Covid εμβόλια που φτάνουν στα γηροκομεία της Πενσυλβάνια

Η CVS Health άρχισε να διανέμει εμβολιασμούς σε 120 εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την πολιτεία τη Δευτέρα, ενώ ο Walgreens διανέμει σε έξι επιπλέον, δήλωσε η υπουργός Υγείας της Πενσυλβανίας Ρέιτσελ Λεβίν.

Οι ανοσοποιήσεις για κατοίκους και μέλη του προσωπικού σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης παρέχονται μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των δύο εθνικών αλυσίδων φαρμακείων.

«Είναι σημαντικό για μένα να τονίσω ότι αυτό είναι πραγματικά το πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο Levine σε εικονική ενημέρωση Τύπου τη Δευτέρα το πρωί.

Ο Levine είπε ότι τα μέλη του Operation Warp Speed, μια συνεργασία ομοσπονδιακών φορέων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, θα επιλέξουν τοποθεσίες, θα παρέχουν δόσεις εμβολίου και θα διεξάγουν κλινικές εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις της Πενσυλβανίας όλη αυτή την εβδομάδα. και τις επόμενες εβδομάδες. Οι ειδικευμένοι οίκοι ευγηρίας θα έρθουν πρώτοι, ακολουθούμενοι από προσωπική φροντίδα, υποβοηθούμενη διαβίωση, περίθαλψη και ιδιωτική ενδιάμεση φροντίδα.

Ο καθένας από τους CVS και τους Walgreens έχουν «μολύβια εμβολίων» που επικοινωνούν με άτομα σε κάθε εγκατάσταση για να συντονίσουν το ποσό των δόσεων, να λάβουν τη συγκατάθεση του ασθενούς και να ορίσουν μια ημερομηνία για μια κλινική, δήλωσε ο Levine. Οι κάτοικοι και το προσωπικό σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, δήλωσε ο Levine.

Ο Λεβίν δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας του κράτους είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα ηλεκτρονικό ταμπλό την Τρίτη για να παρακολουθήσει ποιες εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης λαμβάνουν εμβόλια και πότε.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, η Levine είπε, 72.762 εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη έλαβαν τις πρώτες δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna. Επιπλέον 58 νοσοκομεία πρόκειται να λάβουν 47.775 δόσεις του εμβολίου Pfizer και 26.100 δόσεις του εμβολίου Moderna αυτήν την εβδομάδα.

«Αυτό που είναι ακόμα σαφές είναι ότι αυτή η διαδικασία εμβολιασμού θα διαρκέσει λίγο και εξαρτάται ιδιαίτερα από το πόσο εμβόλιο λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Levine.

Εν τω μεταξύ, τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας σε ολόκληρη την πολιτεία αμφισβητούνται από τη θανατηφόρα αύξηση του covid-19 και τις δυσκολίες διατήρησης επαρκών επιπέδων προσωπικού. Υπάρχουν 5.995 ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στην Πενσυλβάνια, με περισσότερους από 1.100 σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 715 σε αναπνευστήρες, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου δεδομένων covid-19 της πολιτείας.

Το κράτος ανέφερε 3.779 νέες υποθέσεις τη Δευτέρα, μαζί με 4.884 την Κυριακή, ανεβάζοντας το σύνολο των πολιτών σε 613.804 υποθέσεις. Υπήρξαν επίσης 76 νέοι θάνατοι που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα και 127 την Κυριακή, αυξάνοντας το σύνολο των πολιτών σε 15.086.

Ο Λεβίν κάλεσε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να ακολουθούν τις εντολές δημόσιας υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αναστολή των εσωτερικών γευμάτων, τις εξωσχολικές δραστηριότητες γυμνασίου και τις δραστηριότητες γυμναστηρίου εσωτερικού χώρου, μεταξύ άλλων περιορισμών.

Από τότε που άρχισαν οι νεότεροι περιορισμοί στις 12 Δεκεμβρίου, πολλά εστιατόρια στη Δυτική Πενσυλβάνια και σε ολόκληρη την πολιτεία έχουν παραβιάσει ανοιχτά τις παραγγελίες, παραμένοντας ανοιχτά και αψηφούν τις εντολές από τις τοπικές υγειονομικές οντότητες να κλείσουν.

«Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν ορισμένες αγωγές εναντίον αυτών των εγκαταστάσεων, διατάσσοντάς τις να κλείσουν», δήλωσε ο Levine. «Αυτό που θα έλεγα στις εγκαταστάσεις και στους προστάτες αυτών των εγκαταστάσεων είναι ότι ανησυχώ για την υγεία τους. … Βάζουν την κοινότητά τους σε κίνδυνο να συνεχίσουν τη διάδοση του covid-19.

Ενώ οι περιορισμοί πρόκειται να λήξουν στις 4 Ιανουαρίου, ο Levine είπε ότι οι κάτοικοι της Πενσυλβανίας μπορούν να περιμένουν μια ανακοίνωση πριν από τότε σχετικά με το τι θα συμβεί μετά από αυτό. Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν οι περιορισμοί θα επεκταθούν, θα χαλαρώσουν ή εάν πρόκειται να έρθουν νέοι περιορισμοί.

«Καθώς πλησιάζουμε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε», είπε. «Πρέπει να παραμείνουμε στην πορεία και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να είμαστε ενωμένοι για να σταματήσουμε τη διάδοση του covid-19».

Ο Teghan Simonton είναι συγγραφέας του Tribune-Review. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Teghan στο 724-226-4680, [email protected] ή μέσω Twitter .

Κατηγορίες:
Κορωνοϊός | Τοπικά | Πενσυλβάνια | Καλύτερες ιστορίες

Source