Ealdeal μοντέλο: Attila Szalai – TRT Spor

Ο Attila Szalai, που μεταφέρθηκε από τον Fenerbahçe κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, δείχνει ότι ήταν μια επιτυχημένη μεταφορά στον άξονα τιμών / επιδόσεων με το παιχνίδι που παρουσίασε.

Ο ουγγρικός ποδοσφαιριστής μπορεί να συμπληρώσει τον ορισμό του «ιδανικού μοντέλου μεταφοράς» με διάφορους παράγοντες εκτός από την εμφάνισή του στο γήπεδο.

Λοιπόν, ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι παράγοντες; Ας αρχίσουμε να τρέχουμε ιδέες.

Ένα αντίθετο παράδειγμα της επιμονής του “ηθοποιού σταδιοδρομίας”

Αν και έχει αρχίσει να σπάει τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να δούμε ότι οι νέες μεταγραφές εξακολουθούν να χτυπούν το τείχος της «σταδιοδρομίας» στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Szalai δίνει το προηγούμενο για το γεγονός ότι ο συνδυασμός όσων βλέπει το μάτι με το μυαλό του ποδοσφαίρου στην ανάλυση ποδοσφαιριστών είναι πιο πολύτιμος από την ερμηνεία μιας καριέρας.

Επειδή ο ουγγρικός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στη χώρα του μετά την περιπέτεια υποδομής του στην Αυστρία, εμφανίστηκε στο Ουγγρικό Πρωτάθλημα και στη συνέχεια έτρεξε την μπάλα στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Το κόστος μεταφοράς 2 εκατομμυρίων ευρώ θεωρητικά θα μπορούσε να θεωρηθεί «εξωφρενικό» για έναν παίκτη με ουγγρικό και κυπριακό υπόβαθρο. Σε μόλις 2 μήνες, η Szalai διπλασίασε την αξία της σύμφωνα με τα δεδομένα του Transfermarkt, φέρνοντας πολλά κλισέ στο στέμμα.

Ο Fenerbahçe βρήκε το ντουέτο της κεντρικής ράχης με τον Szalai μετά από πολύ καιρό

Η Fenerbahçe έχει μεταφέρει περισσότερους από 50 παίκτες τα τελευταία 3 χρόνια.

Σε αυτή τη διαδικασία, η κίτρινη-σκούρα μπλε ομάδα, η οποία ήθελε να ενισχύσει τη γραμμή άμυνας με πολλές ενισχύσεις, δεν μπορούσε να βρει το ιδανικό ντουέτο.

Οι Adil Rami, Zanka και Simon Falette προστέθηκαν στην ομάδα, όπου ονόματα όπως ο Martin Skrtel, ο Diego Reyes, ο Sadık Çiftpınar και ο Serdar Aziz άλλαξαν στην σεζόν 2018-2019. Και στις δύο περιόδους Ersun Yanal και Tahir Karapınar, οι Jailson και Luiz Gustavo χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν τη γραμμή με το επιχείρημα ότι η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα των υποψηφίων δεν μπορούσε να επιτευχθεί στην εύρεση του συνεργάτη του Serdar Aziz.

Ο Fenerbahçe, ο οποίος πρόσθεσε στην άμυνα του με τους Marcel Tisserand και Mauricio Lemos αυτή τη σεζόν, έκανε συχνές αλλαγές στο ντουέτο του στοπ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η μεταφορά της Attila Szalai φαίνεται να έχει εξαλείψει αυτό το πρόβλημα στο παρελθόν.

Εκτός από τις υποχρεωτικές αλλαγές, ο Fenerbahçe, ο οποίος πήρε το γήπεδο με το ντουέτο του Serdar Aziz-Attila Szalai, πέτυχε σταθερότητα μετά από πολύ καιρό με την προσθήκη του ουγγρικού ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Κάνει τη διαφορά με τη χρήση της μπάλας

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές του Szalai στο γήπεδο είναι η σχέση του με την μπάλα.

Σύμφωνα με έναν αμυντικό, ο ουγγρικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει πολύ υψηλής ποιότητας πόδι, δίνει την εμφάνιση μιας «βαλβίδας ασφαλείας» στην αρχή της επίθεσης της ομάδας του, με την ψυχραιμία του παράλληλα με το υψηλό ποσοστό και γενικά αποδοτικά περάσματα.

Είναι επίσης δυνατό να υποστηρίξετε την ποιότητα του ποδιού του Szalai με στατιστικά δεδομένα.

Οσκορδείχνει ότι ο πρωταγωνιστής ποδοσφαιριστής είναι ο παίκτης με τα πιο ακριβή περάσματα ανά παιχνίδι στην ομάδα κίτρινο-σκούρο μπλε. Σε σύγκριση με τους συμπαίκτες του στην ίδια θέση, ο Szalai κάνει κατά μέσο όρο 13 πιο ακριβή περάσματα ανά παιχνίδι.

Το έργο του ερευνητή ποδοσφαίρου Patrick Caskie, που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτει επίσης την αξία της χρήσης της μπάλας του Szalai.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Caskie, ο Szalai κατάφερε να γίνει το πιο «ακριβές πέρασμα προς την κατεύθυνση του κάστρου του αντιπάλου» στο Σούπερ Λιγκ από την ημέρα που έφτασε.

Μια ασφαλέστερη άμυνα με τον Szalai από πριν

Η κίτρινη-μπλε ομάδα σκόραρε κατά μέσο όρο 1 γκολ σε διαγωνισμούς όπου η Attila Szalai δεν έπαιξε. Ο αστέρας του ποδοσφαίρου κατάφερε να τραβήξει αυτό το ποσοστό κάτω από 0,7 στους αγώνες που πήρε χρόνο.

Αν και δεν έχει ακόμη αποκτήσει έναν κυρίαρχο ποδοσφαιρικό χαρακτήρα με αμυντική έννοια, ο Szalai σχεδιάζει ένα προφίλ απαλλαγμένο από λάθη που προκαλούν γκολ με το ισορροπημένο παιχνίδι του.

Ο Φενερμπαχτσέ, ο οποίος παραχώρησε μόνο 2 γκολ από τον Γκεντσλερμπλιλί σε 14 αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους ο ουγγρικός ποδοσφαιριστής πήρε τη σκηνή, δεν είδε 2 ή περισσότερα γκολ στο κάστρο του σε άλλους αγώνες.

Ένα όνομα με μεγάλη πιθανότητα να κερδίσετε

Ο Szalai, ο οποίος είναι μόλις 23 ετών, ξεχωρίζει ως παίκτης που μπορεί να πουληθεί διπλασιάζοντας το κόστος των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Fenerbahçe, ο οποίος έδωσε επιτυχημένα παραδείγματα στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια, έχει ένα πολύτιμο κομμάτι που μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δίνουν προσοχή στην ικανότητα των μεταφερόμενων αμυντικών τους να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις. Ενώ τα περισσότερα ελίτ πώματα μπορούν να παίξουν στη θέση πλήρους επιστροφής όταν είναι απαραίτητο, μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε τις ελίτ πλάτες ως πώματα σε διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ο Szalai, ο οποίος μπορεί να παίξει αποτελεσματικά ως αριστερός-πίσω, είναι ένας σειριακός παίκτης σύμφωνα με τη σωματική του διάσταση και το ύψος του, από αυτή την άποψη, πληροί τα κριτήρια.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι συνηθισμένος να υπηρετεί σε διαφορετικούς σχηματισμούς. Ο Szalai, ο οποίος έπαιξε ρόλο στην άμυνα των τεσσάρων στο Fenerbahçe, έπαιξε επίσης καλά στην τριπλή αμυντική γραμμή με την Εθνική Ομάδα της Ουγγαρίας. Από αυτή την άποψη, καταφέρνει να είναι ένα όνομα που μπορεί να βρίσκεται στο ραντάρ των συλλόγων που διακρίνουν τους ποδοσφαιριστές σύμφωνα με την τακτική κατανόησή του.

Οι Ούγγροι ποδοσφαιριστές – ειδικά εκείνοι που διέρχονται από την Αυστρία – μπορούν να προτιμηθούν από τα κλαμπ της Μπουντεσλίγκα, λαμβάνοντας υπόψη τον πολιτισμό και τις συνήθειές τους. Επιταχύνοντας τόσο με την καριέρα του όσο και με το ποδόσφαιρο, ο Szalai μπορεί να γίνει το κέντρο της προσοχής των συλλόγων από πολλές χώρες, ειδικά από τη Γερμανία, τα επόμενα χρόνια.

Με όλους αυτούς τους παράγοντες, η Attila Szalai μπορεί να επιτρέψει στους τουρκικούς συλλόγους να μετατρέψουν τον προσανατολισμό τους σε ποδοσφαιριστές με τον δικό τους τρόπο, όπως συμβαίνει με τους συμμαθητές που ανέτρεψαν ορισμένα στερεότυπα.

.Source