COVID-19: Οι ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν εμβολιασμούς

Την Κυριακή, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησαν τον εμβολιασμό COVID-19 καθώς η πρώτη παρτίδα εμβολίων διανεμήθηκε μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με την ελπίδα να νικήσει τον ιό.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες χαμογελούν πίσω από τις μάσκες μας.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να μείνουμε μόνιμα σε αυτήν την περιπέτεια COVID», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία, μαζί με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν από τους πρώτους Έλληνες που εμβολιάστηκαν κατά της COVID-19 την Κυριακή.

Η Ελλάδα έλαβε 9.750 δόσεις του εμβολίου την ημέρα των Χριστουγέννων και ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού την Κυριακή.

Οι επαγγελματίες υγείας και οι ηλικιωμένοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με άλλες χώρες της ΕΕ, η Γερμανία ξεκίνησε επίσης τον μαζικό εμβολιασμό της κατά του COVID-19 σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή και η πρώτη παρτίδα εμβολίων στη χώρα θα δώσει προτεραιότητα σε άτομα άνω των 80 ετών σε γηροκομεία και σε αυτό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Το εμβόλιο που χρησιμοποιείται σήμερα στη Γερμανία αναπτύχθηκε μαζί από τη γερμανική εταιρεία BioNTech και την αμερικανική εταιρεία Pfizer.

Η χώρα αναμένεται να λάβει μεταξύ τριών εκατομμυρίων και τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου έως τα τέλη Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Η Σουηδία, η οποία ξεκίνησε επίσης το πρόγραμμα εμβολιασμού την ίδια ημέρα, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι γηροκομείων και οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι, κυρίως εκείνοι ηλικίας 70 ετών και άνω, θα πρέπει να είναι στην πρώτη σειρά για τη λήψη του εμβολίου.

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λόφβεν συγχαίρει έναν 91χρονο κάτοικο γηροκομείων, ο οποίος έγινε ο πρώτος που εμβολιάστηκε κατά του COVID-19 το πρωί της Κυριακής.

«Είναι μια μεγάλη μέρα, μια στιγμή φωτός μετά από μια σκοτεινή χρονιά.

«Θέλουμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε», είπε ο Lofven.

Dangote adbanner 728x90_2 (1)

Οι πρώτες δόσεις που παραδίδονται στη Σουηδία θα καλύπτουν συνολικά 4.900 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφεραν οι σουηδικές αρχές, προσθέτοντας ότι επιπλέον 80.000 δόσεις θα παραδοθούν στη Σουηδία την εβδομάδα από τη Δευτέρα και ότι το σχέδιο είναι ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων έως τα μέσα Ιουνίου.

Η Πολωνία, η οποία έλαβε αποστολή 10.000 δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19, σχεδιάζει επίσης να εμβολιάσει πρώτα τους ιατρούς πρώτης γραμμής.

Παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και στην Κροατία, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες.

Ο μαζικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 προκύπτει από την κοινή προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας και αρκετοί που εμβολιάστηκαν εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην επιστήμη.

«Είμαι απόλυτα ήρεμος, σίγουρος, αισιόδοξος και με ελπίδα.

«Μου ζητήθηκε να το κάνω και το έκανα με απόλυτη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Antonio Sarmento, ο πρώτος Πορτογάλος που εμβολιάστηκε.

Η Ana Isabel Ribeiro, νοσοκόμα στην Πορτογαλία, δήλωσε ότι οι επαγγελματίες υγείας «αισθάνονται τώρα προστατευμένοι επειδή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά σταδιοδρομίας μας.

«Νομίζω ότι είναι ελπίδα να συνεχίσουμε το έργο μας σε αυτόν τον αγώνα κατά του COVID-19».

(Xinhua / NAN)

Υποστήριξη της δημοσιογραφίας ακεραιότητας και αξιοπιστίας των PREMIUM TIMES

Η καλή δημοσιογραφία κοστίζει πολλά χρήματα. Ωστόσο, μόνο η καλή δημοσιογραφία μπορεί να διασφαλίσει την πιθανότητα μιας καλής κοινωνίας, μιας υπεύθυνης δημοκρατίας και μιας διαφανούς κυβέρνησης.

Για συνεχή δωρεάν πρόσβαση στην καλύτερη ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα, σας ζητάμε να σκεφτείτε να κάνετε μια μέτρια υποστήριξη σε αυτήν την ευγενική προσπάθεια.

Συνεισφέροντας στους PREMIUM TIMES, βοηθάτε στη διατήρηση μιας δημοσιογραφικής συνάφειας και διασφαλίζετε ότι παραμένει δωρεάν και διαθέσιμη σε όλους.

Προσφέρω


ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Για να διαφημιστείτε εδώ . Καλέστε τον Willie +2347088095401 …

PT Mag Campaign AD

Source