Cihat Yaycı: Το Blue Homeland δεν είναι μπλε χώρα

Ο συνταξιούχος οπίσθιος ναύαρχος Τζιχάντ Γιάτσι, “Η μπλε πατρίδα δεν είναι τα γαλάζια κράτη και η Τουρκία έχει δηλωθεί ή αδήλωτη, αλλά εκφράζει τις αυτοανακηρυγμένες θαλάσσιες περιοχές της. Δεν υπάρχει αξίωση πλήρους κυριαρχίας, δεδομένου ότι υπάρχει πλήρης κυριαρχία σε μια θαλάσσια χώρα μιας χώρας που θεωρείται χωρικά ύδατα και εσωτερικά ύδατα”, είπε.

Πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Bahçeşehir (BAU DEGS) Συνταξιούχος Πίσω Ναύαρχος Αναπλ. Δρ. Cihat Yayci, “Μπλε πατρίδαόσον αφορά τον Ρεπουμπλικανικό συγγραφέα Μεχμέτ Αλί Γκάλλερμίλησε.

Ο Güller, στο άρθρο του με τίτλο «Blue Country – Blue Homeland», εξέφρασε τις δηλώσεις του Yaycı και τις δικές του απόψεις για το θέμα ως εξής:

“Η πιο σημαντική ένδειξη ότι η εικόνα δεν βελτιώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικότερα ο Ερντογάν, ο Ερντογάν, η κυβέρνηση του ΑΚΡ σχεδόν καθημερινά στους αξιωματούχους της ΕΕ”το μέλλον μας είναι στην Ευρώπηκάνει υποσχέσεις.

Αφενός, «στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, το φυσικό αέριο από δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου είχε διαβεβαιώσει ότι θα παραιτηθεί», από την άλλη, η κυβέρνηση του AKP Όρου Ρις το γεγονός ότι τράβηξε το ερευνητικό πλοίο από τον Κόλπο της Αττάλειας έως τον Ιούνιο.

Η διαδικασία που ανοίγει την ένταξη στην ΕΕ στη Νότια Κύπρο, Κύπροςκαι Ανατολική ΜεσόγειοςΔυστυχώς, το μετέτρεψε σε ζήτημα της ΕΕ …

Ανατολική Μεσόγειος‘του Ελλάδα, Νότια Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ«Στις ΗΠΑ και την ΕΕ, δημιουργήστε ένα μέτωπο ενάντια στην Τουρκία, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να βρούμε συμμάχους έξω από την Τρίπολη …

Η Αδελφότητα έκανε εχθρούς τόσο τη Δαμασκό όσο και το Κάιρο στην Άγκυρα. Αποκλειστική οικονομική ζώνη Το Κάιρο, το οποίο περίμενε για πολλά χρόνια την Άγκυρα, τελικά έπρεπε να συνάψει συμφωνία με την Αθήνα.

Και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος του AKP ΚατάρΈκανε ειρήνη με τις χώρες του Κόλπου και ξεκίνησε την κίνηση μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κόλπου στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του Ισραήλ.

Θέμα πλήρους κυριαρχίας

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν πώς είναι, τι λάθος έγινε στη μέση … και στη συνέχεια εμείς τις επόμενες ώρες, η γαλάζια πατρίδα της Τουρκίας που δηλώθηκε από την πτώση του πλοίου δεν μπορεί να στείλει υποθέσεις περισσότερες ανησυχίες.

Μιλώντας για την Γαλάζια Πατρίδα. Η αντίρρησή μου ότι οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην Γαλάζια Πατρίδα προήλθε κυρίως από συνταξιούχους ναυτικούς ναυτικούς και εμπειρογνώμονες στη θαλάσσια νομοθεσία.

Ο λόγος για την αντίρρησή μου είναι: Αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, πολιτείεςπλήρης κυριαρχία«δεν είναι το πεδίο? είναι περιοχές όπου έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν, ορισμένα δικαιώματα τρίτων χωρών στον τομέα αυτό συνεχίζονται. Γι ‘αυτόν τον λόγο, δεν είναι σωστό να το συμπεριλάβουμε σε μια πολύ σημαντική ιδεολογική έννοια όπως η «πατρίδα». Διότι σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία »πατρίδα / θάλασσαΜειώνεται στην κατάσταση που δεν μπορεί καν να στείλει το πλοίο του στην περιοχή.

Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα ως την πατρίδα ως το άθροισμα των περιοχών που σχηματίζονται από τα χωρικά μας ύδατα, και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες ως περιοχές που έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε. Η τοποθέτηση των δύο στην ίδια κατάσταση καθιστά τον αγώνα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη σε μια εικόνα ότι «η άμυνα της πατρίδας δεν μπορεί να γίνει» επειδή …

Η αντίρρηση του Yaycı

BAU DEGS Πρόεδρος Αναπλ. Δρ. Μια σημαντική αντίρρηση προήλθε από τον Cihat Yaycı. Ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας με τους προγραμματιστές της έννοιας της Μπλε Πατρίδας Μουσταφά και του περισσότερου στρατηγού Τραμπλουσάρπαλ Τζιχάντ Γιάτσιλ για να κάνει την Τουρκία να έχει κάνει αρκετά αποτελεσματικά γραπτή συζήτηση.

Οι αντιρρήσεις και οι απόψεις του Yayci σχετικά με αυτό το θέμα έχουν ως εξής: “Η μπλε πατρίδα, η χώρα και η Τουρκία δεν είναι μπλε έχει δηλωθεί ή αδήλωτη, αλλά εκφράζει τις αυτοανακηρυγμένες θαλάσσιες περιοχές της. Δεν υπάρχει ισχυρισμός για πλήρη κυριαρχία, επειδή υπάρχει πλήρης κυριαρχία στα χωρικά ύδατα και στα εσωτερικά ύδατα μιας χώρας που θεωρείται θαλάσσια χώρα. Οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες καλύπτουν χωρικά ύδατα και πέραν αυτών, αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και υφαλοκρηπίδες όπου έχει κατά κύριο λόγο αποκλειστικές οικονομικές δυνάμεις.. Το Blue Homeland το εκφράζει αυτό. “

Ανάδοχος Δρ. Ο τρόπος με τον οποίο ο Yaycı έθεσε το ζήτημα διευκρίνισε πού πραγματικά προσπαθούσα να επισημάνω. Είπε ότι η αποκλειστική οικονομική ζώνη δεν είναι περιοχή «πλήρους κυριαρχίας / κυριαρχίας», όπως ανέφερα, επομένως »Μπλε χώρααποδέχεται την αδυναμία του να συμπεριληφθεί σε …

Έτσι, προκύπτει το ακόλουθο αποτέλεσμα, το οποίο μας επιτρέπει να διευκρινίσουμε ακόμη περισσότερο το ζήτημα: “Αποκλειστική οικονομική ζώνη που δεν περιλαμβάνεται στην Γαλάζια Χώρα, αλλά στην Μπλε Χώρα

Το ερώτημα είναι: Συμπεριλαμβάνουμε τις αποκλειστικές οικονομικές μας ζώνες που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη Γαλάζια Χώρα προκειμένου να τις υπερασπιστούμε καλύτερα; Αν ναι, αντίθετα, εμφανίζεται μια εικόνα όπου τα πλοία δεν μπορούν να σταλούν στη λεγόμενη πατρίδα και η πατρίδα δεν μπορεί να υπερασπιστεί.

Η λύση είναι να βρεις συμμάχους

Δεν υπάρχει έννοια της πατρίδας στο διεθνές δίκαιο, υπάρχει μια χώρα. Η πατρίδα είναι μια ιδεολογική έννοια. Έχετε τέτοιες ιδεολογικές έννοιες, οι πολιτικοί πρέπει να τις διατυπώσουν. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες, διπλωμάτες, που τελικά θα λύσουν το πρόβλημα και ότι η υπόσχεση ακούγεται σε διεθνή κλίμακα, η Τουρκία πρέπει να δώσει προσοχή στην ευαισθησία της ανάγκης να κερδίσει συμμάχους.

Επομένως, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνουν τα εξής:

1. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας ως την πατρίδα και τις αποκλειστικές οικονομικές μας ζώνες ως περιοχές που έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε.

2. Ο τρόπος υπεράσπισης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, “στην χώρα“η περιοχή που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί”πατρίδα«να μην εμπλακούν, αλλά να βρουν συμμάχους που μπορούν να κάνουν μια αποκλειστική συμφωνία οικονομικής ζώνης

Όσο έχουμε «μηδενικούς συμμάχους» στην Ανατολική Μεσόγειο, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει ακόμα κι αν αποκαλούμε πατρίδα παντού. Η λύση έγκειται στην πολιτική εικόνα που θα ανοίξει η Άγκυρα για να αντιμετωπίσει τη Δαμασκό και να κάνει ειρήνη με το Κάιρο.. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Αποφύγετε αυτό, όπως φαίνεται »ΗΠΑ και ΕΕΈφερε τη γραμμή «λευκή σελίδα με». Υπεράσπισε επίσης τη γραμμή ως αποκλειστική απελευθέρωση της οικονομίας, θα επιτρέψει στην Τουρκία να αποσυρθεί από την εδαφική άμυνα. “

.Source