Cumhur EVCİL – Μια φορά στην Κύπρο τηλεοπτική σειρά

Παραγωγή TRT για τρεις εβδομάδες στο κανάλι TRT-1 στις αρχές Απριλίου Κάποτε στην Κύπρο η σειρά άρχισε να προβάλλεται. Παρακολούθησα τα τρία πρώτα επεισόδια αυτής της ιστορικής σειράς που η κοινωνία περίμενε εδώ και χρόνια. Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να εκφράσω ότι θεωρώ ότι έχει νόημα ότι η σειρά έχει αρχίσει να μεταδίδεται την παραμονή των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη για την Κύπρο, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Μπλε Πατρίδα μας. Και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία και παρουσίαση αυτής της ιστορικής σειράς, παρόλο που ήταν αργά.

Αγαπητοί αναγνώστες, γνώρισα την Κύπρο στην αρχή της καριέρας μου όταν ήμουν φοιτητής στη Στρατιωτική Ακαδημία. Αργότερα, από τα Bloody Christmas, υπηρέτησα και στα στρατεύματα που σχετίζονται με την Κύπρο και στην Κύπρο, και είχα την τιμή να συμμετάσχω στην ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου. Έχω γράψει δύο βιβλία για την Κύπρο, συμμετείχα σε πάνελ, έδωσα συνέδρια. Και αν λέω ότι κοιμάμαι ακόμα με την Κύπρο και σηκώνομαι με την Κύπρο, μην νομίζω ότι είμαι υπερβολική. Για αυτόν τον λόγο, παρακολουθώ όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε εξέλιξη και αξιολόγηση, κάθε δημοσίευση για την Κύπρο και εκφράζω τις σκέψεις μου. Τώρα, αφού παρακολουθήσαμε αυτήν την ιστορική σειρά με περιέργεια και προσοχή, ορισμένοι από τους θεατές έχουν δηλώσει “Η τηλεοπτική σειρά δεν είναι ντοκιμαντέρ” Θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα θέματα στους ενδιαφερόμενους χωρίς να καταφύγουμε πίσω από τη δήλωσή του.

Προχωρώ αμέσως στο θέμα της TMT, δηλώνοντας ότι απαιτείται μια πολύ σύντομη εισαγωγή για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το θέμα προτού το γόνατο γνωστό ξεκινήσει με τα Bloody Christmas. Όπως είναι γνωστό, για τους συγγενείς μας, που έχει μια πολύ σημαντική θέση στην ιστορία της Κύπρου, Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων, αυτός ο Εθνικές δυνάμεις Δυστυχώς, το TMT δεν είναι στη σειρά. Με την παρουσίαση του Επιθεωρητή του Υπουργείου, η προσπάθεια απόκρυψης της ΤΜΤ δεν έγινε και δεν έγινε. Επειδή για τους Κύπριους συγγενείς μας, το TMT είναι οι ίδιοι. Μπορεί να υπάρξει Κύπρος και αντίσταση και νίκη χωρίς αυτές;

Στην αρχή των αιματηρών Χριστουγέννων, στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Κρατικό Νοσοκομείο υπό τη διεύθυνση των Ελλήνων, όπου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταπατήθηκαν και ο Ιπποκράτειος Όρκος δεν επισκέφθηκε ποτέ. Δύο Τούρκοι πυροβολήθηκαν, όλο το αίμα πέντε Τούρκων ασθενών που νοσηλεύτηκαν αποσύρθηκε από τις φλέβες τους και είκοσι πέντε Τούρκοι ασθενείς εξαφανίστηκαν επίσης. Jeanne d’Arc των Κυπρίων μας γνωστών, Kahraman Mujahideen Dr. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τα οποία ο Ayten Berkalp ήταν στενός μάρτυρας, έχουν σχεδόν ξεχαστεί.

Είναι επίσης γνωστό ότι πριν από την επιδρομή στην παραλία των δολοφόνων ελληνικών συμμοριών, ο επιθεωρητής του Υπουργείου Δρ. Μείζων. Στο τμήμα της επίσκεψης του Nihat İlhan, ο Ταγματάρχης. Παρακολουθήσαμε τα πλάνα της γυναίκας του Mürüvvet Hanım με το αίτημα των τριών μικρών παιδιών του İlhan και της συζύγου του να μεταφερθούν στην Άγκυρα και στη συνέχεια, με τον Mürüvvet Hanım, τη δολοφονία των παιδιών στο μπάνιο. Ωστόσο, εκείνες τις μέρες που οι σύζυγοι και τα παιδιά πολλών αξιωματικών και μη ανατεθέντων αξιωματικών που υπηρετούσαν στο τουρκικό σύνταγμα βρίσκονταν στις ίδιες συνθήκες στη Λευκωσία, ο Ταγματάρχης. Το αίτημα του İlhan να στείλει τη γυναίκα και τα παιδιά του στην Άγκυρα είναι μια άσχημη αναφορά. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η διάθεση και το φόρεμα του Mürüvvet Hanım, ο οποίος βρισκόταν σε μανία και βιασύνη στη μέση του πολέμου για μέρες, αντανακλάται στην οθόνη με πολύ ατημέλητο τρόπο.

Επίσης, η επίθεση στο Küçükkaymaklı από τον δολοφόνο Sampson, που αντικατοπτρίστηκε στην οθόνη μετά την αντίσταση των ηρωικών Μουτζαχεντίν στο Küçükkaymaklı, είναι λυπηρή. Διότι, στις 24 Δεκεμβρίου, οι μαχητές του Küçükkaymaklı αντιστάθηκαν ηρωικά στην επίθεση των Ελλήνων, στην οποία συμμετείχε το Ελληνικό Σύνταγμα, έως ότου εξαντλήθηκαν οι σφαίρες τους. Το σύνολο των σφαιρών των 80 μουτζαχίντ, 40 από αυτά οπλισμένα, δεν ήταν ούτε δύο χιλιάδες. Αργότερα, αναγνώρισα αυτούς τους ηρωικούς μουτζαχίντ ως διοικητές τους και τους άρεσε πάρα πολύ, και θα σας συναντήσουμε και θα σας δούμε. Τους καταδικάζω εκφράζοντας τη λύπη μου για το γεγονός ότι μπήκαν σε παιδικό παιχνίδι.

Αγαπητοί αναγνώστες, επίσης, ο Δρ. Ο Φαζίλ Κούκουκ με τον Ραούφ δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί όπως απαιτείται στη σειρά του Ντενκτάς, οι συμπατριώτες των ηρώων μας δεν έχουν αρκετό χώρο στην αντίσταση και οι περισσότεροι καθιέρωσαν ακόμη και τα πιο ισχυρά κράτη μας θέλουν να καθορίσουν αν η Τουρκία προβάλλεται στην οθόνη με τον κατάλληλο τρόπο εκπροσώπηση στην Κύπρο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι άλλοι Κύπριοι συγγενείς δεν φτιάχνονται για να μιλήσουν με τους χαριτωμένους διαλέκτους τους και γιατί τα κοστούμια και ο εξοπλισμός τόσο των συγγενών μας όσο και των Ελλήνων δεν είναι αληθινοί στο πρωτότυπο.

Πολλοί από τους Κύπριους γνωστούς μας καταδικάζουν σωστά τη σειρά και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Για παράδειγμα, οι οικογένειες κ. Küçük και Denktaş και καθηγητές Δρ. Εκφράζω ότι συμφωνώ με τα σημεία που ανέφεραν οι Ulvi Keser, συγγραφέας Yücel Hatay και πολλοί άλλοι. Και απαιτώ με τις καλύτερες ευχές μου να επανεξεταστεί η σειρά.

.Source