Look Cavusoglu: “Όσον αφορά τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου ως προς τη στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει” – “Τα προβλήματά μας δίκαιη κοινή χρήση”

– Υπουργοί Cavusoglu: “Η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου”

“Η ανησυχία μας είναι η δίκαιη κοινή χρήση”

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου, “η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου. Μοιράζοντας την ανησυχία μας είναι δίκαιη. Αυτό που τρώμε το δικό μας, ούτε θα τρώω το δικαίωμα σε κάποιον άλλο. μαζί σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και από τα δύο μέρη σχετικά με τη σωστή Μεσόγειο Είναι λογικό. Εάν ένα μέρος δεν θα συμμετάσχει, δεν έχει νόημα να συμμετάσχετε στο άλλο κόμμα “, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο πλαίσιο των επαφών του τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Βέλγιο. Οι διμερείς επαφές που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΕΚ Τουρκία εισηγητής συναντήθηκαν επίσης με τον Nacho Sanchez-Amor Cavusoglu, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνομιλίες με αντιπροσωπείες Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μετά τη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών υπό την προεδρία του Çavuşoğlu και του Michel, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου. Ερωτήσεις τύπου δημοσιογράφων σε μια συνάντηση της απάντησης Cavusoglu, “Η Τουρκία και η αποδοχή σε όλους τη σημασία της σχέσης ΕΕ. Θα επιλυθεί αμέσως με το θετικό μέσο όλων των προβλημάτων είναι γνωστό σε όλους. Αλλά με τον προσδιορισμό του χάρτη πορείας και τη δέσμευση να κάνουμε αυτή η διαδικασία συγκεντρώνει μόνιμα συγκεκριμένα βήματα για να κάνουν Αυτό είναι το μήνυμα. Έχουμε επίσης πει ότι η προσέγγιση δεν θα είναι επωφελής τώρα, θα κάνουμε μια συμφωνία, τότε θα εξετάσουμε την εφαρμογή της, είναι ευχάριστο να δούμε τον ίδιο προσδιορισμό μεταξύ των συνομιλητών μας, αλλά θέλουμε να το δούμε αυτό στην πράξη », είπε.

“Μερικές από τις προκλήσεις της Ελλάδας συνεχίστηκαν”

Cavusoglu, το Ιόνιο Πέλαγος της Ελλάδας στα χωρικά ύδατα των 12 nm για να αφαιρέσει την επιθυμία των προηγουμένων να αναφέρουν ότι η ημερήσια διάταξη του Ιονίου με το Αιγαίο Πέλαγος με τη Θάλασσα είναι ξεχωριστή και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στο Ιόνιο Πέλαγος, 12 μίλια από την κατάργηση του καθεστώτος του Αιγαίου Πελάγους στην Τουρκία Είπε ότι ούτε θα τον επηρεάσει. Η Ελλάδα σαν μια εξήγηση από τον Κάβουσογλου είπε ότι πρέπει να αποφύγει: “Η θέση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου και δεν έχει αλλάξει την απόφαση που λαμβάνει η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. Είναι σαν την ημέρα που κάθε υποχώρηση στη στάση της Τουρκίας προς όλους κόμματα που ήρθαν στην εξουσία από το ίδιο, αλλά η Ελλάδα έκανε τέτοιες ψευδείς δηλώσεις. Αυτή η δήλωση δεν έχει καμία διάταξη. Αλλά μερικές από τις προκλήσεις της Ελλάδας συνεχίστηκαν σε αυτήν τη διαδικασία. Περιμένουν ότι θα συνεχίσουμε “, είπε.

“Οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα”

Η Ελλάδα Çavuşoğlu είπε ότι το παιχνίδι για την υποβολή περισσότερων απαιτήσεων κυρώσεων για την ΕΕ προς την Τουρκία, “στο παιχνίδι, ώστε να μην εγκαταλείψουμε την αποφασιστική μας στάση, αλλά δεν έχουν όφελος. Οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Έχουμε από την αρχή λιανικής με τρόπο που είμαστε έτοιμοι για αυτές τις διαπραγματεύσεις Η Ελλάδα δεν πλησίασε για αυτόν τον λόγο στο παρελθόν για αυτόν τον λόγο. Τώρα, έχουμε καθορίσει μαζί την ημερομηνία στην ανοιχτή πρόσκλησή μας, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ελπίζω ότι θα υπάρξει ουσιαστικές συνομιλίες “, είπε.

“Ο αποδέκτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας είναι η ΤΔΒΚ σχετικά με τη δίκαιη κατανομή”

Δηλώνοντας ότι θέλουν όχι μόνο τις χώρες με ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την ΤΔΒΚ και όλες τις μεσογειακές χώρες να συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Çavuşoğlu είπε ότι θέλουν ακόμη και τις χώρες που έχουν εταιρείες στην Ανατολική Μεσόγειο Μεσογειακή συμμετοχή. Ο Çavuşoğlu είπε, “Το πρόβλημά μας είναι η δίκαιη κατανομή, φυσικά θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, φυσικά θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Αλλά λέμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας δίκαιος μηχανισμός κατανομής και κατανομής εισοδήματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Το πρόβλημά μας είναι η δίκαιη κοινή χρήση. Όταν πραγματοποιείται μια συνάντηση για την Κύπρο και τη Δεξιά Μεσόγειο, δεν είναι πολιτικό, είναι λογικό και οι δύο πλευρές να συμμετέχουν μαζί. Εάν η μία πλευρά δεν συμμετέχει, δεν έχει νόημα για την άλλη πλευρά για συμμετοχή. μίλησε. Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η προσέγγιση «ξέρουμε, δεν ξέρουμε» δεν είναι σωστή σε αυτό το ζήτημα και είπε, «Ίσως μπορούμε να τα ενώσουμε σε ξεχωριστή μορφή, αλλά και τα δύο μέρη πρέπει να συμμετάσχουν στην κατανομή εσόδων».

Κοίτα Cavusoglu: Όσον αφορά τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου ως προς τη στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει - τα προβλήματά μας που μοιράζουμε δίκαια

Κοίτα Cavusoglu: Όσον αφορά τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου ως προς τη στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει - τα προβλήματά μας που μοιράζουμε δίκαια

Κοίτα Cavusoglu: Όσον αφορά τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου ως προς τη στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει - τα προβλήματά μας που μοιράζουμε δίκαια

Κοίτα Cavusoglu: Όσον αφορά τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου ως προς τη στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει - τα προβλήματά μας που μοιράζουμε δίκαια

Source