Bumble, η διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών όπου οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση, αρχεία για δημοσίευση

Η Bumble Inc. υπέβαλε το ενημερωτικό δελτίο της για μια αρχική δημόσια προσφορά την Παρασκευή το πρωί, με οικονομικά στοιχεία για δύο εφαρμογές γνωριμιών: Bumble, την εφαρμογή γνωριμιών για γυναίκες που λειτουργεί σε πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και το Badoo, ένα πολύ παλαιότερο προϊόν γνωριμιών, με μεγαλύτερη παρουσία στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Το Bumble, το οποίο διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει μόνο στις γυναίκες να κάνουν την πρώτη κίνηση, έχει το ήμισυ του αριθμού των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Badoo – αλλά η βασική βάση του Bumble είναι πολύ πιο πρόθυμη να πληρώσει. Η Bumble είχε 12,3 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες από τον Σεπτέμβριο του 2020, εκ των οποίων σχεδόν το 9% ήταν χρήστες που πληρώνουν. Το Badoo, εν τω μεταξύ, είχε 28,4 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, εκ των οποίων το 4,6% ήταν χρήστες που πληρώνουν. Συνολικά, οι Bumble και Badoo είχαν 2,4 εκατομμύρια χρήστες πληρωμών από τον Σεπτέμβριο, αύξηση 18,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 417 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, με καθαρή ζημιά 117 εκατομμυρίων δολαρίων. Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, η εταιρεία ανέφερε έσοδα 363 εκατομμύρια δολάρια, με καθαρό κέρδος 68,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η Whitney Wolfe Herd συνδύασε το Bumble το 2014 με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Andreev, ο οποίος είχε ξεκινήσει το Badoo το 2006. Ο Wolfe Herd και ο Andreev συναντήθηκαν το 2014 λίγο μετά τον Wolfe Herd μήνυσε τον Tinder, τον προηγούμενο χώρο εργασίας της, για σεξουαλική παρενόχληση, ισχυριζόμενος ότι ο πρώην αφεντικός και πρώην -Ο φίλος είχε στείλει απειλές, υποτιμητικά κείμενα και της αφαίρεσε τον τίτλο της συνιδρυτής της. Η εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβίαση. Η υπόθεση διευθετήθηκε γρήγορα και εμπιστευτικά.

Ωστόσο, ο Wolfe Herd αντιμετώπισε ένα ακόμη σκάνδαλο, αυτή τη φορά με τον Andreev, όταν Φορμπς έρευνα τον Ιούλιο του 2019 διαπίστωσε ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ισχυρισμούς για τοξική, μισογυνική κουλτούρα στο γραφείο του Badoo στο Λονδίνο. Αυτό φαινόταν να έρχεται σε αντίθεση με το γυναικείο μήνυμα και τον πολιτισμό που ο Wolfe Herd είχε δημιουργήσει γύρω από το Bumble. Η εταιρεία αρνήθηκε την πλειοψηφία των ισχυρισμών, αν και διευκρίνισε ότι είχε τελειώσει μια πρακτική της εταιρείας να ονομάσει μηχανικές ενημερώσεις μετά από πορνοστάρ το 2018. Ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα, με επικεφαλής την βρετανική εταιρεία εργατικού δικαίου Doyle Clayton, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κεντρική ισχυρισμός από την Φορμπς άρθρο – ότι επί του παρόντος υπάρχει μια misogynistic ατμόσφαιρα στο γραφείο του Λονδίνου είναι λανθασμένη. Παρ ‘όλα αυτά, η έρευνα εντόπισε έναν μικρό αριθμό σημερινών και πρώην υπαλλήλων που πιστεύουν ότι υπάρχουν στοιχεία σεξισμού »στην εταιρεία.

Τέσσερις μήνες μετά το Φορμπς Η ιστορία δημοσιεύθηκε, η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Blackstone Group ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας του Andreev – εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 59% και 79% – σε μια συναλλαγή αξίας 3 δισ. δολαρίων. Ο Wolfe Herd ανέλαβε καθήκοντα CEO και των Bumble και Badoo. Αν και ο Andreev είναι ιδρυτής και παρείχε την τεχνική υποστήριξη πίσω από τους Badoo και Bumble, απουσιάζει κυρίως από την ιστορία της εταιρείας στο ενημερωτικό δελτίο.

Το ενημερωτικό δελτίο περιλαμβάνει επίσης ένα περίπλοκο διάγραμμα για το πώς θα είναι η οργανωτική δομή του Bumble μετά τη δημόσια προσφορά, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αντλεί ερωτήσεις από τεχνολογικούς ειδικούς, με ένας Συγκρίνοντάς το με ένα γράφημα στο ενημερωτικό δελτίο για την WeWork, την εταιρεία ακινήτων που εξερράγη αμέσως πριν από την προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή της τον Σεπτέμβριο του 2019. Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το οργανόγραμμα της δομής της.

Πριν από την Blackstone την απόκτηση των Bumble και Badoo, Φορμπς βρήκαν περίπου δώδεκα θυγατρικές συνδεδεμένες με την Badoo, με έδρα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Βερμούδες, την Κύπρο, τη Μάλτα και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Το ενημερωτικό δελτίο ονομάζει την πρώην μητρική εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες, την Worldwide Vision Limited. Υπάρχει επίσης γλώσσα σχετικά με το ότι «ο κύριος φορολογούμενος» της εταιρείας «κατοικεί στη Μάλτα».

Όταν οι φήμες IPO του Bumble έπεσαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πτώσης του περασμένου έτους, Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να δημοσιοποιήσει την αξία των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φορμπς εκτιμά ότι η Wolfe Herd κατέχει το 20% της εταιρείας, αν και το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μετά τη δημόσια προσφορά. Το ενημερωτικό δελτίο που κατατέθηκε την Παρασκευή δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τα μερίδια ιδιοκτησίας επενδυτών και στελεχών.

Source