Covid-19: Όλες οι χώρες είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού Covid-19 αυξάνονται σταθερά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών καλωσορίζει τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει τα τράχηλα τους.

Το Ισραήλ είναι ο τελευταίος προορισμός για να ανακοινώσει ότι θα καλωσορίσει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Η χώρα, η οποία κατέχει ηγετική θέση όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα επιτρέψει στους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά της εισόδου στο Covid-19 από την Κυριακή 23 Μαΐου. Με αυτόν τον τρόπο, ενώνει μια σειρά από άλλους προορισμούς όπου οι περιορισμοί στα σύνορα έχουν μειωθεί και καραντίνα ή Οι απαιτήσεις δοκιμής έχουν καταργηθεί για εμβολιασμένους επισκέπτες.

Εάν είχατε το τρύπημά σας και σκέφτεστε να ταξιδέψετε, ακολουθεί μια ενημερωμένη λίστα με το πού μπορείτε να πάτε.

Ελλάδα

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει άδεια. Απεμπλοκή

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Απεμπλοκή

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά σε διεθνείς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί. Από την Παρασκευή 14 Μαΐου, η χώρα θα επιτρέψει την είσοδο σε επισκέπτες που μπορούν να παρουσιάσουν είτε ένα έγγραφο εμβολιασμού είτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής κοραναϊού. Η χώρα συγκαταλέγεται επίσης σε μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησαν ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου.

Μπαρμπάντος

Το Μπαρμπάντος υποδέχεται ταξιδιώτες με εγκεκριμένα εμβόλια Covid-19. Απεμπλοκή

Το Μπαρμπάντος υποδέχεται ταξιδιώτες με εγκεκριμένα εμβόλια Covid-19. Απεμπλοκή

Ενώ οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να καραντίνα στα Μπαρμπάντος, είναι μόνο για μία έως δύο ημέρες, ενώ περιμένουν αποτελέσματα από τις δοκιμές PCR κατά την άφιξη. Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν λάβει την τελική τους δόση τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ταξιδέψουν και, προς το παρόν, τα Μπαρμπάντος αναγνωρίζουν μόνο τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια: συγκεκριμένα AstraZeneca, Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson. Οι τουριστικές κατευθυντήριες γραμμές της χώρας δηλώνουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει εάν δοθούν επείγουσα έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας άλλα εμβόλια – όπως το Sinopharm -.

Κροατία

Η Κροατία υποδέχεται ταξιδιώτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Απεμπλοκή

Η Κροατία καλωσορίζει ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19. Απεμπλοκή

Η Κροατία καλωσορίζει ταξιδιώτες που έχουν λάβει τους εμβολιασμούς Covid-19. Οι τουρίστες θα εξαιρεθούν από τις δοκιμές και τις ρυθμίσεις καραντίνας της χώρας, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Επισκέπτες από οποιαδήποτε χώρα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση θα εξαιρούνται από τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας στις 2 Απριλίου.

Νεπάλ

Το Νεπάλ είναι ανοιχτό για τουρίστες και όσοι έχουν εμβολιασμούς Covid δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ PCR πριν από την αναχώρηση Covid-19. Απεμπλοκή

Το Νεπάλ είναι ανοιχτό σε τουρίστες και όσοι έχουν εμβολιασμούς Covid δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ PCR πριν από την αναχώρηση Covid-19. Απεμπλοκή

Τον Μάρτιο, το Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ανοίγει στους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως χωρίς να απαιτείται υποχρεωτική δοκιμή PCR.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας έχει θέσει λεπτομερείς κανόνες για τους ταξιδιώτες. “Συνιστάται σε όλους να λαμβάνουν ακόμη μια αρνητική αναφορά PCR εντός 72 ωρών, καθώς η αεροπορική εταιρεία ή ο κανόνας ορισμένων χωρών ενδέχεται να απαιτούν το ίδιο για εξερχόμενα ταξίδια”, αναφέρει η καθοδήγηση.

Μετά την άφιξή τους στο Νεπάλ, όλοι οι τουρίστες, ακόμη και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουν υποχρεωτική δοκιμή Covid-19 με δικά τους έξοδα. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, δεν υπάρχει περίοδος καραντίνας. Οι ταξιδιώτες χρειάζονται επίσης βίζα ή επιστολή σύστασης από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και απόδειξη ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Ισραήλ

Το Ισραήλ θα ανοίξει εκ νέου για εμβολιασμένους ταξιδιώτες τον Μάιο. Απεμπλοκή

Το Ισραήλ θα ανοίξει ξανά για εμβολιασμένους ταξιδιώτες τον Μάιο. Απεμπλοκή

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τους ταξιδιώτες από την Κυριακή 23 Μαΐου. Οι πρώτοι τουρίστες που θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν θα είναι εκείνοι σε οργανωμένες τουριστικές ομάδες, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα. Σε μεμονωμένους ταξιδιώτες θα επιτραπεί η είσοδος αργότερα, αλλά όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως κατά του Covid-19. Εκτός από τους εμβολιασμούς, οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR και να κάνουν δοκιμή αντισωμάτων κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion.

Σεϋχέλλες

Οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 μπορούν να επισκεφθούν τις Σεϋχέλλες χωρίς να χρειάζεται να καραντίνα. Απεμπλοκή

Οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 μπορούν να επισκεφθούν τις Σεϋχέλλες χωρίς να χρειάζεται να καραντίνα. Απεμπλοκή

Στις 14 Ιανουαρίου, οι Σεϋχέλλες έγιναν ο πρώτος προορισμός στον κόσμο που άνοιξε τα σύνορά του σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Οι ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν δύο δόσεις από οποιοδήποτε από τα τέσσερα κύρια εμβόλια που κυκλοφορούν επί του παρόντος στην αγορά μπορούν να εισέλθουν στις Σεϋχέλλες χωρίς καραντίνα. Η δεύτερη δόση πρέπει να έχει χορηγηθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την άφιξη στη χώρα.

Οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν πιστοποιητικό από την εθνική τους υγειονομική αρχή ως απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί, μαζί με ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR Covid-19, το οποίο έχει ληφθεί όχι λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού έκτοτε άνοιξε τα σύνορά του σε όλους τους επισκέπτες, εμβολιάστηκε ή όχι, αρκεί να έχει αρνητική δοκιμή PCR, η οποία πραγματοποιήθηκε λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Ρουμανία

Μια εναέρια άποψη των Καρπαθίων βουνών στη Ρουμανία. Ευγενική προσφορά Calin Stan / Unsplash

Μια εναέρια άποψη των Καρπαθίων βουνών στη Ρουμανία. Απεμπλοκή

Η Ρουμανία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαλλάσσει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την υποχρεωτική απομόνωση κατά την άφιξή τους, αρκεί να πετούν από έναν προορισμό στη «κίτρινη λίστα» της Ρουμανίας. Αυτό ενημερώνεται τακτικά και προηγουμένως περιελάμβανε τα ΗΑΕ, ωστόσο, έκτοτε αυτό έχει αλλάξει.

Οι επισκέπτες πρέπει να έχουν συμπληρώσει δύο δόσεις του εμβολίου, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την άφιξη και πρέπει να δείξουν απόδειξη από τη μονάδα υγείας όπου χορηγήθηκε.

Εσθονία

Ταλίν, Εσθονία. Ευγενική προσφορά Julius Jansson / Unsplash

Ταλίν, Εσθονία. Απεμπλοκή

Η χώρα της Βόρειας Ευρώπης διευκόλυνε προηγουμένως τους περιορισμούς για τους επισκέπτες που είχαν αποκτήσει ασυλία στο Covid-19 – είτε με μόλυνση και στη συνέχεια ανάρρωση από τον ιό, είτε με εμβολιασμό. Ωστόσο, από τότε η χώρα ανέστειλε την είσοδο σε ταξιδιώτες από διάφορες χώρες λόγω της αυξανόμενης περίπτωσης μολύνσεων.

Όλα τα συνηθισμένα τουριστικά αξιοθέατα είναι κλειστά μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου και συνιστάται στους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους στην Εσθονία. Εκτός από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η είσοδος στην Εσθονία είναι ανοιχτή μόνο σε επισκέπτες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, τη Ρουάντα, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη και δεν απαιτείται αυτο-απομόνωση για κανέναν από αυτούς τους προορισμούς που έχουν έγκυρο εμβολιασμό.

Ισλανδία

Jokulsarlon, Ισλανδία. Ευγενική προσφορά Matt Palmer

Jokulsarlon, Ισλανδία. Ευγενική προσφορά Matt Palmer

Πλήρως εμβολιασμένοι ή προηγουμένως μολυσμένοι τουρίστες από όλες τις χώρες μπορούν να επισκεφθούν την Ισλανδία. Οι ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν τον εμβολιασμό δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής Covid-19 πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις προς Ισλανδία. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν μια δοκιμή κατά την προσγείωση στο Ρέικιαβικ και, εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, οι ταξιδιώτες είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν τη χώρα χωρίς να χρειάζεται καραντίνα.

Γεωργία

Εκκλησία Trinity Gergeti στο Kazbegi της Γεωργίας. Ευγενική προσφορά Iman Gozal

Εκκλησία Trinity Gergeti στο Kazbegi της Γεωργίας. Ευγενική προσφορά Iman Gozal

Η Γεωργία έχει άρει όλους τους περιορισμούς εισόδου για ξένους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. «Πολίτες όλων των χωρών, που ταξιδεύουν αεροπορικώς από οποιαδήποτε χώρα μπορούν να εισέλθουν στη Γεωργία εάν παρουσιάσουν το έγγραφο που επιβεβαιώνει την πλήρη πορεία (δύο δόσεις) οποιουδήποτε εμβολιασμού Covid-19 στα συνοριακά σημεία ελέγχου της Γεωργίας», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας 1 Φεβρουαρίου.

Εκουαδόρ

Εκουαδόρ. Απεμπλοκή

Εκουαδόρ. Απεμπλοκή

Ενώ αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με υψηλούς αριθμούς περιπτώσεων Covid-19, ο Ισημερινός της Νότιας Αμερικής είναι ανοιχτός σε διεθνείς ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. Φημισμένη για τα εντυπωσιακά Νησιά Γκαλαπάγκος, η χώρα δεν ζητά αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών από τουρίστες που είχαν κάνει τρύπημα.

Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο είναι ανοιχτό για εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς περίοδο καραντίνας. Απεμπλοκή

Το Μαυροβούνιο είναι ανοιχτό για εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς περίοδο καραντίνας. Απεμπλοκή

Οι τουρίστες από οποιαδήποτε χώρα μπορούν να ταξιδέψουν στο Μαυροβούνιο και οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR κατά την άφιξη. Για να εισέλθουν στη χώρα στις ακτές της Αδριατικής, οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάσουν είτε αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, είτε να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις δόσεις του εμβολίου Covid-19 τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την άφιξή τους.

Πολωνία

Ενώ η Πολωνία είναι ανοιχτή χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, η χώρα επιτρέπει μόνο μια περιορισμένη ομάδα ατόμων να εισέλθει λόγω της πανδημίας. Επί του παρόντος, μόνο πολίτες, κάτοικοι, διπλωμάτες, βασικοί εργαζόμενοι, φοιτητές και πολίτες της ΕΕ μπορούν να ταξιδέψουν στην Πολωνία και όσοι έχουν εμβολιασμούς μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα.

Πουκέτ

Πουκέτ, Ταϊλάνδη. Ευγενική προσφορά του Mike Swigunski

Πουκέτ, Ταϊλάνδη. Ευγενική προσφορά του Mike Swigunski

Το νησί του Πουκέτ της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σχέδια να ανοίξει ξανά σε τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Από την 1η Ιουλίου, οι διεθνείς επισκέπτες μπορούν να παραλείψουν την αυστηρή 14-ημέρα καραντίνα της χώρας κατά την άφιξή τους στο Πουκέτ, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Κύπρος

Λάρνακα, Κύπρος. Ευγενική προσφορά Hert Niks

Λάρνακα, Κύπρος. Ευγενική προσφορά Hert Niks

Το μεσογειακό νησί της Κύπρου καλωσορίζει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες και έχει αφαιρέσει τις απαιτήσεις καραντίνας και δοκιμών για όσους μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν τα τρυπήματα Covid-19.

Από την 1η Απριλίου, οι ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα στην Κύπρο εάν έχουν εμβολιαστεί. Επισκεφθείτε την Κύπρο, τον τουριστικό βραχίονα της χώρας, δηλώνει: “Για άτομα που ταξιδεύουν από ορισμένες χώρες, ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνει αποδεκτό ως πρόσθετος διευκολυντής για ταξίδια”

Όλοι οι ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει τις απαιτούμενες δόσεις ενός εγκεκριμένου εμβολίου δεν θα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές για να επισκεφθούν την Κύπρο, ούτε θα πρέπει να καραντίνα.

Ενημερώθηκε: 14 Απριλίου 2021 04:18 μ.μ.

Source