Goldman Sachs. Ποιες μετοχές έχουν σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης; Γιατί;

Του: Σάρα Χάνσεν

Οι αναλυτές της Goldman Sachs βρήκαν αυτήν την εβδομάδα ένα καλάθι μετοχών που ισχυρίζονται ότι έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σημαντικά υψηλότερα, με βάση τη νέα δυναμική της αγοράς.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Goldman εντόπισαν μετοχές που λένε ότι είναι πιο πιθανό να κινηθούν με βάση “μικροοικονομικούς” παράγοντες. [φορολογική μεταρρύθμιση, δαπάνες για υποδομές και εταιρικές ειδήσεις] αν και “μακροοικονομικό” [εκλογές 2020 ή νόμοι δημοσιονομικής τόνωσης, όπως ο νόμος CARES (σ.μ. για την ανακούφιση της οικονομίας και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της πανδημίας) ή το Σχέδιο Διάσωσης (σ.μ. το πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν)],

Οι αναλυτές έχουν καθορίσει τις επιλογές τους με βάση μια εκτίμηση της διασποράς κάθε μετοχής, που είναι ένας τρόπος για να εκτιμηθεί το εύρος των πιθανών αποδόσεων σε ένα περιουσιακό στοιχείο με βάση την προηγούμενη μεταβλητότητα απόδοσης.

Όσο υψηλότερο είναι το σημείο διασποράς, τόσο πιο ευαίσθητο είναι το απόθεμα σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές ειδήσεις (όπως ένας νέος διευθύνων σύμβουλος ή μια σημαντική ανάπτυξη της βιομηχανίας) և τόσο πιο πιθανό είναι να κινηθεί για να δώσει στους επενδυτές ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων παραγόντων της αγοράς.

Η λίστα της Goldman βρέθηκε στην κορυφή της μάρκας Victoria’s Secret և Bath & Body Works L Brands.

Ακολουθούν οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές Etsy, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen և Tesla, ακολουθούμενη από την εταιρεία γενετικής ανάλυσης Illumina, κατασκευαστής ιατρικών συσκευών Align Technology provider παροχέας υπηρεσιών cloud Akamai Technologies.

Οι δέκα πρώτοι συμπληρώνονται από τον πάροχο πληροφορικής DCX Technology, τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων Twitter και την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Penn National Gaming.

“Οι μετοχές με υψηλές βαθμολογίες διασποράς είναι πιο πιθανό να ανταποκρίνονται σε ιδιοσυγκρασιακά, εταιρικά νέα (καλά ή κακά) και παρέχουν ευκαιρίες υψηλής απόδοσης για τους επενδυτές”, δήλωσε ο Goldman, μια ομάδα αναλυτών με επικεφαλής έναν στρατηγικό αναλυτή. Τιμές μετοχών Costin.

Κύριο υπόβαθρο:

Ταχεία προσφορά εμβολίων κοραναϊού, τρισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά κίνητρα և Η άμεση ανάκαμψη σε επανεκκίνηση οικονομιών ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών և Τα αποθέματα καταγράφουν υψηλά επίπεδα στο χρηματιστήριο. Στην αρχή της περιόδου αναφοράς εταιρικών κερδών, τα στοιχεία FactSet δείχνουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ισχυρά παγκοσμίως, με το 81% των εταιρειών S&P 500 να εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις προσδοκίες.

Εντυπωσιακός αριθμός

Το 95% των μετοχών της S&P 500 διαπραγματεύτηκαν πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Wall Street Journal, η οποία είναι το υψηλότερο ποσοστό από το φθινόπωρο του 2009. Αυτό είναι μια καλή στατιστική, καθώς δείχνει ότι η τρέχουσα «αγορά ταύρων» αγγίζει ένα ευρύ φάσμα αποθεμάτων σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, χωρίς να περιορίζεται σε μια μικρή ομάδα τίτλων τεχνολογίας.

,Source