Erhürman: Δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να αναβάλει δάνεια με τον ίδιο τόκο

Η Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης της Δημοκρατίας σταμάτησε το τρέχον έργο της για μισή ώρα για να συζητήσει το σχέδιο νόμου για περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες και τις δημοσιονομικές δυσκολίες που οφείλονται στο Covid 19.

Η Ara, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας, Οικονομικών, Προϋπολογισμού και Προγραμματισμού, αναπληρωτής UBP Sunat Atun, ψήφισε στην επιτροπή για το «Σχέδιο νόμου για τις πληρωμές όλων των ειδών μισθών και ειδικών μισθών και μειώσεων από τις συντάξεις συνταξιοδότησης που ελήφθησαν μετά από τη σύσταση.

Πριν από το διάλειμμα, ορισμένοι βουλευτές έλαβαν το λόγο και έκαναν ομιλίες.

ERHÜRMAN

Ο αναπληρωτής του CTP Tufan Erhürman, υποστηρίζοντας ότι μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με αυτό το θέμα το πρωί, αλλά ότι οι ομιλίες που έγιναν μετά ήταν σύγχυση και δήλωσαν ότι η ίδια σύγχυση θα είχε συμβεί χωρίς την κυβέρνηση.

Ο Erhürman, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη της αποτυχίας των δανειστών να πληρώσουν τα δάνεια τους είναι η απόφαση της κυβέρνησης να τα κλείσει και ότι δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να αναβάλει τα δάνεια με τον ίδιο τόκο.

Ο Tufan Erhürman υποστήριξε ότι δεν έγινε τίποτα στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων και ότι ήταν πάντα λάθος η εισαγωγή συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με τους ίδιους κανονισμούς με το «νέο και προληπτικό». Ο Erhürman είπε ότι η αναβολή 90 ημερών με το ίδιο επιτόκιο εφαρμόζεται πάντα και αυτό δεν περιλαμβάνεται στο πεδίο εφαρμογής της διαμόρφωσης.

Δηλώνοντας ότι οι αιτήσεις για την προβλεπόμενη στήριξη των μισθών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές 1500 TL για μήνες, ο Erhürman τόνισε ότι έχουν υποβάλει προτάσεις για δανεισμό χαμηλού επιτοκίου από τον Απρίλιο, αλλά ότι ο δανεισμός που θα γίνει τώρα θα είναι φτιαγμένο με πολύ υψηλότερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζοντας ότι το 1500 TL, το οποίο λέγεται ότι θα καταβληθεί στις 31 Δεκεμβρίου, έχει επίσης πληρωθεί πρόσφατα, ο Erhürman επέκρινε τον παραπλανητικό χαρακτήρα των ομιλιών που έγιναν από το βήμα του Κοινοβουλίου. Ο Erhürman είπε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να εκπληρώσει εγκαίρως τις υποσχέσεις που έκανε από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

Επισημαίνοντας ότι 1,6 δισεκατομμύρια από τα 2,3 δισεκατομμύρια πρωτόκολλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν το 2020, ο Erhürman δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες του νέου πρωτοκόλλου, που λέγεται ότι έχουν υπογραφεί, πρέπει να κοινοποιηθούν από την κυβέρνηση και ότι η διαδικασία πρέπει να προγραμματιστεί σωστά.

ΣΑΝΕΡ

Μιλώντας ξανά, ο πρωθυπουργός Ersan Saner είπε ότι όταν έρχονται στην κυβέρνηση, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην άφιξη των πόρων.

ÖZYİĞİT

Ο Πρόεδρος του TDP Cemal Özyiğit επέκρινε την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι οικονομικοί οργανισμοί πηγαίνουν στην Άγκυρα για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ο Özyiğit επεσήμανε ότι ως κοινωνία που θέλει κυριαρχία της ισότητας, ζητήθηκε ακόμη και από την Άγκυρα η κατασκευή χωρικών δρόμων, είπε ο Özyiğit, “Είμαστε η επαρχία, είμαστε κυβερνήτες του Προέδρου Ersin Tatar;” είπε.

Ο Özyiğit επεσήμανε ότι υπέβαλαν πρόταση για μειώσεις από τους μισθούς, αλλά ότι θα ήταν η τελευταία λύση και ότι η κυβέρνηση στράφηκε προς περικοπές μισθών αντί να εισπράττει φόρους και μεταμφιεσμένες πληρωμές. Ο Özyiğit είπε, “Θέλετε να κάνετε το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε πρώτα” και υποστήριξε ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί μετά από αυτά, όλοι θα πάνε σε εθελοντικές περικοπές.

Ο Cemal Özyiğit δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη λήψη των μέτρων με τη λογική «μπορούμε να το κάνουμε».

ÖZERSAY

Ο αναπληρωτής HP Kudret Özersay ζήτησε πληροφορίες σχετικά με την αφαίρεση του παρακρατούμενου φόρου στην πολιτεία από λογαριασμούς καταθέσεων από 10% σε 15%.

Μιλώντας για αυτό, ο αναπληρωτής DP DP Serdar Denktaş δήλωσε ότι το ποσοστό αυτό είναι 15 από το 2018.

ΜΠΟΥΛΛΙΑ

Ο αναπληρωτής CTP Fikri Toros ισχυρίστηκε ότι τα πανδημικά μέτρα υπήρξαν θύματα του ιδιωτικού τομέα για ένα χρόνο και ότι η κυβέρνηση χρεώνει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς καμία υποχρέωση και έφερε το κοινό εναντίον του ιδιωτικού τομέα με τις αποφάσεις του.

Ο Τόρος δήλωσε ότι υπέβαλαν 2 προτάσεις για το προσχέδιο που θα συζητηθεί σύντομα, μία από τις οποίες είναι να δηλώσει με σαφήνεια πού θα χρησιμοποιηθούν οι εκπτώσεις και η δεύτερη είναι να σχεδιάσει συγκεκριμένα πότε θα επιστραφεί.

DENKTAŞ

Ο αναπληρωτής DP DP Serdar Denktaş έλαβε το λόγο και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αναζητά ένα μέσο για να αυξήσει τα δημόσια κέρδη. Επισημαίνοντας ότι η θέση εισοδήματος του προϋπολογισμού αυξήθηκε, ο Ντενκτάς είπε ότι διαφορετικά θα είναι δύσκολο φέτος.

Υποστηρίζοντας ότι το κράτος πρέπει να παραιτηθεί από όλα τα τέλη και τα εισοδήματα, ο Ντενκτάς δήλωσε ότι ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δυσκολεύονται να σχεδιάσουν τη ζωή τους, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι είναι σημαντικό να τεθούν σοβαρά μέτρα στο πρωτόκολλο, διαφορετικά το δημόσιο εισόδημα δεν θα ωφεληθεί.

Ο Ντενκτάς, ο οποίος υπέβαλε προτάσεις για δάνεια χαμηλού επιτοκίου, σημείωσε ότι το κοινό θα έπρεπε να λάβει ζεστά χρήματα και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί με τους ηγέτες του κόμματος χωρίς να υπογράψει το πρωτόκολλο.

Υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος να ξεπεραστούν με τα χρήματα που πρέπει να δοθούν για την κατασκευή οδικών νοσοκομείων, ο Ντενκτάς είπε ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός θα πρέπει να παρέχεται σε κάθε νοικοκυριό με φθηνά δάνεια που πρέπει να γίνουν με τη συμφωνία με τις τράπεζες, διαφορετικά το περιβάλλον θα γίνει πιο δύσκολο .

Ο Ντενκτάς επεσήμανε τη σημασία της αλληλεγγύης και όχι της κριτικής.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής της HP Kudret Özersay πήρε το λόγο και ρώτησε τον Ντενκτάς τι εννοούσε υπενθυμίζοντάς του την πρότασή του να «τραβήξει την κυβέρνηση».

Ο Σερντάρ Ντενκτάς, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι πρότεινε στην κυβέρνηση να αποσυρθεί και να πάει μαζί σε έναν νέο σχηματισμό, λέγοντας ότι στόχος του δεν ήταν να καταρρίψει την κυβέρνηση.

ΟΓΟΥΖ

Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz είπε ότι η Εφορία δεν άφησε ποτέ τις απαιτήσεις της. Αναφερόμενος στο ζήτημα των δανείων, ο Oğuz σημείωσε ότι πότε και πώς θα πληρωθούν δεν μπορεί να καθοριστεί αυτή τη στιγμή, αλλά η αποπληρωμή θα γίνει μόλις βρεθούν τα χρήματα.

Ο Oğuz είπε ότι η πλατφόρμα των οικονομικών οργανώσεων μπορεί επίσης να μεταβεί στην Άγκυρα για τα αιτήματα και τις απόψεις της και ότι δεν θα ήταν σωστό να την αντιστοιχίσει στο κράτος.

.Source