Dendias-av avusoglu. Τα ψέματα τελείωσαν, “Αγαπημένοι … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Η Τουρκία παραβίασε το διεθνές δίκαιο, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Πέταξε 400 πτήσεις στην Ελλάδα. Mlut, πάνω από το έδαφος της Ελλάδας. “Δεν υπάρχει καμία διάταξη στον νόμο που να επιτρέπει πτήσεις μέσω Ελλάδας”, τόνισε ο Νίκος Δένδιας από την Άγκυρα την Πέμπτη το απόγευμα πριν από την παγωμένη ματιά του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

«Η σκληρή απάντηση της Dendia στις τουρκικές προκλήσεις», «Ζωντανές συγκρούσεις», «Ζωντανές δηλώσεις πινγκ-πονγκ» ήταν οι τίτλοι των μεγάλων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ενώ ο διεθνής Τύπος σημείωσε: “Έχουμε δει μια τέτοια σύγκρουση για μεγάλο χρονικό διάστημα. . »

Σε μια κοινή δήλωση με τον Mevlut Avusoglu μετά την πρώτη δημόσια κραυγή για τη δημόσια στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, όλοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα του τι οδήγησε τον Νίκο Ντεντιά να καταδικάσει δημόσια τον τουρκικό στρατό.

Η απάντηση, σύμφωνα με παραπομπές, είναι ότι ειπώθηκε ανοιχτά, στα αυτιά όλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των Ελλήνων και Τούρκων υπουργών Εξωτερικών. Η αρχή του θέματος είναι με τα λόγια του Ts avusoglu, όταν διαμαρτυρήθηκε εναντίον του Νίκου Δένδια, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας “μίλησε δημοσίως σε όσα συζητήθηκαν στις συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών”.

Ο κ. Κάβουσογλου և Τούρκοι διπλωμάτες που συμμετείχαν στις συνομιλίες με την ελληνική αντιπροσωπεία έθεσαν όλα τα θέματα για τα οποία η Άγκυρα επιδιώκει να επιβάλει τις απόψεις της. Ο ισχυρισμός ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι οι θαλάσσιες λωρίδες στο Αιγαίο πρέπει να είναι η Ελλάδα. ափ Στις ακτές της Μικράς Ασίας, η θέση της Τουρκίας ότι είναι παράδοξο ότι η Ελλάδα έχει 10 ναυτικά μίλια εναέριου χώρου և 6 nm χωρικών υδάτων. տեսակ Η άποψη ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Το περιβάλλον που δημιούργησε ο Mevlut av Avusoglu supporters οι υποστηρικτές του απείλησαν τον Νίκο Ντέντια να παγιδεύσει την Ελλάδα στη ρέουσα άμμο. Οι συζητήσεις, κυρίως οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής διευρυμένης συνεδρίασης των δύο αντιπροσωπειών, αλλά και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τετάρτων των δύο υπουργών Εξωτερικών, είναι περισσότερο από προφανές ότι ήταν μια διαπραγμάτευση σε όλους τους τομείς. Δεδομένου ότι οι συσκευές του καθεστώτος του Ερντογάν έβαλαν στο τραπέζι ολόκληρη την ατζέντα των τουρκικών απαιτήσεων, ήταν φυσικό οι Τούρκοι να εμφανιστούν στον τουρκικό τύπο την επόμενη μέρα της συνάντησης, ισχυριζόμενοι ότι η Αθήνα είχε συμφωνήσει να συζητήσει τις διαφορές των δύο χωρών. Με τον ίδιο τρόπο, οι Τούρκοι διπλωμάτες υποχρεώθηκαν να ενημερώσουν τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς, αυτούς που ζητούν συγγνώμη από την Άγκυρα, ότι βρίσκονται σε πλήρη διάλογο με την Ελλάδα, επομένως, η ελληνική κριτική δεν βασίζεται σε βάσιμους λόγους, δεν έχει νόημα να συνεχίσει τη συζήτηση. Για την επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς του Ερντογάν.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών προέβλεψε τον κίνδυνο παγίδευσης. Με καλή ανταπόκριση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, διευκρίνισε τις προ-προγραμματισμένες ελληνικές τακτικές και δραπέτευσε από την παγίδα που έθεσαν οι Τούρκοι. Εντυπωσιάστηκε τόσο από την απλότητα με την οποία εκπόνησε τα ελληνικά επιχειρήματα όσο και από τον φλεγματικό τρόπο με τον οποίο απευθυνόταν στον Τούρκο ομόλογό του, τον οποίο αναφερόταν ως «Mevlut» ή «αγαπημένος Mevlut».

Παρουσιάζοντας εξαιρετικά εκπληκτικά αντανακλαστικά, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να κάνει μια δήλωση … κουάκερ που θα μπορούσε να εκθέσει την Αθήνα. Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πλήρες περιεχόμενο των συνομιλιών με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν և Mlut av Avusoglu, ο Νίκος Δαντιάς ξεκίνησε μια βασική «προληπτική απεργία». Ο λόγος που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για “επιθετικές δηλώσεις”, “απόπειρες δημιουργίας επιτευγμάτων”, υπέθεσε ότι η Αθήνα βοηθούσε τους Γκουενιστές, περιέγραψε το PKK και τη θρακική μειονότητα ως “Τούρκους”.

Πριν από αυτό, ο Νίκος Ντεντιάς έστειλε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη τύπου ότι οι καλές ιστορίες κάνουν καλούς φίλους.

“Έχετε θέσει δύο ερωτήσεις, Mevlut. Αποστρατικοποίηση των νησιών. Γιατί υπάρχει στρατός στα νησιά; Υπάρχει επειδή απειλούνται από κάπου. Ο στρατός αξίζει τα λεφτά. Δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε χρήματα. Υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή για τα νησιά; Αν όχι, εδώ είναι ένα νέο προϊόν μόνο για εσάς! “6 έως 10 μίλια αεροπορικώς και θάλασσα, αν θυμάμαι σωστά, ξεκίνησε το 1930. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για πρώτη φορά το 1975. “50 χρόνια αργότερα, μισό αιώνα αργότερα”, είπε ο Νίκος Δένδιας.

Με τη «χορογραφία» των δηλώσεών του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έστειλε ένα διεθνώς σαφές μήνυμα ότι η κατάσταση στην Αθήνα «μεταξύ της Άγκυρας» δεν είναι παρά «συνηθισμένη επιχείρηση». Ταυτόχρονα, με τις προτάσεις οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, ο Νίκος Ντεντιάς έδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση σημαίνει αυτό που λέει για την ανάγκη προώθησης μιας θετικής ατζέντας για αμοιβαία επωφελής συνεργασία. ,

Μετά την έξοδο, ο Νίκος Ντεντιάς έδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί σκόπιμο να μιλήσει με το τουρκικό καθεστώς, όπως προτείνουν οι ισχυρές χώρες της Δύσης, αλλά η Αθήνα δεν πιστεύει ότι «πρέπει να μιλήσουμε για συζήτηση» με την Άγκυρα. Δεν σημειώθηκε πρόοδος λόγω της τουρκικής θέσης. Και πρώτα απ ‘όλα, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της Dendia, η ελληνική κοινή γνώμη δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί από περιθωριακούς μύθους σχετικά με υποτιθέμενες συμφωνίες στο τραπέζι.

“Όλοι γνωρίζουν τώρα τις τεράστιες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. “Τώρα καμία πλευρά δεν μπορεί να κατηγορήσει την άλλη για τις εκπλήξεις”, δήλωσε μια έμπειρη διπλωματική πηγή με την οποία μίλησε η ΘΕΜΑ.

“Δεν νομίζω ότι υπήρχε ένας Έλληνας που δεν το απολάμβανε”, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που μας κάλεσε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια. Στην κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας, μια άλλη πηγή γνωστή με την ελληνοτουρκική συζήτηση αποκάλυψε τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες στην Άγκυρα. “Όλα τα σενάρια επεξεργάστηκαν πλήρως, ακόμα και το παραμικρό στοιχείο του χορογράφου”, πρόσθεσε ο Ursula von der Leyen, μέλος της # Προεδρικής Επιτροπής. “Μετά το φιάσκο των Ευρωπαίων, δεν θα αφήναμε τίποτα στην τύχη …”

Ο Ερντογάν είναι πιο πρόθυμος

“Θα πρότεινα να μην ξεκινήσουμε έναν ατελείωτο διάλογο για αυτό που γνωρίζουμε ότι δεν συμφωνούμε. “Διαφορετικά, αυτό που προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σήμερα μετά από μια εξαιρετική συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν θα καταστραφεί”, δήλωσε ο Νίκος Ντεντιάς στο τέλος μιας κοινής συνέντευξης με τον Mevlut av Avusoglu.

Άτομα με τις ίδιες γνώσεις στον Λευκό Οίκο στην Άγκυρα δήλωσαν στην ΤΕΜΑ ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ταγίπ Ερντογάν, «ήταν πολύ πιο έτοιμος να βελτιώσει τις σχέσεις από τον Μουλούτ Καβούσογλου, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παραμικρή έκφραση ως έμμεση, τουλάχιστον ως απειλή.”

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα μελλοντικής συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι το υψηλού επιπέδου ελληνοτουρκικό κουαρτέτο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν έρθει η ώρα να ωριμάσουν οι συνθήκες. “Δεν υπάρχει τίποτα για να ανατρέψουμε ή να αλλάξουμε αυτό που ξέρουμε, χωρίς νόημα, τίποτα άλλο”, είναι η κωδικοποιημένη απάντηση μιας διπλωματικής πηγής στα ερωτήματά μας ότι αποκλείεται η πιθανότητα συνάντησης Μιτσοτάκη-Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Νίκου Ντέντια, τα δεδομένα από την επανέναρξη οκτώ ωρών παραμονής στην Άγκυρα, είναι προφανή η απάντηση στο ερώτημα ποιος από την τουρκική κυβέρνηση έπαιξε το ρόλο του «κακού αστυνομικού». “Ο Τσαβούσογλου έθεσε ολόκληρη την τουρκική ατζέντα, αυτό που όλοι άκουγαν” μπροστά στο κοινό “,” είπε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο ΘΕΜΑ, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Πιθανά σχόλια:

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν όλα να γίνουν ροζ μετά τη σκληρή απάντηση του Νίκου Ντεντιά στα επιχειρήματα που διέπουν τον τουρκικό επεκτατισμό. «Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι Τούρκοι. Δεν περίμεναν τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με αυτούς, παραβιάσαμε τους κανόνες καλής γειτονίας. “Το πώς θα αντιδράσουν από τώρα και στο εξής είναι αποδεικτικό”, δήλωσε ένας έμπειρος κυβερνητικός αξιωματούχος. “Ένα άλλο άτομο με βαθιά γνώση της ισορροπίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εκφράζει την απαισιοδοξία του. «Περιμένατε δύο χρόνια για να έρθετε σε επαφή με το τουρκικό καθεστώς; Όταν το καταλάβετε, κουνάτε τα πάντα στον αέρα. “Ο υπουργός Εξωτερικών δεν θα επισκέφτηκε χίλιες φορές.”

Το μέλλον θα δείξει εάν μια σαφής λύση στη συνειδητοποίηση ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε διαφωνία με την Τουρκία» μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, αλλά θα είναι χρήσιμο μακροπρόθεσμα. Όπως το έθεσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος (αναφέρεται σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο THEMA πριν από επτά ημέρες), “Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα οι σχέσεις να συνεχιστούν εάν η Τουρκία επιμείνει σε αυτά τα κόλπα”. Και αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη τώρα στην κυβέρνηση.

Ακόμα κι αν η εξέλιξη της επίσκεψης της Dendia στην Άγκυρα αντικατοπτρίζει τον «δηλητηριασμένο» ορίζοντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η αποκατάσταση των οποίων θα πάρει χρόνο, κανείς δεν μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξος, απαισιόδοξος ότι όλα συμφωνήθηκαν σε άλλο επίπεδο από τις μεγάλες δυνάμεις և απλά επικυρώστε την απόδοση σημαντικών γεγονότων … εγγραφές.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source