Hasipoğlu: Αν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, δεν θα είχα λάβει πολλές τηλεφωνικές κλήσεις – BRTK

Ο αναπληρωτής του UBP Oğuzhan Hasipoğlu ανακοίνωσε ότι θα ήταν υποψήφιος για το γενικό γραμματέα του κόμματος.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Pembe Paşaoğluları στο πρόγραμμα 14ης ώρας στο BRT, ο Oğuzhan Hasipoğlu είπε: «Δεν θα υπάρχει δυσαρέσκεια στην πολιτική. Στο τέλος της ημέρας, οι εκλογές τελειώνουν, ξεκινούν άλλες εκλογές. “Σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος για τις εκλογές της Γενικής Γραμματείας που θα διεξαχθούν στα μέσα Ιανουαρίου.”

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από αυτά που είπε ο αναπληρωτής του UBP Hasipoğlu:

“ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

«Δεν υπάρχει απογοήτευση στην πολιτική, το μαθαίνουμε αυτό από την εμπειρία. Ξέρεις, είπαν, “Δεν θα υπήρχε απογοήτευση στην πολιτική. Χθες, σήμερα το μαθαίνουμε αυτό βιώνοντάς το”, είπε.

“ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η Ατζέντα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ”

«Η γενική γραμματεία δεν ήταν ακόμη στην ημερήσια διάταξη στο κόμμα. Αλλά ήμουν επίσης στην ημερήσια διάταξη. Έχω μια τέτοια άποψη. Φυσικά, θα πρέπει σίγουρα να το συμβουλευτούμε με τον πρωθυπουργό. Έχω όμως μια τέτοια άποψη.

Υποθέτω ότι η εκλογή του Γενικού Γραμματέα θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο. Ο πρωθυπουργός ή οι εξουσιοδοτημένοι φορείς του κόμματος δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση επί του θέματος. Καθίστε και μιλήστε. Δεν μπορώ λοιπόν να πω ότι υπάρχει ατζέντα για τη Γενική Γραμματεία αυτή τη στιγμή »….

“Ο ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ”

«Ξεκίνησα την προκαταρκτική μελέτη για την υποψηφιότητά μου για τον Γενικό Γραμματέα. Η επιστροφή του είναι επίσης πολύ θετική. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε ένας από τους νέους βουλευτές του κόμματος, έχουμε την προεδρική περιφέρεια. Νομίζω ότι μπορώ να συμβάλω σε αυτήν τη διαδικασία με τη νομική μας ταυτότητα. Το πάρτι μας χρειάζεται επίσης μια ανάκαμψη »….

“ΣΚΕΨΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΟΣ”

«Στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι θα υπάρξει ένας βραχυπρόθεσμος γενικός γραμματέας, επειδή πρέπει να πραγματοποιήσουμε το συνέδριό μας μέχρι τον Οκτώβριο. Ο νόμος μας διατάζει να το κάνουμε αυτό. Γεμίζουμε τα 3 χρόνια μας. Η προθεσμία είναι Οκτώβριος. Πριν από αυτό, πρέπει να κάνουμε όλες τις οργανωτικές μας επιλογές. Πρέπει να κάνουμε τις εκλογές της προεδρικής μας περιφέρειας. Πρέπει να σχηματίσουμε τη Συνέλευση του Κόμματος. Επομένως, είναι απαραίτητο να λάβουμε μέρος στην οργάνωση όλων αυτών. Πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάποιες πινελιές στον χάρτη μας. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε. Με τη νομική μας ταυτότητα, διεξάγουμε και το συνέδριο και τις εκλογές μας για αυτόν τον οργανισμό για αυτήν την περίοδο 7-8 ή 10 μηνών και λαμβάνουμε μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της νομικής αλλαγής που πρέπει να κάνουμε. Σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να οργανώσω μέσα στο κόμμα »….

“ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ

Όσο για την ερώτηση ως, “Πιστεύεις ότι θα υποψήφεις ξανά μετά από βραχυπρόθεσμη θητεία ως γενικός γραμματέας;” Ο Hasipoğlu είπε, “Εάν τα έργα που έχουμε αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, γιατί να μην υποψηφιότητα ξανά” ….

“Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ”

«Η Γενική Γραμματεία είναι στην πραγματικότητα ένας πολιτικός όχλος υπό μια έννοια. Το ίδιο ισχύει και για την προεδρία της περιοχής. Εκτός από τη δουλειά σας, είναι πραγματικά μια αυτοθυσική διαδικασία για την τροποποίηση αυτού του καταστατικού σε θέματα που δεν εφαρμόζονται προκειμένου να οργανωθεί σωστά το κόμμα, προκειμένου να φέρει το κόμμα σε καλύτερο σημείο. Ειδικά εάν είστε εκπρόσωπος και έχετε άλλες υποχρεώσεις και ευθύνες. Εάν αρχίσουμε να δουλεύουμε και είμαστε επιτυχημένοι, φυσικά θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε αυτό »….

“ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΙΩΝ”

“ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ”

«Δεν θα ήταν δύσκολο για μένα να είμαι τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και η επιτροπή διαπραγματεύσεων. Επειδή θα πρέπει να σταματήσουμε πίσω από τις εργασίες της επιτροπής στη Συνέλευση. Δεδομένου ότι θα λάβουμε μέρος στις εργασίες για το Κυπριακό, θα πρέπει να καθυστερήσουμε το έργο στις επιτροπές. Επειδή δεν μπορούμε να χωριστούμε σε τρία. Είμαι κάποιος που πιστεύει ότι αν θέλουμε να κάνουμε μια δουλειά, πρέπει να το κάνουμε εντελώς. Επομένως, εάν πρόκειται να υπάρξει η Γενική Γραμματεία, φυσικά θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε το έργο της επιτροπής από έξω σε νομικά ζητήματα. Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε πρόεδρος της επιτροπής »….

“Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ”

«Στο τέλος της ημέρας, αν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, μάλλον δεν θα είχα πάει τόσες πολλές τηλεφωνικές κλήσεις. Δεν θα υπήρχε τόση συμπάθεια και προθυμία εναντίον μου στην κοινωνία. Φυσικά, όταν δεν ήμουν υπουργός, ήμουν λυπημένος, έκπληκτος, αλλά ήμουν επίσης χαρούμενος που έβλεπα μια τόσο θετική αντίδραση των πολιτών μας, είτε οι αγαπημένοι μας είναι μέρος του κόμματος είτε όχι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια τέτοια απόδοση στους ανθρώπους μας και ήμουν χαρούμενος υπό αυτήν την έννοια. Κατά τη γνώμη μου, η πολιτική είναι ένας μακρύς μαραθώνιος και φυσικά οι έννοιες που ονομάζονται αξιοκρατία θα βρουν σίγουρα τη θέση τους με δίκαιο τρόπο »….

“Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΤΑΙ ΣΤΟ UBP”

«Πριν από τη μετάβαση σε ολόκληρο το νησί σύστημα, υπήρχε μια πρακτική καθήκοντος σύμφωνα με περιοχές εντός του UBP. Αν λοιπόν ο Γενικός Πρόεδρος ήταν από τη Λευκωσία, ο Γενικός Γραμματέας θα ήταν από άλλες περιοχές. Ή θα ήταν το αντίστροφο. Τώρα, μετά το πέρασμα του νησιού συστήματος, η σύμβαση έχει εξαφανιστεί. Αυτή η σύμβαση έχει επίσης προηγούμενο. Νομίζω ότι ήταν 1-2 χρόνια πριν, ο Πρόεδρος μας κ. Ersin Tatar ήταν πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της Συνέλευσης ήταν από τη Λευκωσία, 3 υπουργοί από τη Λευκωσία, και ο Γενικός Γραμματέας ήταν ο κ. Hasan Taçoy από τη Λευκωσία. Δηλαδή, θυμάμαι τις ομιλίες που έγιναν εκείνη τη στιγμή στη συνέλευση του κόμματος, η παράδοση μιας τέτοιας περιφερειοποίησης έχει πλέον εξαφανιστεί επειδή έχουμε μεταβεί σε ένα σύστημα σε ολόκληρη τη νήσο μιας περιοχής »….

“ΤΡΟΧΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΣΚΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ”

«Λέω ήδη καλή τύχη στον Επίσημο Canaltay για τη νέα του αποστολή. Πιστεύω επίσης ότι οι βουλευτές μας, που προσβάλλονται σήμερα, θα συμφιλιωθούν αύριο. Αυτό το απαιτεί στην πολιτική. Μπορεί να υπάρξει μια στιγμή δυσαρέσκειας, τελικά, αυτός είναι ένας αγώνας. Αλλά κάποιοι μπορεί να τους αρέσει αυτό το αποτέλεσμα και κάποιοι να μην το κάνουν. Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό εγκαίρως »….

“ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΥ”

“ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗΣ”

«Ποιος πρότεινε ποιον; Μπορεί σίγουρα να είναι. Για παράδειγμα, κανείς δεν με τηλεφώνησε. Ψηφίστε το Είναι σαν να το ψηφίσετε. Ψήφισα σύμφωνα με τη συνείδησή μου. Αλλά αν υπάρχει κάτι τέτοιο και η κριτική τίθεται υπό αμφισβήτηση. Θα μπορούσε επίσης να είναι. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πραγματοποιήθηκε κλειστή ψηφοφορία. Δεν συμμετέχετε σε εκλογές με άλλα κόμματα, κάνετε εκλογή εντός της οικογένειας. Δεν υπάρχει καμία παράβαση εκ μέρους μου. Σε τελική ανάλυση, αυτή είναι μια επιλογή. Και εκείνοι που ψηφίζουν είναι αδελφοί, αδελφές και φίλοι μας, οπότε δεν υπάρχει διάλειμμα. Στο τέλος της ημέρας, οι εκλογές τελειώνουν, ξεκινούν άλλες εκλογές »….

Source