Ersin Tatar: “Τα δύο κυρίαρχα κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα στην Κύπρο είναι οι μεγαλύτερες ευχές μας”

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΣτο μήνυμά του για το νέο έτος, δήλωσε ότι είναι η μεγαλύτερη επιθυμία τους να καταλήξουν σε συμφωνία που να περιλαμβάνει τη συνεργασία δύο κυρίαρχων κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα στην Κύπρο ως αποτέλεσμα μιας πιθανής διαπραγματευτικής διαδικασίας το 2021.

Το Τατάρ επηρεάζει επίσης ολόκληρο τον κόσμο και τη χώρα. Κορωνοϊός Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να τερματιστεί η επιδημία το 2021 με την ανακάλυψη του εμβολίου και να επιτευχθούν πιο υγιείς και καλύτερες ημέρες για την ανθρωπότητα.

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, συγχαίρω τον λαό μας, το τουρκικό έθνος και ολόκληρο τον κόσμο και τους εύχομαι υγεία, ευτυχία και ευημερία».

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ”

Απευθυνόμενος στο κοινό στο μήνυμα του Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά με νέες ελπίδες και ευχές. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι επωφελής για τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο και να φέρει υγεία, ειρήνη και ευημερία σε όλους μας. Καθώς αφήνουμε πίσω το έτος 2020, σας καλωσορίζω με την ελπίδα ότι η διαδικασία πανδημίας που δεν θα διαγραφεί από τις αναμνήσεις μας θα τελειώσει το 2021 ».

Ο Τατάρ δήλωσε ότι αυτή η παγκόσμια επιδημία, η οποία συνεχίζει την επίδρασή της στην ΤΔΒΚ, προκαλεί ορισμένα προβλήματα όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων, όπως και σε άλλες χώρες, και με την εφεύρεση του εμβολίου, η επιδημία τέθηκε υπό έλεγχο το 2021 και είναι υγιέστερη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. και εξέφρασε την επιθυμία του να έχει καλές μέρες.

Τατάρ, “στην επιδημική διαδικασία ανησυχίας με τις τελευταίες ημέρες, όλο τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων στον κόσμο, κάθε προσπάθεια ή δαπάνη για τους ανθρώπους μας, τους γιατρούς μας, ολόκληρους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ να βοηθήσετε πάντα τη Μητέρα πατρίδα να επεκτείνει το χέρι της Τουρκίας. Έχω πλήρη πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουμε αυτήν την επιδημία που βρισκόμαστε και τα προβλήματα που δημιουργεί, στην ενότητα και την αλληλεγγύη ».

Δηλώνοντας ότι η επιδημία έχει αντιμετωπιστεί πολύ καλά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πρώτη μέρα ως κράτος, ο Τατάρ τόνισε ότι η ευαισθησία του κράτους σε αυτό το ζήτημα συνεχίζεται και ότι η κυβέρνηση έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων πρόσφατα.

“Η ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ MARAŞ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ”

Το 2020, οι δυσκολίες στην υγεία καθώς και στις χώρες και περιοχές πολιτικών και οικονομικών περιοχών είναι επίσης αξιοσημείωτες ορισμένες εξελίξεις σε αυτό που συνέβη ο Πρόεδρος, “Η Κύπρος είναι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις για τον τουρκικό λαό, ως αποτέλεσμα των εργασιών που ξεκίνησε η περίοδος του πρωθυπουργού, η μητέρα πατρίδα Τουρκία συνειδητοποίησε με την υποστήριξη Είναι το κλειστό άνοιγμα του Μαρά. “Η κλειστή περιοχή Varosha, η οποία μεταφέρθηκε στην ανθρωπότητα μετά από 46 χρόνια ως περιοχή της Αμμοχώστου, θα δώσει μεγάλη επιτάχυνση στον τουρισμό και την οικονομία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”.

“ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ SOVEREIGN ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΣ”

Ο Τατάρ επεσήμανε ότι μια άλλη σημαντική εξέλιξη ήταν το γεγονός ότι μια λύση δύο κρατών βασισμένη στην κυριαρχία της ισότητας συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη με τις προεδρικές εκλογές.

«Το μοντέλο λύσης που βασίζεται στην ομοσπονδία, το οποίο συζητείται στις διαπραγματεύσεις από το 1968, κατέρρευσε λόγω της συνηθισμένης αρνητικής στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς, ειδικά στην Crans Montana, και ήταν αναπόφευκτο να έρθει μια νέα λύση στην ημερήσια διάταξη. Αυτή η νέα μορφή λύσης είναι ένα μοντέλο «δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα στη βάση της κυριαρχικής ισότητας» για τον Τουρκοκύπριο λαό, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Η ελληνική πλευρά της προσέγγισης λύσης που βασίζεται στην ομοσπονδία, η Κύπρος είναι εξίσου τυφλή τουρκικού λαού και προσπάθησε να κάνει τη μειονότητα, εγγυητή της Τουρκίας για την εξάλειψη και επεσήμανε ότι οι Τάταροι προβλέπουν την απομάκρυνση τουρκικών στρατευμάτων στο νησί, “δεχόμαστε αυτήν την ιδέα και δεν είναι δυνατή η επιβολή. Υπό το φως όλων αυτών των γεγονότων, ο Τουρκοκύπριος λαός έχει δείξει στον κόσμο ότι έχουν υιοθετήσει και υποστηρίξει τη λύση των δύο κρατών υποστηρίζοντας με τη δική τους βούληση σε δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.

“Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ TRNC ΑΥΞΑΝΕΙ”

Ο Τουρκοκύπριος λαός εγκατέλειψε την εθνική υπόθεση και η ΤΔΒΚ, Τατάρ, υποδεικνύοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει το έργο της σε συνεργασία με το έδαφος, είπε:

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα συμβιβαστικό έδαφος μεταξύ των δύο λαών και των κρατών που κατέχουν, με βάση την κυρίαρχη ισότητα και τη συνεργασία. Μην ξεχνάτε ότι η Κύπρος δεν είναι μια παλιά Κύπρος. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία σήμερα έχει γίνει πιο ισχυρή και το Blue Vatan. Η σταθερή στάση της Τουρκίας, η αναζήτηση υδρογονανθράκων και άλλες στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή, το καθεστώς της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου αυξάνεται. Αυτή η κατάσταση δίνει περισσότερη δύναμη στον τουρκοκυπριακό λαό. “

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, παρά όλες τις θετικές πρωτοβουλίες και ζητεί διάλογο, αν οποιαδήποτε αλλαγή στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Τατάρ δείχνει ότι συνέχισε τις δραστηριότητες εξοπλισμού τους, την ελληνική πλευρά των ανατολικών ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο μόνο χωρίς παρέμβαση της ΤΔΒΚ και σταθερή στάση και στάση της Τουρκίας Επανέλαβε ότι θα ήταν αβέβαιος στο πρόσωπο.

Ο Πρόεδρος είπε, «Δεν έχουμε κανένα μάτι σε κανέναν. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικά μας δικαιώματα στο έπακρο. Ο ενεργός και πραγματικός εγγυητής της Τουρκίας, για να ακολουθήσουμε τη δικαιοσύνη μας για να ζήσουμε με ασφάλεια και ευημερία και εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε ένα πιο ευημερούμενο μέλλον για τους νέους μας », είπε.

.Source