Claag of Famagusta, Claire of Our Cyprus, Claire of Hellenism, ΜΕΡΟΣ Β:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν υπάρχει άλλη γυναίκα στην Κύπρο με μια τόσο υπέροχη προσφορά, διαφορετική και διαφορετική, όπως η αείμνηστη Κλερ Αγγελίδου.

Μια γυναίκα που βγήκε από αυτήν την αμμώδη πόλη, μια αμμώδης, που αναγνωρίστηκε στο Ελληνικό Γυναικείο Σεμινάριο, ειδικά η ιδρυτή της, εκπαιδευτική, η αείμνηστη δασκάλα Μαρία Π. Ο Ιωάννου, ο οποίος είχε προηγουμένως σπουδάσει ελληνική λογοτεχνία στην Αθήνα, ερωτεύτηκε τον Νίκο Αγγελίδη (έναν Κυπριακό επικίνδυνο ηγέτη μαχητών) που επέλεξε ο αντίπαλος του συμμαθητή του, Κάτω Ντρα, με τον οποίο πραγματοποίησε τον πρώτο μυστικό γάμο της ΕΟΚΑ στην Αθήνα. Η γυναίκα, η οποία διακινδύνευσε τη ζωή της για να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα της ΕΟΚΑ, ηγήθηκε των ομάδων γυναικών της ΕΟΚΑ στην Καρπασία, μια δασκάλα φιλολογίας που λατρεύονταν από τους μαθητές της, τον διευθυντή του κολεγίου και μια γυναίκα που ήταν ενεργό μέλος σε όλη την περιοχή. Προσεκτική κίνηση στην πόλη του Ευαγόρα, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα τρία παιδιά.

Καταφύγιο կ Μια γυναίκα επανεγκατάστασης, η οποία έχασε τον σύζυγό της το 1980, ανέλαβε τη διεύθυνση ενός ελληνικού γυναικείου σχολείου στην Αμμόχωστο, το οποίο μεγάλωσε μακριά από τη μαρμάρινη κατοικία της. γυναίκες με τσάντες Deryneia. Το 1991, μια γυναίκα εξελέγη στο κοινοβούλιο, η οποία το 1993 διορίστηκε από τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη ως Υπουργό Παιδείας (τότε Υπουργός Πολιτισμού), ήταν πρόεδρος πολύ ενεργών ενώσεων, ανέπτυξε σχέσεις με διανοούμενους και πολλά άλλα. παγκόσμιοι οργανισμοί και ιδρύματα (όπως το Ίδρυμα Ωνάση), και μάλιστα έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο μέσω των μεταφράσεων ποιημάτων του

Αισθάνομαι ότι καμία άλλη γυναίκα δεν μπορεί να αφήσει μια τόσο μεγάλη δουλειά, έναν ισχυρισμό, επειδή η αείμνηστη Claire Xenidu-Angelidou μας άφησε. Εξήρε την πόλη του περισσότερο από τους άλλους. Τον έπληξε. Δεν δέχτηκε ποτέ το επάγγελμα. Του μίλησε μέρα και νύχτα. Στις μεγάλες νύχτες όταν ξύπνησε, κοιμόταν μερικές ώρες, 3-4 ώρες την ημέρα, μιλώντας στην αγαπημένη του πόλη. Η πόλη της καρδιάς του. Η πόλη του, που περίμενε την επιστροφή του, ήταν «ακούραστη, ζαρωμένη, χαμογελαστή». Και έγραψε την ιστορία του, αυτό που έζησε, για τα παιδιά και τα εγγόνια του, τα παιδιά και τα εγγόνια ολόκληρης της πόλης, που «ζουν στην καρδιά τους περιμένοντας την επιστροφή».

Η αγαπητή μας Κλερ ήταν πεπεισμένη ότι «η πόλη μας περιμένει Θα το ξαναχτίσουμε από την αρχή για να το κάνουμε τόσο όμορφο και ευλογημένο. “Ο Άγιος Νικόλαος θα φέρει τα πλοία χαράς στο λιμάνι του, οι δρόμοι θα γεμίσουν με το χαρούμενο γέλιο των νέων και των παιδιών.” Έγραψε όλα αυτά με την πεποίθηση ότι αυτό που έγραψε δεν θα λειτουργούσε. Πώς παραμένει «οφειλέτης της ιστορίας της Παναγίας»;

Και έγραψε: “Γράφω να ταξιδεύω στη μέση της θάλασσας, στον ουρανό, στη μνήμη, στους ψιθυρισμούς των πορτοκαλιών, στα βράχια των γλάρων.”

Έτσι, το 2001, δημοσίευσε την ιστορία του, «Η συνομιλία του Con με την αδερφή μου Αμμόχωστο Παράλληλες ζωές. ” Μέσα από αυτό το σύντομο κείμενο περνά τη ζωή του, αλλά και την ιστορία όλων των ανθρώπων που «υπομένουν τον πόνο της απώλειας μιας πόλης, της απώλειας μιας ευτυχίας, των ανθρώπων της πόλης μου».

Source