Cem Küçük – Πρόβλημα Crete Model και YPG για S-400s …

Cem Small

Facebook

Στις εχθές εφημερίδες Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulûsi Akarείχε δηλώσεις σε ορισμένους δημοσιογράφους. Ο Χούλσι Ακάρ έκανε σημαντικές δηλώσεις για πολλά θέματα που σχετίζονται με την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Κάθε δήλωση είναι πολύ πολύτιμη, αλλά το πιο σημαντικό, αφορούσε τα S-400 και το YPG. Για Hulûsi Akar S-400s “Το Κρητικό Μοντέλο” είπε ότι θα μπορούσε να είναι. Τι σημαίνει λοιπόν το κρητικό μοντέλο;

Ας δούμε πρώτα μια ιστορία. Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 που ανέπτυξε η Ελλάδα στο νησί της Κρήτης στη Μεσόγειο αγοράστηκαν από τη Ρωσία από τη Νότια Κύπρο το 1997. Μετά την κρίση του Kardak και τις επακόλουθες εξελίξεις, οι Έλληνες, που ήθελαν να εξισορροπήσουν την αεροπορική υπεροχή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, συμφώνησαν να αγοράσουν συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 από τη Ρωσία.

Συμφωνία açıklanınca Τουρκία και η ΤΔΒΚ, οι Ελληνοκύπριοι λαμβάνουν τα συστήματα S-300 έδειξαν έντονη ανταπόκριση και προειδοποίησαν ότι η επίθεση θα μπορούσε να γίνει για την ενεργοποίηση του αντιπυραυλικού συστήματος. Περίοδος Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ραούφ Ντενκτάς μπροστά στις εξελίξεις Κλειστό VaroshaΕίπε ότι μπορεί να ανοίξει.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, οι Τούρκοι πιλότοι F-16 για εκπαίδευση για την καταστροφή του S-300 φέρεται να είχαν συμμετάσχει σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ισραήλ.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν στην ελληνοκυπριακή αγορά των S-300, η ​​Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε μια δήλωση ότι η αύξηση της έντασης θα επηρέαζε αρνητικά τη διαδικασία ένταξης της Νότιας Κύπρου.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, το 1998, η ελληνοκυπριακή διοίκηση αποφάσισε να αφαιρέσει τα S-300 από το νησί και να τα μεταφέρει στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα έδωσε εναλλακτικά όπλα στην ελληνική πλευρά. Η διοίκηση της Αθήνας, η οποία μίσθωσε τα όπλα μέχρι το 2007, το αγόρασε πλήρως το 2007

Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300, τα οποία ήταν αδράνεια στο νησί της Κρήτης για 15 χρόνια, δοκιμάστηκαν από την Ελλάδα για πρώτη φορά το 2013 σε μια άσκηση. Αν και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τα συστήματα για να επιτρέψει στα ισραηλινά αεροσκάφη να εκπαιδεύονται ενάντια σε S-300 σε μεταγενέστερες ημερομηνίες, τα μέρη αρνήθηκαν αυτόν τον ισχυρισμό άσκησης, δηλώνοντας ότι ήταν αντίθετο στη συμφωνία με τη Ρωσία (Υπηρεσία Anadolu)

Αυτό είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Hulûsi Akar. Έτσι Τα S-400 μπορούν να αποθηκευτούν στο Κρητικό Μοντέλο. Αλλά ο Akar δεν λέει ότι συμβαίνει αυτό. “Μπορούμε να το διαπραγματευτούμε” λέει. Αν χρησιμοποιήσουμε επίθεση εναντίον της Τουρκίας, αυτός προσθέτει. Όπως είπε η αντιπολίτευση “Το πήραμε, το πετάξαμε” όχι ποτέ. Αυτή η διάκριση πρέπει να γίνει καλά. Τα S-400 θα χρησιμοποιηθούν τη στιγμή της απειλής, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Επιπλέον, ο Hulûsi Akar έχει άλλες δηλώσεις. “Η Τουρκία υποκλίθηκε στην Αμερική” αυτοί που λένε, για κάποιο λόγο, δεν βλέπουν αυτήν την εξήγηση. Ας δούμε τι είπε ο Akar:

«Το ζήτημα για το οποίο είμαστε πιο ευαίσθητοι στις σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι η υποστήριξη της χώρας προς το υποκατάστημα του ΡΚΚ στη Συρία, το YPG. Στις διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ, μπορούμε να βρούμε μια λύση για τα S-400. Αλλά περιμένουμε να δουν τα γεγονότα για το YPG. Εάν δεν βρούμε λύση, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι γεγονός: Το YPG λαμβάνει οδηγίες από το PKK και το Qandil. Η θέση των ΗΠΑ ότι το YPG είναι ένας σχηματισμός χωρίς το PKK δεν έχει καμία αξιοπιστία. Είναι αδιανόητο για την αμερικανική νοημοσύνη να μην βλέπει τις σχέσεις μεταξύ YPG και PKK. “

Το τουρκικό κράτος δείχνει τη στάση του πολύ ξεκάθαρα. Λέει ότι εάν οι ΗΠΑ δεν βλέπουν την αλήθεια για το YPG / PKK, η σχέση μας δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί να βρεθεί λύση για τα S-400, αλλά για αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν ένα βήμα στο ζήτημα YPG.

Η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα YPG. Πρέπει να καταλάβουν ότι το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση για εμάς. Ας δούμε τι θα κάνουν ο Joe Biden και η ομάδα του για αυτό. Είναι ή το YPG θα προτιμήσει την Τουρκία; Πρέπει να πάρουν μια απόφαση αφού δεν μπορούν να θάψουν τα κεφάλια τους στην άμμο.

.Source