COVID-19 Σε αναμονή, η Κύπρος κλείνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου | αρχείο, Κύπρος, γενικές ειδήσεις

Βλέποντας μια αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 μετά την επιδημία της πανδημίας σχετικά με το μεγαλύτερο μέρος του τέλους του 2019, η Κύπρος καταφεύγει σε ένα δεύτερο κλείδωμα – εκτός από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που φέρνουν ταξιδιώτες – για να προσπαθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο.

Θα υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις κινήσεις και το κλείσιμο των κατεστραμμένων επιχειρήσεων που αντιστέκονταν στα μέτρα που τους κρατούσαν κλειστούς, καθώς και οι κάτοικοι που έπαιζαν βλέποντας την κυκλοφορία τους περιορισμένη.

Τα σχολεία κλείνουν ξανά αφού η κυβέρνηση είπε μια βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα υπάρχοντα μέτρα δεν λειτουργούσαν αρκετά καλά και ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι μονάδες εντατικής θεραπείας που θεραπεύουν ασθενείς με Covid-19 έχουν φτάσει στα όριά τους και απαιτούνται αυστηρότεροι περιορισμοί για να αποφευχθεί η “αδυναμία των ανθρώπων να πεθάνουν γιατί δεν έχουμε διαθέσιμα κρεβάτια. “

Τα νέα μέτρα ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου και θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να βγουν έξω δύο φορές την ημέρα με την έγκριση που απαιτείται και μόνο το νηπιαγωγείο, το προσχολικό ή εκείνοι που εξυπηρετούν μαθητές με ειδικές ανάγκες μπορούν να ανοίξουν, άλλοι κλειστοί και η διδασκαλία μετακινήθηκε στο διαδίκτυο.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 9 μ.μ. – 5 π.μ. παρατείνεται στο τέλος του μήνα, όπως και η απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων, κλείνοντας και πάλι τα κομμωτήρια και τα σαλόνια ομορφιάς, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα εστιατόρια και τις παιδικές χαρές.

Οι εκκλησίες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν υπηρεσίες χωρίς λατρευτές και μόνο οι ομάδες ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας θα μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν χωρίς καμία εξήγηση γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του Coronavirus.

Παρά το κλείδωμα, δεν θα είναι τόσο σοβαρό όσο το πρώτο που επιβλήθηκε τον Απρίλιο και το Μάιο του 2020, τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν τις υποθέσεις, η κυβέρνηση δεν λέει γιατί οι όροι αυτή τη φορά είναι πιο επιεικείς

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αν και δεν ειπώθηκε πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάρουν έγγραφα από το κράτος, όπως απαιτείται και επιτρέπεται το πολύ 20 εργαζόμενοι να εργαστούν στις εγκαταστάσεις ιδιωτικών εταιρειών. Οι οικογένειες θα έχουν επίσης δυνατότητα τριών ωρών εκδρομών στην παραλία για κάποια άσκηση.

Οι λοιμώξεις πολλαπλασιάστηκαν πολύ πιο γρήγορα στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, εν μέρει λόγω της νέας παραλλαγής κοραναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανέφερε επίσης ο Ιωάννου.

(Το υλικό από το Associated Press χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την έκθεση)

.Source