FinanceFeeds | Ο Αλί Ρουπάνι ανεβαίνει στον Διευθυντή Πωλήσεων στο SquaredFinancial

Η αρμοδιότητα του κ. Rupani πιθανότατα θα είναι ποικίλη καθώς η SquaredFinancial εισέρχεται σε έναν σημαντικό τομέα υπηρεσιών.

Πρωταρχικές σχέσεις και το μέλλον

Η εταιρεία μεσιτείας και επενδύσεων της Fintech, SquaredFinancial, συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναπτύσσει την βασική της ομάδα με την ανακοίνωση ότι ο Ali Rupani ανέλαβε το ρόλο του Chief Sales Officer.

Ο κ. Rupani, πρώην έμπορος της Goldman Sachs London, ο οποίος διευθύνει τις συναλλαγές FX της τράπεζας για το MENA και την Αφρική, προήγαγε προηγουμένως την ομάδα πωλήσεων της Squared Financials Groups στην Ευρώπη. Έχει πάνω από 15 χρόνια επενδυτικής τραπεζικής εμπειρίας και έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη της εταιρείας μετά την επανέναρξη του τον Μάιο του περασμένου έτους.

Σχολιάζοντας το διορισμό, ο Husam Al Kurdi, Διευθύνων Σύμβουλος της SquaredFinancial δήλωσε: «Έχουμε δημιουργήσει μία από τις ισχυρότερες ομάδες διαχείρισης οποιασδήποτε χρηματιστηριακής εταιρείας στον κλάδο μας. Μέσω της ποιότητας όλων των υπαλλήλων μας θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επεκτείνουμε την επιχείρηση. Η Ali φέρνει ένα βάθος γνώσεων στην αγορά και γνώσεις για τη βιομηχανία που θα ωφελήσουν όλους τους πελάτες μας. Είναι το σωστό άτομο για να βοηθήσει να πάρει το Squared στο επόμενο επίπεδο. “

Ο κ. Rupani θα είναι εγκατεστημένος στα γραφεία της SquaredFinancial στο Λονδίνο, αλλά έχει παγκόσμια αρμοδιότητα να επιβλέπει τις ομάδες πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την LatAm και την Αφρική. Ο Αλί αποφοίτησε από το University College London με πτυχίο στη Φιλοσοφία και τα Οικονομικά.

Είναι μια σημαντική στιγμή να ηγηθείτε της προσπάθειας πωλήσεων στο SquaredFinancial, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να αποκτήσει μια ψηφιακή τράπεζα, πλήρης με πλήρη τραπεζική άδεια και λειτουργική λειτουργικότητα, καθαρά με την πρόθεση να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες που είναι αφιερωμένες στις απαιτήσεις του Χρηματιστηριακές συναλλαγές FX παγκοσμίως.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί εντελώς ξεχωριστά από τη δραστηριότητα της μητρικής μεσιτείας της, ωστόσο, καθώς διευθύνεται από μια χρηματιστηριακή εταιρεία, θα είναι η πρώτη εντελώς παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακής τραπεζικής-αγνωστικής που εξυπηρετεί τη βιομηχανία συναλλάγματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Κατά την έλευση μιας τόσο ζωτικής σημασίας κίνησης, η FinanceFeeds μίλησε πέρυσι στον κ. Al-Kurdi στην Κύπρο, ο οποίος ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο κ. Al-Kurdi είναι ένα αξιόλογο στέλεχος στη βιομηχανία συναλλάγματος, έχοντας περάσει δύο δεκαετίες στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό κλάδο, οπότε έχει αποκτήσει διεθνή φήμη για την ανάπτυξη και τη διαχείριση εξελιγμένων εμπορικών εταιρειών. Πριν από το διορισμό του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Squared Financial, ο κ. Al-Kurdi ήταν επικεφαλής του Business Transformation στο ADSS, ενώθηκε με την εταιρεία από την ελβετική εταιρεία MIG Bank πριν από την εξαγορά της από την Swissquote, όπου ήταν επικεφαλής του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάρχουσες και οι νέες χρηματιστηριακές εταιρείες είναι η δημιουργία τραπεζικών λογαριασμών για τη διαχείριση των πληρωμών, εντός και εκτός, της επιχείρησης. Χωρίς διαφανείς και αποτελεσματικές λύσεις πληρωμών, οι μεσίτες αγωνίζονται να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες και να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις, επομένως αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Οι περισσότερες τράπεζες πρώτου επιπέδου δεν προσφέρουν πλέον υπηρεσίες σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών σε διεθνείς κανονισμούς, όπως η εισαγωγή της Βασιλείας III, η ασφάλεια δεδομένων και η επαλήθευση ταυτότητας και οι διαδικασίες συμμόρφωσης. κακές πρακτικές σε ορισμένες μεσιτείες που έχουν αυξημένο κίνδυνο για τις τράπεζες. και έλλειψη πόρων και εμπειρογνωμοσύνης στις τράπεζες της πρώτης βαθμίδας για να κατανοήσουν το μεσιτικό μοντέλο

Αυτό ώθησε τις χρηματιστηριακές εταιρείες να χρησιμοποιούν τράπεζες 2ης ή ακόμη και τρίτης βαθμίδας, οι οποίες συχνά απαιτούν από τις χρηματιστηριακές εταιρείες να χρησιμοποιούν μια περίπλοκη σειρά μεσαζόντων για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πληρωμών που χρειάζονται. Αυτό δεν είναι καλό για πελάτες ή μεσίτες ή ρυθμιστές, επομένως πρέπει να υπάρχει καλύτερη απάντηση.

«Στο SquaredFinancial βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να προσφέρουμε μια υπηρεσία ψηφιακής τραπεζικής ειδικά σχεδιασμένη για μεσιτικές εταιρείες. Έχουμε την άποψη ότι ως έμπειρος μεσίτης γνωρίζουμε τον τομέα, τις απαιτήσεις και τα θέματα και έτσι είναι σε πολύ καλή θέση για να μπορέσουμε να δομήσουμε τις τραπεζικές υπηρεσίες που χρειάζονται άλλες μεσιτικές εταιρείες. Έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να καλύψουμε τις απαιτήσεις KYC και AML στον τομέα και εάν οι χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας και της φήμης ολόκληρου του τομέα », δήλωσε ο κ. Al Kurdi.

«Μια ψηφιακή τράπεζα SquaredFinancial θα απαραιτήτως αποκωδικοποιήθηκε από την κύρια επιχείρηση. Θα καθιερωθεί σε ηγετική δικαιοδοσία, έτσι ώστε να έχει τη ρυθμιστική ισχύ για να λειτουργεί σε πολλές αγορές. Πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει άμεση και διαφανή πρόσβαση στους παρόχους πληρωμών μαζί με μια πλήρη γκάμα απαιτούμενων τραπεζικών προϊόντων. Οι επιχειρησιακές γνώσεις που έχουμε στον τομέα θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε τον κίνδυνο και να προσφέρουμε ακόμα τις υπηρεσίες που αναζητούν άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες »συνέχισε.

«Σε αρκετούς διαφορετικούς τραπεζικούς τομείς βλέπουμε τις ψηφιακές άδειες να χρησιμοποιούνται για την παροχή αυτού του είδους εξειδικευμένων υπηρεσιών. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη την οποία θέλουμε να επωφεληθούμε και ταυτόχρονα να λύσουμε ένα σημαντικό ζήτημα, για πολλές μεσιτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Θα μειώσει το κόστος τους, θα αυξήσει την ασφάλεια και θα μειώσει την απάτη τρίτων », κατέληξε ο κ. Al Kurdi.

Από αυτή την άποψη, η αρμοδιότητα του κ. Rupani πιθανότατα θα είναι διαφορετική καθώς η SquaredFinancial εισέρχεται σε έναν σημαντικό τομέα υπηρεσιών.

Source