Hulusi Akar: Η τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να κοιμηθεί στο ίδιο μέρος για δύο νύχτες με πανικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ είπε: «Ο φόβος περιβάλλει τα βουνά. Το βλέπουμε επίσης σε αναφορές πληροφοριών. Η λεγόμενη διοίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκεται σε μεγάλο πανικό και δεν μπορεί να κοιμηθεί στο ίδιο μέρος για δύο νύχτες. “

Εγγραφείτε

Υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ο Γενικός Επιτελείς του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Γιασάρ Γκίλερ, πραγματοποίησε χθες συνάντηση αξιολόγησης στο τέλος του έτους με τη συμμετοχή Διοικητών Δύναμης και Αναπληρωτών Υπουργών. Στη συνάντηση, ο Διοικητής της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης με το Αφγανιστάν, το Κατάρ, τη Σομαλία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ο διοικητής των τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων στην ΤΔΒΚ, καθώς και οι διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση στον τομέα, αξιολόγησε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για ένα χρόνο.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Akar, ο οποίος έκανε αξιολογήσεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ανακοίνωσε επίσης την επιτυχία που επιτεύχθηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

“Θα σώσουμε το έθνος μας από αυτήν τη μάστιγα της τρομοκρατίας”
Δηλώνοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση αποτελεί απειλή για 83 εκατομμύρια πολίτες και τα σύνορα της χώρας, ο Akar είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε την τρομοκρατική οργάνωση PKK ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα του Ιράκ. Θα σώσουμε το έθνος μας από αυτήν τη μάστιγα της τρομοκρατίας συνεχίζοντας το έργο μας με την ίδια αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα».

Ανακοίνωσε τον ισολογισμό των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων
Ο Akar, που θυμήθηκε τους μάρτυρες και τους βετεράνους με ευγνωμοσύνη, είπε:
“Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 200 επιχειρήσεις στη χώρα και πέρα ​​από τα σύνορα. Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιχειρήσεων, συνολικά 3.646 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν εντός και εκτός των συνόρων. Μεταξύ των τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν, υπάρχουν οι ηγέτες του επονομαζόμενου ηγετικού προσωπικού του οργανισμού. Στη νέα διαδικασία που ξεκίνησε για την καταπολέμηση των τρομοκρατών το 2015, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί μέχρι σήμερα έφτασε τις 30 χιλιάδες 416.

«Πόσες πυκνές και σπηλιές, εάν υπάρχουν, καταστράφηκαν».
Δηλώνοντας ότι οι θέσεις, τα καταφύγια και τα καταφύγια που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση καταστράφηκαν στις εν λόγω επιχειρήσεις, ο Akar είπε, “Πόσα πυκνά και σπήλαια τρομοκρατών στη χώρα και πέρα ​​από τα σύνορα έχουν ακόμη καταστραφεί.”

“Οι τρομοκράτες έκαναν ένα σοβαρό πλήγμα”
Ο Akar δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται αποτελεσματικά και αδιάκοπα, “Οι τρομοκράτες έχουν χτυπηθεί και συνεχίζουν να χτυπιούνται. Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το ζήτημα. Η μάχη μας ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό και ασταμάτητο πνεύμα επίθεσης. Το σημείο που φτάσαμε είναι πολύ κρίσιμο. Αυτό το βλέπουμε και στις αναφορές πληροφοριών. Η λεγόμενη διοίκηση της οργάνωσης, βλέπουμε ότι βρίσκονται σε μεγάλο πανικό, δεν μπορούν να κοιμηθούν στο ίδιο μέρος για δύο νύχτες, ο φόβος περιβάλλει τα βουνά και αισθάνεται την ανάσα του TSK στην πλάτη τους. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης. “

“82 χιλιάδες 229 άτομα συνελήφθησαν προσπαθώντας να διασχίσουν παράνομα σύνορα κατά τη διάρκεια του έτους”
Αναφέροντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων, ο Akar είπε, “82 χιλιάδες 229 άτομα συνελήφθησαν προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.”

“Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Σύριοι επέστρεψαν”
Δηλώνοντας ότι αφού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθαρίσουν τις περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας από τρομοκράτες, η ειρήνη, η ασφάλεια και η τάξη έφτασαν στην περιοχή, ο Akar δήλωσε ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Σύριοι, 450 χιλιάδες εκ των οποίων ήταν στο Idlib, επέστρεψαν στη χώρα τους εθελοντικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Τονίζοντας ότι οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονται εντατικά στις περιοχές που ελέγχονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ο Akar είπε, “Δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στο περιβάλλον, τους αθώους και τους καταπιεσμένους. Οι φίλοι μας επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά από αυτή την άποψη. Η ανακούφιση υπάρχει επίσης από όλους τους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς. «Ακολουθείται με εκτίμηση. Αλλά θέλω να ξέρετε ότι δεν κοινοποιούνται στο κοινό για τον ένα ή τον άλλο λόγο».

«Δεν έχουμε μάτια στη γη κάποιου»
Υπενθυμίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της εγκατάστασης στους επιθυμητούς τρομοκρατικούς διαδρόμους στην περιοχή Akar, είπε: “Εάν αυτές οι επιχειρήσεις δεν είχαν παρέμβει, η TSK δεν είχε παρέμβει εδώ, δεν αφέθηκε στο μέρος του ενθουσιασμού που πιστεύει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο, συναντάμε μια διαφορετική ομάδα και η κατάσταση θα ήταν αναπόφευκτη. Πέρα από την απειλή και απειλή των συνόρων και των πολιτών της Τουρκίας, αυτό θα σήμαινε επίσης μια μεγάλη απειλή, ένα μεγάλο χτύπημα και μια διαίρεση για τη Συρία. Αυτό που κάναμε σε αυτά τα θέματα πρέπει να είναι γνωστό από όλους. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών μας. Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες.

Καταπολέμηση του FETO
Δηλώνοντας ότι ο αγώνας ενάντια στο FETO συνεχίζεται, ο Akar είπε, “Συνεχίζουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα υπό το φως νέων πληροφοριών, εγγράφων και δεδομένων.”
Δηλώνοντας ότι 20.833 άτομα απολύθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ο Akar είπε, “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν προδότη να φορέσει τη στολή TSK.”

.Source