Cakir: Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας θα εμβαθυνθούν στο πλαίσιο των στρατιωτικών στρατηγικών

ΑΓΚΥΡΑ – Οι διεθνείς σχέσεις που δηλώνουν ότι ο δημόσιος διάλογος της ΕΕ για την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν θα υπερβαίνει το σύμβολο Ειδικός Murat Cakir, “η οικονομική και στρατιωτική στρατηγική στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας θα εμβαθύνει”, ανέφερε.

Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020 σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας τον Δεκέμβριο που διαρκεί έως τον Μάρτιο (ΕΕ), αποφασίστηκε να αναβληθεί η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Παρά τις συνεχιζόμενες απειλές που υπερβαίνουν το μέγεθος του λόγου της ΕΕ, από την άλλη πλευρά έφεραν από ανώτερους γραφειοκράτες του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michelin σε νέες συζητήσεις σχετικά με μια επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο ειδικός συγγραφέας διεθνών σχέσεων Murat Cakir, επισημαίνοντας ότι οι συνεχιζόμενες σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας όπως και τα τελευταία 150 χρόνια, η εκτίμηση που διαπιστώθηκε δεν θα υπερβεί το σύμβολο του πολιτικού λόγου της ΕΕ.

ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ο Cakir, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στα συμφέροντα μεταξύ της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών κυβερνώντων τάξεων στην καπιταλιστική τάξη, “Τα κεκτημένα συμφέροντα συμπίπτουν σε πολλούς τομείς. Για το λόγο αυτό, αυτή η συνεργασία συνεχίζεται ως συνεργασίες που βασίζονται στην αμοιβαία εξάρτηση, αν και σε διαφορετικές μορφές ή με διαφορετικά σκαμπανεβάσματα. Παρέχει επίσης ομοιότητα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Επειδή η Τουρκία απαιτείται από την άποψη της Ευρώπης, και οι Ηνωμένες Πολιτείες ως το κέντρο των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας ως πύλη προς τη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα όσον αφορά την ζωτική σημασία ως ζώνη προστασίας για την αποτροπή των μεταναστών στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν θα αλλάξει, ακόμα κι αν η δύναμη αλλάξει σε κάποια μορφή. Δεν είναι λοιπόν μια σχέση που να είναι προς το συμφέρον των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων τάξεων που ζουν στην Τουρκία. Επομένως, περιστασιακά κοιτάζοντας τη ρητορική που κλιμακώθηκε μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, οι σχέσεις δεν πρέπει να αξιολογούνται με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, ελάτε με κορυφαίους εκπροσώπους της ΕΕ, η Τουρκία έχει δηλώσει ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στηρίζουν μέχρι το τέλος. Αυτές οι τελευταίες συναντήσεις εμπίπτουν σε αυτό το πεδίο », είπε.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

Ο Michel και ο Leyen, η επέκταση της τελωνειακής ένωσης από την Τουρκία, δήλωσαν ότι οι παραχωρήσεις στον τομέα της γεωργίας και των υπηρεσιών που είχαν ο Cakir, “Αυτό είναι για να εξασφαλιστεί η συνέχιση των διατάξεων της συνθήκης για τους πρόσφυγες που έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η πραγματική απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Σέβεται την Ευρωπαϊκή Ένωση που υποστηρίζει επί του παρόντος τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Τουρκία μέχρι το τέλος “, είπε.

Ο Cakir, η πίεση εναντίον των Κούρδων, η επιθετική στάση απέναντι στη Rojava, με χώρες που γειτνιάζουν με τις αντιρρήσεις που αφορούν μόνο το κατά πόσον οι πολιτικές της Τουρκίας, επισημαίνουν επίσης ότι οι πολιτικές της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ο Cakir, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Clement Beaune “από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλες περιοχές επέλεξαν την επιθετική συμπεριφορά, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να επιβάλουν κυρώσεις” για τις λέξεις, “Τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ της μεσογειακής πολιτικής της Γαλλίας και της μεσογειακής πολιτικής της Γερμανίας. Τα μέλη της ΕΕ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν διαφορετικές πολιτικές σχετικά με το Αιγαίο-Μεσόγειο, ιδίως την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλα τα μέλη της ΕΕ πρέπει να λάβουν κοινές αποφάσεις, εκφράζουν τα συμφέροντά τους και τις συγκρούσεις συμφερόντων σε κάποιο βαθμό. Ήδη κυριαρχεί η γεώτρηση φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, σταμάτησε από την Τουρκία. Οι προσπάθειες κυρώσεων κατά της Κύπρου έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, σταμάτησαν διαδικασίες όπως η ευκολία διέλευσης των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου. Από αυτή την άποψη, προσωπικά πιστεύω ότι το καθεστώς του AKP Palace, το οποίο χάνει την οικονομική, εξωτερική πολιτική, εσωτερική πολιτική και κοινωνική στήριξή του, κλίνει ενάντια στον τοίχο και, ως εκ τούτου, η Ευρώπη μπορεί να σπάσει τις παραχωρήσεις που θέλει », είπε. .

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στην Τουρκία που αναβλήθηκε έως τον Ιούνιο, είπε: “η ρητορική προς την εγχώρια κοινή γνώμη της Τουρκίας, δεν θα υπερβαίνει τις πολιτικές συμβόλων. Εδώ, μπορούν να γίνουν κάποιες βίαιες ομιλίες σχετικά με το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσεγγίσεις των μειονοτήτων, αλλά δεν θα υπάρξει τίποτα περισσότερο από το καλλυντικό ρετουσάρισμα σε αυτά τα θέματα στη σύνοδο κορυφής των ηγετών. Πιστεύω ότι θα εμβαθύνει περαιτέρω την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η ΕΕ θα σπάσει αλλά θα δώσει ορισμένες παραχωρήσεις από την Τουρκία στις παραχωρήσεις στη μέση απέναντι από αυτήν. Επειδή οι συνεργασίες λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Οι παραχωρήσεις της ΕΕ · Μπορεί να υπάρξει περαιτέρω σκλήρυνση της κουρδικής πολιτικής στην ΕΕ. Το βλέπουμε ήδη. Τώρα που το ένταλμα αναζήτησης στα γερμανικά δικαστήρια Τουρκίας, σχετικά με την τιμωρία που σας δόθηκε, πολλοί Κούρδοι ακτιβιστές παίρνουν πίσω άσυλο και στέλνουν πίσω στην Τουρκία. Επιτρέπει 6-8 χιλιάδες στοιχεία μύθων να λειτουργούν εδώ. Αυξάνει την πίεση. Και πάλι, ενώ οι ρατσιστικές και φασιστικές δομές λειτουργούν όπως επιθυμούν, εάν κάποιο κουρδικό ίδρυμα ανοίξει φωτογραφίες του Öcalan, απαγορεύονται. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα σαν αυτό. Η προβολή της κουρδικής πολιτικής της Τουρκίας, όπως εφαρμόζεται στη Γερμανία. Σε αυτή τη βάση, η Γερμανία μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την πίεση της εναντίον των Κούρδων. Θα λάβει τα αναμενόμενα βήματα στην προσεχή περίοδο. Η πολιτική της Τουρκίας θα υποστηριχθεί, αλλά πρέπει να πω τα εξής: Παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι χάνουν τη δημόσια υποστήριξη του καθεστώτος του AKP στην Τουρκία και την Ευρώπη. Επομένως, μπορούν επίσης να παίξουν ένα νέο άλογο. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί επίσης να λάβει μέτρα για να στρέψει το καθεστώς του AKP Palace. “

‘ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ’

Λόγω του σημερινού παράνομου στην ΕΕ, βασίζεται στην Τουρκία Cakir υπογράμμισε ότι η αίσθηση της έκφρασης της κοινής γνώμης, “οι δημοκρατικοί θεσμοί στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοι της Ευρώπης σε προοδευτικούς οργανισμούς και θα πρέπει να περιλαμβάνει το κάλεσμα του ειρηνευτικού κινήματος αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Καμία από τις κλήσεις που πραγματοποιούνται δεν θα έχει αποδόσεις. Εάν η Τουρκία εκδημοκρατιστεί, αυτό θα είναι το δικό σας έργο της καταπιεσμένης και εκμεταλλευόμενης τάξης στην Τουρκία. Νομίζω ότι θα είναι αποτέλεσμα του κοινού αγώνα επαναστατικών οργανώσεων στο πλαίσιο κοινών συμφερόντων όλων των μονάδων και της εργατικής τάξης του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος της Τουρκίας στην Τουρκία. “Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πλέξουμε αυτόν τον κοινό αγώνα και να φέρουμε διαφορετικές περιοχές αντίστασης δίπλα-δίπλα”, είπε.

MA / Selman Güzelyüz

.Source