George Vor Karayvaz Road από Δράμα στην Έκθεση … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Εκείνο το βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι στις εννέα αμέσως μετά την ημερομηνία, ο George Lodge Karayvaz έλαβε ένα πολύ μοναδικό άτομο μέσω τηλεφώνου. “Έλα, πήγα σπίτι. «Καλησπέρα» της είπε πριν μπορέσει να σταματήσει το κινητό του και να περπατήσει πέρα ​​από την είσοδο του σπιτιού του Άλιμου. Εκεί που βγήκε από το αυτοκίνητό του για τελευταία φορά το απόγευμα της Παρασκευής, επιστρέφοντας από το έξυπνο STAR TV TV uth με την εκπομπή της Zina.

Εκεί, λίγο πριν ήταν με τη σύζυγό του, τον γιο του, με έξι σφαίρες σε όλο το σώμα του, τελείωσε τη ζωή του Kara Karavaz, η οποία ξεκίνησε το 1989, σε ηλικία μόλις 21 ετών, από το δραματικό Califito, στην Αθήνα για να γίνει δημοσιογράφος. Αλλά οι σκέψεις του ήταν πάντα για την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου ζει ακόμα η μητέρα του. Θα υπάρξει η κηδεία του, για την οποία έφτασε στην Ελλάδα, η αδερφή του, που ζει μόνιμα στη Γερμανία. Εκείνη την εποχή η δημοσιογραφία άνθισε. Το Free Radio, το οποίο ήταν τριών ετών, և η ιδιωτική τηλεόραση δημιούργησε θέσεις εργασίας և στα νήπια, μια ευκαιρία για όσους είχαν διασκέδαση և είχαν το ταλέντο να κάνουν τη δουλειά. Η πρώτη πόρτα που του άνοιξε ήταν η πόρτα του «Free Time».

3874750616998346 f2-161930391 1861444820676439 2435977057712286328 ν

Μεγάλες περιπτώσεις

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή συνελήφθη από αυτόν τον αστυνομικό. Κατά τη διάρκεια της 32χρονης δημοσιογραφικής του καριέρας, πέρασε από πολλά «καταστήματα» στον τύπο, πάντα ως εκδότης της αστυνομίας. Οι βασικοί σταθμοί στην εκπαίδευσή του, ωστόσο, ήταν ο Ελεύθερος Τυπο και ο ΑΝΤ1, όπου ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Στον «ελεύθερο Τύπο» βρισκόταν δίπλα στον Πέτρο Πέτρο Καρσιώτη, «παλιά», όπως λένε στην περιοχή, συχνά έκανε την αχάριστη νυχτερινή βάρδια, η οποία ξεκίνησε στις δέκα το βράδυ και τελείωσε στις έξι το πρωί. Αποδείχθηκε ότι ήταν χαρισματικός δημοσιογράφος που ακολούθησε πάντα τις ειδήσεις, «αποκλειστικές αναφορές, αναπτύσσοντας έναν ειδικό τρόπο γραφής».

Όταν πήγε στο ANT1, έγινε ευρέως γνωστός για την παρουσία του στην τηλεόραση σε μεγάλες περιπτώσεις, όπως η διάλυση της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοεμβρίου. Εκείνη την εποχή, δούλευε ασταμάτητα, κοιμόταν για αρκετές ώρες, γιατί εκτός από την τηλεόραση, με ζωντανές αναφορές, έγραψε για την εφημερίδα. Δεν είπε «όχι» στο ραδιόφωνο καθώς περνούσε από τον πλανήτη Ανδρουλιδάκη, όπου συχνά ξύπνησε από την άγρια ​​φύση για να πει την ιστορία της νύχτας ή τη συνέχιση των συγκλονιστικών γεγονότων. Η απομάκρυνσή του από το κανάλι Marus ήταν κάτι που του κόστισε ακριβά σε προσωπικό επίπεδο, ποτέ δεν το ξεπέρασε, αν και επέστρεψε γρήγορα στην τηλεόραση, συνεργάστηκε με την Ina Kucelini στο STAR. Το προσωπικό της πύλης Bloko.gr, στην πραγματικότητα, βγήκε έξω, επειδή στην ειδική του θέση εκεί, κατά τη γνώμη του, αξιολόγησε τα λάθος κείμενα στον τομέα των δυνάμεων ασφαλείας. Ο ιστότοπός του περιείχε περιεχόμενο τόσο από την τρέχουσα αστυνομική έκθεση όσο και από τη δική του έρευνα, καθώς και από το «εσωτερικό» των δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας επανειλημμένα αντιδράσεις και αντιρρήσεις, στις οποίες έδινε πάντα.

«Οι καιροί μου αλλάζουν», είπε ο Περικλής στους Αθηναίους. “Ειδικά στην εποχή μας,” οι καιροί είναι ανυπόμονοι και αλλάζουν γρήγορα “, έγραψε στο άρθρο. “Πιο συγκεκριμένα, οι σχέσεις και οι προοπτικές στον τομέα της πληροφορίας αλλάζουν με σατανικό ρυθμό. Το Διαδίκτυο, από τη μία πλευρά, είναι μια ανοιχτή πηγή σε ένα κλειστοφοβικό εσωστρεφές περιβάλλον, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους κυλίνδρους ” σχετικά μέσα. Ωστόσο, δεν έχει μια σταθερή δομή, η οποία σε αυτήν την περίπτωση αντιπροσωπεύεται από την αξιοπιστία և καλή-δημιουργική πρόθεση. “Το προαναφερθέν σύμπλεγμα αιτιότητας ήταν το κυρίαρχο κίνητρο που μας οδήγησε να πάρουμε την απόφαση, μαζί με μια ομάδα φίλων και συναδέλφων, να προσπαθήσουμε να εντυπωσιάσουμε τα δικά μας βήματα στις ειδήσεις, σε αυτό που συμβαίνει στις δυνάμεις ασφαλείας.”

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Karayvaz έβγαινε στο δρόμο πιο συχνά με τους φίλους και τους συνεργάτες του, χωρίς να πίνει, συνήθως στο Κολωνάκι ή τη Γλυφάδα, με τη σύζυγό του, τον Στατά, έξω. Εκείνοι που τους γνώριζαν γνώριζαν τη λατρεία της γυναίκας του και του παιδιού τους. «Η Στάτα μου», είπε. Η αγάπη του τον περιλάμβανε – “βρώμικη γάτα”. Το μικρό λευκό σκυλί του, το οποίο γυρίστηκε στις δημοσιεύσεις του στο Facebook, όταν δεν “ανέβαζε” αναφορά από το bloko.gr. “Για τη φωλιά του Γιώργου, είναι βέβαιο ότι είχε μεγάλες συμπαθείς και αντιπάθειες στον τομέα, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους από τους συναδέλφους του. “Ωστόσο, ήταν δύσκολο για εσάς να μιλήσετε μαζί του όταν δεν ήθελε να μιλήσει”, είπε ένας συνάδελφος από την αστυνομική έκθεση. Τα καλοκαίρια απέφυγε θορυβώδη μέρη, επιλέγοντας να ξεκουραστεί στην πόλη του Πεταλίδι της Μεσσηνίας, χωρίς … να φωνάξει ποτέ το όνομά του ή να καλέσει τον γνωστό του.

Δήλωση του Von der Leyen

“Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια φρικτή, δειλή πράξη”, δήλωσε ο Ουρσούλα φον ντερ Λέιν, πρόεδρος της επιτροπής, σχολιάζοντας την εκτέλεση του Τζορτζ Βορ Καραβάζ.

“Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου είναι ίσως το πιο ιερό από όλα. “Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια”, πρόσθεσε ο Ursula von der Leyen, προσθέτοντας ότι “οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια George oraj Karayvaz. “Ελπίζω ότι οι δράστες θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη σύντομα.”

Η ESIEA έστειλε ένα επείγον μήνυμα στη Διεθνή Ομοσπονδία Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ITS) ζητώντας την υποστήριξή τους στους Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι συγκλονίζονται από τα τραγικά νέα για την ψυχρή δολοφονία του Γιώργου Karayvaz.

“Τα νέα για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του έχουν εξοργίσει όχι μόνο την οικογένεια δημοσιογράφων, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η γενική, επείγουσα απαίτηση είναι να βρεθούν οι δράστες το συντομότερο δυνατό και να τους προσαχθούν στη δικαιοσύνη. “Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, το μόνο παιδί του, και ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις γύρω από την αποσαφήνιση αυτού του ψυχρού εγκλήματος”, ανέφερε η ESIEA σε δήλωση.

3874751154269234 F1 2:

“Αντίο” από φίλους

“Συναντιόμαστε στη δημοσιογραφική ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Ο George Vor Karayvaz είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος և αστέρας του αστυνομικού προγράμματος, γενικά είμαι αρχάριος στην αναφορά. Δεν έχω ξεχάσει ποτέ αυτή τη συνεργασία. Η καλοσύνη, η καλοσύνη, η σεμνότητα, το χιούμορ, η γνώση και η ισότιμη και γενναιόδωρη στάση που είχε απέναντι σε όλους στο γραφείο. Ανεξάρτητα από τη θέση και την εμπειρία. Ο εκπαιδευόμενος. Και αυτό είναι ένα κριτήριο για την κατανόηση της ποιότητας ενός ατόμου, αλλά τι σημαίνει η διατήρηση της ηθικής σε ένα τόσο δύσκολο μέρος; Σε αυτό το έργο δεν δίνεται ότι ο συνεργάτης είναι επίσης συνεργάτης. Το κλουβί του Τζορτζ ήταν ένα κεφαλαίο γράμμα … Και η λέξη, που σημαίνει … Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος … “

Λόγια που απεικονίζουν τον πόνο και τα δεινά των φίλων και γνωστών του ατυχούς δημοσιογράφου έχουν πλημμυρίσει τη σελίδα του στα κοινωνικά μέσα από τη γνωστή δολοφονία του. “Τα πουλιά βρίσκουν χάρη στα φτερά. “Όχι, ο Γιώργος Καραϊβάζ” Μια έκφραση από ένα διάσημο τραγούδι և απορρίπτει αυτό που κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ακόμη, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία ενός διάσημου δημοσιογράφου του αστυνομικού σπιτιού.

Το Ursula von der Leyen tweet για τη δολοφονία του George Vor Karayvaz Το Ursula von der Leyen tweet για τη δολοφονία του Karajvaz

Η προσωπική του σελίδα στο Facebook κατακλύζεται από δημοσιεύσεις φίλων, συναδέλφων, ανθρώπων που τον γνώριζαν για πολλά χρόνια, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και, φυσικά, στην τηλεόραση. “Καλό ταξίδι φίλε μου. Ήσουν αυτός που είπε τα ονόματα. Προφανώς, σε μερικούς ανθρώπους δεν τους άρεσε. «Λυπάμαι ειλικρινά για την κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει», έγραψε ο φίλος του Τζορτζ. Από τη φωλιά του Γιώργου, που είχε περάσει από τόσα πολλά «καταστήματα» ενώ ταξίδευε στη δημοσιογραφία, μέχρι τον άνδρα που ξύπνησε το πρωί και εργαζόταν περισσότερο από δώδεκα ή δεκατέσσερις ώρες την ημέρα.

“Είναι απίστευτο … β θεωρία George oh Karayvaz … όπως σου είπα, είσαι η φωνή μας”, “Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι από αυτήν την εκτέλεση. Πραγματικά υπέροχο παιδί για εκείνους που συναντήσαμε στο ANT1. “Αντίο,” “Καλή κριτική, αγαπητέ μου φίλε.” Η απώλειά σας είναι άδικο. Οι αναμνήσεις του Πεταλίδι για τα όμορφα καλοκαίρια μας. Η μνήμη σας θα μας συνοδεύσει. Ήσουν άξιος και ειλικρινής. Στην αρχή χάθηκαν άδικα, “είναι ένα από τα συγκινητικά σχόλια αυτού του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Αυτός που δούλεψε σκληρά ήταν μερικές φορές τόσο παρορμητικός που μπορεί να είχε κάνει μια λανθασμένη εκτίμηση, αλλά πάντα είχε το κουράγιο να ζητήσει συγγνώμη.

“Μιλήσαμε για ευχές στο Διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια των γενεθλίων διάβασα τα άρθρα του, είδα τις αναφορές του և … τώρα σοκαριστικό !! Άπειρο σοκ από την απώλεια του αγαπημένου δημοσιογράφου George Lor Karayaz !!! Θα χάσετε τη φωλιά του Γιώργου, το θάρρος στην οικογένεια !!! “, – έγραψε ο φίλος του στο Facebook, ένας από τους πολλούς που ήθελαν να πει” αντίο “στον δημοσιογράφο. “Αυτές είναι οι στιγμές που ο θάνατος σας σοκάρει, νομίζετε ότι δεν είστε έτοιμοι να πιστέψετε πόσο απρόβλεπτη, αβέβαιη ζωή είναι. Σήμερα ένας καλός δημοσιογράφος έφυγε τόσο ξαφνικά, αλλά κυρίως ένας πολύ καλός άνθρωπος. Μιλούσε πάντα λίγο, αλλά αυτό που είπε ήταν τόσο στοχευμένο. Ήταν ειλικρινής, γλυκός, υπομονετικός, ήξερε πώς να μοιράζεται τη γνώση και έδωσε γενναιόδωρες συμβουλές γεμάτες σοφία.

Φοβάστε τους ανθρώπους χωρίς να ακούτε τις συνομιλίες τους, χωρίς να κάνετε θόρυβο. Γλυκό, ευγενικό, ηθικό και πάντα ειλικρινές και σκόπιμο. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα սովոր για να μάθω πολλά μέσα από τη συνεργασία μας և τις συζητήσεις. Και θα θυμάμαι πάντα ότι με καλεί “Αλεξανδρούλα” κοιτάζοντας με φιλικό χαμόγελο. Θεέ μου. “

Είχε μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ που δεν ήταν εύκολο να το καταλάβουν ορισμένοι, ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ felt ένιωθε άβολα να μεγαλώνει, για παράδειγμα, όταν η ina Kucelini τραγούδησε «Χρόνια πολλά» στα γενέθλιά του, που ήταν τον Νοέμβριο. “Αρνούμαι και αρνούμαι να το πιστέψω … δεν συνέβη …, և Θα σε ακούσω ξανά և Θα σε δω. Ποτέ δεν θα αφήνατε την οικογένειά σας ή «γλυκιά βρώμικη γάτα… χωρίς φωλιά του Γιώργου» Τα λόγια των έξυπνων ανθρώπων του True που αγαπούσαν και εκτιμούσαν τον Karayvaz του George, που έπιναν κρασί μαζί του, του ζήτησαν να τους πει για τη νύχτα, τους νόμους, τις απαγωγές και τα εγκλήματα που κάλυψε. “Ο πρώην σύντροφός μου τα χρόνια που ήμουν ακόμα δημοσιογράφος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κοινωνία μας χωρίζεται αντί να βελτιωθεί. Κανένα έλεος σε όσους παίρνουν ζωές, κανένα έλεος σε εκείνους που βασανίζουν ψυχές. Καλό ταξίδι φίλε μου … “

Με τέτοια λόγια, αποχαιρετούν τον Γιώργο Τζορτζ, ο οποίος γνώρισε δεκάδες ανθρώπους, τους συναδέλφους του, τους συγγενείς και τους φίλους του που δεν θέλουν να αποδεχτούν την τρομερή αλήθεια. Ανάμεσά τους είναι ο διάσημος δικηγόρος Απόστολος Λίτρας, που τον αποχαιρετά με μια κοινή φωτογραφία և με μια λέξη, που ταιριάζει απόλυτα στον κρύο φόνο του. “Είναι απίστευτο …”

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source