “Babylon”, σε σκηνοθεσία του Γάνη Κακλέα, το Σάββατο 10 Απριλίου.

Η Βαβυλωνία γράφτηκε το 1836 και ανήκει στο είδος του «λαϊκού θεάτρου» (εθνογραφία), όπου ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τη γλώσσα «Βαβυλώνα» (γλωσσική / διαλεκτική ποικιλομορφία) για να χαράξει το χρώμα και την εικόνα της κοινωνίας της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας την μετα-αποικιακή περίοδο. χρόνος:

Η Βαβυλώνα μας παίρνει ως άλλη μηχανή χρόνου, επιστρέφοντας το 1827 անմիջապես αμέσως μετά τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στη Μάχη της Ναβάρρας, την καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου της ελληνικής κυβέρνησης. Τα καλά νέα είναι η ευκαιρία της γιορτής που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Ρωμαίων στη Νάπολη, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορα μέρη του Ελληνισμού. Η χαρούμενη εκδήλωση θα γιορτάζεται στην πολύ διάσημη (καπιταλιστική) περιοχή της Μπαστίας (ταβέρνα) στη Μέση Ανατολή (Μικρά Ασία), Moraeti, Chia, Κρήτη, Αρβανίτσι, Κύπρος.

Το πάρτι βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, το κρασί ρέει άφθονα, αλλά καθώς όλοι μιλούν τη δική τους τοπική γλώσσα, η παρεξήγηση μεταξύ τους θα τελειώσει σύντομα σε διαμάχη. Η λέξη «Kuradia», την οποία θα εκφέρει ο Κρητικός στον Αρβανίτη, θα προκαλέσει μια θανατηφόρα παρανόηση μεταξύ των δύο επισκεπτών. Ο Μεθυσμένος Αρβανίτης θα πυροβολήσει τον Κρητικό և το σκάνδαλο θα ξεκινήσει. Η υπόθεση θα φτάσει στην αστυνομία, ությունը η παρέμβαση του αστυνομικού από τον Ζάκναντ, ο οποίος θα προσπαθήσει να ανακαλύψει εάν ο τραυματισμός είναι πρόβλημα σύνταξης (σκόπιμης) ή βοηθού (κακή στιγμή), θα ενθαρρύνει την παρανόηση, επειδή μιλά το ιδίωμα της γλώσσας του. να καταλάβουν τα λόγια των άλλων. Καθώς η ανάκριση δεν αποκαλύπτει την υπόθεση, όλοι οι ήρωες φυλακίζονται. Ωστόσο, η “διοίκηση” ανακάλυψε το περιστατικό και συγχώρεσε τους κρατούμενους, απελευθερώνοντας τους κρατούμενους Η υπόθεση τελειώνει καθώς ξεκίνησε. Οι Έλληνες γιόρτασαν τη νίκη, αφήνοντας τις «πολιτικές» πληγές τους και διαφωνίες μαζί τους.

Ο διευθυντής του έργου αναφέρει. «Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο« Babylon », που γράφτηκε το 1836, παίζεται τόσο συχνά και σίγουρα θα παίξει στο μέλλον.

Ένα δημοφιλές μη λαϊκιστικό έργο, το οποίο αναφέρεται σε μια πολύ κρίσιμη και ανασφαλή περίοδο στην ελληνική ιστορία. Η προσδοκία της ελευθερίας μέσω της ναυτικής μάχης του Ναβαρίνου – η ευκαιρία για τη δημιουργία ενός ελληνικού κράτους για πρώτη φορά.

Δημήτριος Κ. Το Βυζάντιο καταγράφει αυτήν την κρίσιμη ιστορική στιγμή στη ζωή των απλών ανθρώπων. Δεν υπάρχουν άλλοι “ήρωες” ή “μεγάλοι άντρες” στην ιστορία στη Βαβυλώνα. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Απλός. Ότι κανείς δεν τους θυμάται. Αισθάνονται άδειοι σε απόλυτη αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα συμβεί. Γιορτάζουν την ελευθερία τους, πάρτι, πίνουν, μεθύνονται, αγαπούν, τραγουδούν, θυμούνται. Και όπου το «μαζί» του ταιριάζει στην ονειρική του ουτοπία, το τραύμα, ο εγωισμός, ο πολιτικός θυμός καταστρέφουν τα πάντα. Οι διακοπές μετατρέπονται σε εφιάλτη, ανοίγει η πύλη της ανεξέλεγκτης δύναμης.

Η φυλακή είναι το τέλος των διακοπών και η στέρηση της ελευθερίας είναι το αποτέλεσμα του εορτασμού της άφιξής της.

https://www.youtube.com/watch?v=aec1Ad1Zga0:

Η Ελλάδα είναι η Βαβυλώνα.

Αυτή η ευλογημένη χώρα με το αίμα και το κοινωνικό της σκοτάδι. Με εορτασμούς, με εμφύλιους πολέμους. Με αυτήν τη μεσογειακή ψυχή, η οποία είναι γεμάτη πάθος, αντιφάσεις, θάλασσα και βράχια.

Αυτή η Ελλάδα χλευάζει το Βυζάντιο με μια πηγή χιούμορ, με μεγάλη αγάπη, με έντονο κριτικό μάτι.

Και το κάνει με επιτυχία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βαβυλώνα είναι μια μεγάλη υπόθεση που παίζει, και σίγουρα θα παιχτεί στο μέλλον. ” Ian anis Kakleas

Πληροφορίες:

Σε σκηνοθεσία ian anis Kakleas

Σκηνές: Sakis Birbilis, ian anis Kakleas

Φωτισμός: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική σύνθεση, επεξεργασία μουσικής. Μαρίζα Ριζού

Κίνηση από τον Angelik Trombuk

Κοστούμια της Elenia Duladiri

Βίντεο από τον Μιχάλη Κλουκινά

Βοηθός σκηνοθέτη: Kaliopi Gerakianak

Βοηθός σχεδιαστών: Natasha στο Antikid

Βοηθός σχεδιασμού επισκεπτών κόστους από την Ιωάννα Καλαβρή

Δάσκαλος μουσικής: Μελίνα Παιονίδου

Επιστημονικός σύμβουλος: Στέφανος Καβαλεριάκης

Η ερμηνεία του θεατρικού συγγραφέα Eva Zaraga

Κατανομή:

Anatoly – Hierocles Mikhailis

Πελοπόννησος – Τόδωρης Σκιφτάλης

Χίος – Άννας Κοτσιφάς

Χρήστος – Κώστας Αποστολάκης

Αλβανικά – Κώστας Μαγκλάρας

Κύπριος – Δημήτρης Φορλής

Λογιώτατος – Θανάσης Δήμου

Ζουμερκιώτης – Λάμπρος Κτεναβός

Ξενοδόχος Χίος – Μιχάλης Βαλάσογλου

Ιονικός αστυνομικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Γραμματέας της αστυνομίας: Πάνος Γιαγουρός

Φοιτητές – Κωνσταντίνος ograf ografu, Σπύρος Κυριάκος

Κανέλα – Nicki Lamy

Garufo – Konstantina Takalu

Ανόητος γιατρός – Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Μουσικός στη σκηνή: Παναγιώτης Κωστόπουλος

Η ζωντανή μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα αγοράζοντας ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο livestream.nt.gr (κωδικός πρόσβασης).

Το πρόγραμμα ψηφιακών εκπομπών είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά στη σελίδα προπώλησης.

Υπάρχει η ευκαιρία να επιλέξετε ελληνικούς υπότιτλους στην εκπομπή

Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Ώρα έναρξης: 19:30

Φωτογράφος του έργου: Σταύρος Χαμπάκης

,Source