Iulius Town Timișoara – Νικητής 5 αστέρων στα ευρωπαϊκά βραβεία ιδιοκτησίας

Το Iulius Town Timișoara, ένα έργο αστικής αναγέννησης που αναπτύχθηκε από εταιρείες IULIUS και Atterbury Europe μέσω επένδυσης 442 εκατομμυρίων ευρώ κέρδισε διεθνή αναγνώριση για την ολοκληρωμένη ιδέα της μικτής χρήσης, το θετικό της αντίκτυπο στην κοινότητα και την καινοτομία.

Το μοναδικό έργο μικτής χρήσης στα δυτικά της χώρας ονομάστηκε το “5 Star Winner Best Mixed Use Development Romania” στα ευρωπαϊκά βραβεία ιδιοκτησίας, το πιο διάσημο διαγωνισμό στην περιοχή.

Ο Iulius Town Timișoara πέτυχε τη μέγιστη διάκριση (νικητής 5 αστέρων) στην κατηγορία Ανάπτυξης μικτής χρήσης για τη Ρουμανία στον διεθνή διαγωνισμό. Αυτό το επίπεδο χορηγείται μόνο σε έργα που επιτυγχάνουν περισσότερο από το 75% της βαθμολογίας που δίνεται από την εξειδικευμένη διεθνή κριτική επιτροπή για τμήματα όπως η συνδεσιμότητα τοποθεσίας και πόλης, η αρχιτεκτονική, η βιωσιμότητα και η καινοτομία, οι ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, οι χρήσεις και ο αντίκτυπος στην κοινότητα. Το υψηλό σκορ που επιτεύχθηκε από το έργο, ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, πήρε την υποψηφιότητα του Iulius Town Timișoara στην επόμενη φάση επιλογής, μαζί με τρία άλλα έργα στη Ρωσία, την Κύπρο και την Τουρκία, για τον τίτλο «Best of Europe».

Το Iulius Town Timișoara είναι ορόσημο για τη Ρουμανία, αλλά και για το εξωτερικό, μέσω της καινοτόμου συνέργειας μεταξύ λιανικής, γραφείων, πάρκων και δημόσιων υποδομών, αλλά και για τα πλεονεκτήματά της στην επίτευξη αναζωογόνησης μιας υπανάπτυκτης περιοχής και την ενσωμάτωσή της στη δυναμική της πόλης .

Η πόλη Iulius αντιμετώπισε την πραγματική ζήτηση για γραφεία υψηλής ποιότητας, μάρκες υψηλών προδιαγραφών και προορισμούς ψυχαγωγίας στη δυτική περιοχή της Ρουμανίας, τέτοιες χρήσεις καθιστώντας την καθημερινή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο στη φύση πολύ πιο εύκολη. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που απέκτησαν διεθνή αναγνώριση για το έργο μικτής χρήσης. Το πλήρως εξοπλισμένο πάρκο, με ώριμα δέντρα, γκαζόν, λίμνη, εξωτερικές πλατείες και παραλιακούς δρόμους, καθώς και τις επενδύσεις στη συνδεσιμότητα μεταξύ του έργου και της πόλης, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αστική κινητικότητα, όπως η υπόγεια διάβαση κυκλοφορίας, ο πεζόδρομος συνδέσεις και αναβαθμίσεις σε αρτηριακούς δρόμους, επενδύσεις που ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια ευρώ, είναι χρήσεις που σπάνια εντοπίζονται στις εξελίξεις ακινήτων στην Ευρώπη και εκτιμήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Το Iulius Town έγινε γνωστό ως περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο, με τρία πράσινα κτίρια γραφείων, τα οποία κατασκευάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας. Συνολικά, περιλαμβάνει 50.000 τ.μ. premium γραφείων, που φιλοξενεί την έδρα των πολυεθνικών εταιρειών 30 συν και 5.000 υπαλλήλους. Μαζί με τις άλλες συνιστώσες του έργου, υπάρχουν περισσότερα από 8.000 άτομα που εργάζονται στην πόλη του Ηλίου.

Εκτός από τη σημαντική οικονομική εισροή και τον σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά την ελκυστικότητα των επενδύσεων, το μόνο έργο μικτής χρήσης αστικής αναγέννησης στα δυτικά της Ρουμανίας είναι ένας αστικός κόμβος για κοινωνικοποίηση, συγκεντρώνοντας την τοπική και περιφερειακή κοινότητα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια λιανικής στη χώρα (120.000 τ.μ.) φιλοξενεί περισσότερες από 450 από τις πιο διάσημες μάρκες, καθώς και έννοιες από τοπικούς επιχειρηματίες και παραγωγούς, την πιο διαφορετική προσφορά θεματικών καφετέριων και εστιατορίων στην πόλη, VIP κινηματογράφος, το μεγαλύτερο γυμναστήριο στη χώρα, το πρώτο νηπιαγωγείο όπου τα παιδιά διδάσκονται στα αγγλικά και ακολουθούν βρετανικό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και ένα δημοτικό σχολείο, ένα συνεδριακό κέντρο και όλες τις απαραίτητες καθημερινές υπηρεσίες.

Όλες οι εγκαταστάσεις που παρέχει το Iulius Town ενισχύονται από το πάρκο στην καρδιά του έργου, το οποίο έχει γίνει το κύριο αξιοθέατο της πόλης λόγω του δροσιστικού τοπίου που προσφέρει, των πολλών εκδηλώσεων που φιλοξενεί και της ποικιλίας των επιλογών για να περάσετε χρόνο φύση, ακόμη περισσότερο από πέρυσι, όταν η υπαίθρια κοινωνικοποίηση έγινε ο κανόνας.

Το έργο αποτελεί μαγνήτη όχι μόνο για τον πληθυσμό της περιοχής, αλλά και για το κοινό στη Σερβία και την Ουγγαρία, που συνήθως έρχονται εδώ για ψώνια και χαλάρωση.

Τα Διεθνή Βραβεία Ιδιοκτησίας διοργανώνονται εδώ και 27 χρόνια και καλύπτουν περισσότερες από 45 κατηγορίες ακινήτων, σε περιφερειακούς διαγωνισμούς για την Ευρώπη, την Αραβία, την Αφρική, τον Καναδά, την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ασία-Ειρηνικό. Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελείται από 80 και πλέον ειδικούς στον κλάδο.

Source