“Block” Trump և Το Youtube δεν έχει πλέον κοινωνικά μέσα

Πολλαπλά χτυπήματα στην online παρουσία του συνταξιούχου προέδρου. Η πιθανότητα “πτώσης” του λογαριασμού του είναι ανοιχτή

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει ένα νέο χτύπημα αμέσως μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, καθώς το ίδιο συμβαίνει και στο επίσημο κανάλι του στο Youtube μετά την αναστολή του λογαριασμού του στο Twitter.

Η απόφαση έρχεται αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος παραβίαζε την πολιτική της πλατφόρμας, αφού πρόσφατα προκάλεσε βία σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο Youtube, σύμφωνα με το CNN, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Αλλά μια εβδομάδα από τώρα, όπως πάντα, η εταιρεία θα επανεξετάσει την υπόθεση.

Αυτό είναι ένα πλήγμα για τον Τραμπ όσον αφορά την πρόσβαση σε δημόσια συζήτηση, καθώς το Youtube ήταν ο μόνος τρόπος που άφησε τον λογαριασμό του στο Facebook և “և” στο Twitter.

«Προσεκτική προσεκτική εξέταση և υπό το φως των φόβων για συνεχιζόμενη υποκίνηση βίας, αφαιρέσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ. “Το νέο περιεχόμενο που ανέβηκε στο κανάλι του Trump, προειδοποιήσαμε να μην παραβιάσουμε την πολιτική μας για υποκίνηση βίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube.

“Ως αποτέλεσμα, το κανάλι δεν έχει πλέον το δικαίωμα να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές μεταδόσεις για τουλάχιστον επτά ημέρες στο πλαίσιο του συστήματος προειδοποίησης, το οποίο ενδέχεται να παραταθεί”, ανέφερε η δήλωση. Το YouTube είπε επίσης ότι θα έκανε ένα επιπλέον βήμα για να απενεργοποιήσει τα σχόλια κάτω από βίντεο στο κανάλι Trump. Ο λογαριασμός είναι προς το παρόν διαθέσιμος, αλλά δεν είναι δυνατό για τους συναδέλφους του Donald Trump να ενημερώσουν με νέα βίντεο.

4.000 ένοπλοι “πατριώτες” θέλουν να περιβάλλουν το Καπιτώλιο

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ είναι σε εγρήγορση σε όλα τα κράτη, καθώς το FBI έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει ανησυχία για ένοπλες εξεγέρσεις σε κάθε γωνιά της χώρας την ημέρα των εγκαινίων του Μπάιντεν από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Χιλιάδες ένοπλοι υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να περιβάλουν το Καπιτώλιο πριν από τα εγκαίνια του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. από το ίδιο το Καπιτώλιο.

“Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους” πατριώτες “που επρόκειτο να περιβάλουν το Καπιτώλιο, εμποδίζοντας την είσοδο οποιωνδήποτε Δημοκρατών”, δήλωσε στο CNN ο Δημοκρατικός Κόνομ Λάμ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ κατηγορεί τους αντιφασιστές

Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο εκδιωκόμενος πρόεδρος αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι είχε υποκινήσει τη βία του Καπιτωλίου, επιμένοντας ότι οι εισβολείς δεν ήταν οπαδοί του αλλά μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Η αγωγή του Ρεπουμπλικανικού δισεκατομμυριούχου κατατέθηκε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συζήτησης, σύμφωνα με το Axios.com, καθώς βιντεοσκοπημένα βίντεο από τους σημαιοφόρους εισβολείς συνέχισαν να απελευθερώνονται λίγες μέρες μετά τους βάναυσους θανάτους πέντε ανθρώπων. Σχετικά με τον Donald Trump և φώναξε το όνομά του.

Όλα αυτά έως ότου ο απερχόμενος πρόεδρος βρίσκεται στη διαδικασία να κατευθύνει τον εαυτό του, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα οδηγήσει στην ανατροπή του. Η αποκάλυψη της αγωγής του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής κοινοβουλευτικής ομάδας Kevin McCarthy, αναφέρει η Axios.com, επικαλούμενη μια πηγή κοντά στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο McCarty δεν ήθελε καν να ακούσει. Αντέδρασε ότι σίγουρα δεν εισέβαλε από τα μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά από τους υποστηρικτές του προέδρου (“άνθρωποι MAGA”, όπως είπε), επιμένοντας, “ξέρω. Ήμουν εκεί. “Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Ρεπουμπλικανικοί σύμμαχοί του έχουν επανειλημμένα αποκαλέσει το αντιφασιστικό κίνημα των ΗΠΑ” τρομοκρατική οργάνωση “

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source