Manisa, Τουρκία εκπέμπεται από την αγάπη των βιβλίων

Η Gönül Kovan Gürakan, που διδάσκει Τουρκικά στη Μανίσα, βοηθά χιλιάδες μαθητές να συναντηθούν με βιβλία στα σχολεία του χωριού με την αγάπη της για βιβλία που ξεκίνησε όταν ήταν νέος. Ο Gürakan δικαιολογείται να φέρει τη 9η Βιβλιοθήκη Kumbaram Library, η οποία περιέχει 4 χιλιάδες βιβλία, στο Δευτεροβάθμιο Σχολείο των Μαρτύρων Κύπρου στο Batman.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Τονίζοντας ότι συμμετείχε σε διάφορα έργα, ο Γκουράκεν είπε: «Είμαι δάσκαλος για 20 χρόνια και κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας μου, συμμετείχα ενεργά σε διάφορα έργα των Εθνικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και του Υπουργείου. Εκτός από το έργο των επίσημων ιδρυμάτων , Διοργανώνω πολλές εκδηλώσεις, ειδικά για την ανάγνωση. Βιβλίο εκδρομών, συναντήσεις αναγνωστών-συγγραφέων, ώρες ανάγνωσης έξω από το σχολείο, ποιητικές παραστάσεις είναι μερικές μόνο από αυτές. Παρόλο που βρισκόμαστε στην περίοδο πανδημίας, συνεχίζουμε μερικές από αυτές τις δραστηριότητες μέσω προγραμμάτων όπως το ζουμ “, είπε.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΑΠΗ

Εξηγώντας ότι ήταν συνυφασμένος με βιβλία από τότε που ήταν νέος, ο Γκουράκεν είπε: «Η αγάπη μου για την ανάγνωση προέρχεται από την παιδική μου ηλικία. Όταν ήμουν μικρό παιδί, συνήθιζα να κρατάω το χέρι του πατέρα μου και να λέω,« Έλα να με πάρεις χαρτικά ». Όταν άρχισα να γνωρίζω λίγο περισσότερο, ανακάλυψα τη βιβλιοθήκη. Σίγουρα θα πήγαινα στη βιβλιοθήκη κάθε μέρα μετά το σχολείο, θα τελείωνε τα μαθήματά μου, έπειτα θα διάβαζα βιβλία, θα έβλεπα τα περιοδικά. Μερικές φορές πήγα ακόμη και στη βιβλιοθήκη για να οργανώσω ράφια. ” Θυμάμαι ότι άρχισαν να με βλέπουν ως δικό τους γιατί το ήξεραν καλά. Ήμουν παιδί που δεν έφυγε από τη βιβλιοθήκη, οπότε, φυσικά, δεν άλλαξαν πολύ όταν έγινα δάσκαλος. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Τότε

Ο Gürakan συνέχισε τα λόγια του ως εξής: “Η αγάπη για την ανάγνωση είναι τόσο ωραίο συναίσθημα που θέλετε πάντα να πάρετε περισσότερα ακόμα κι αν υπάρχουν βιβλία που περιμένουν να διαβαστούν στη βιβλιοθήκη σας και συνεχίζετε να διαβάζετε ένα βιβλίο με βιασύνη, ώστε να μπορώ τελειώστε ένα βιβλίο το συντομότερο δυνατό και ξεκινήστε ένα άλλο. Πώς δεν μπορούσα να ξεπεράσω την αγάπη του να διαβάζω στις μικρές μου καρδιές και στους αγαπημένους μου μαθητές ενώ ήμουν ζωντανός. Εκτός από τα μαθήματα, κάναμε πολύ παραγωγικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες στην ανάγνωση. Αλλά εκεί ήταν ένα πρόβλημα που με έκανε να νιώθω άβολα. Εντάξει, προσπαθώ να κάνω κάτι για τους μαθητές μου, αλλά και για άλλα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να φτάσουν στη βιβλιοθήκη, το ξέρω. Άνθρωποι στις επαρχίες και τις περιοχές μπορούν να επωφεληθούν από τις δημόσιες βιβλιοθήκες ακόμη και αν δεν έχουν βιβλία στα σπίτια τους. Αλλά απομακρυσμένα σχολεία του χωριού. Ήθελα να τα φτάσω και σκέφτηκα αν μπορούσα να δημιουργήσω μια βιβλιοθήκη σε σχολεία του χωριού. Είπα επίσης στους δικούς μου μαθητές και γονείς για αυτό. ήθελε ένα βιβλίο κουμπαράς στο σχολείο μας. Ας μείνουμε απασχολημένοι και ας βάλουμε τα βιβλία που έχετε διαβάσει και τελειώσετε σε αυτό το κουμπαράς, είπα ότι άλλα παιδιά πρέπει να το διαβάσουν.

30 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΜΕΝΕΣ

Εξηγώντας ότι υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες βιβλία σε 9 βιβλιοθήκες που έχει ανοίξει μέχρι στιγμής, ο Gürakan είπε, “Με αυτό το έργο, το οποίο ίδρυσα και συντονίστηκα πριν από 5 χρόνια. 3 χιλιάδες βιβλία στο Düzce στη Μαύρη Θάλασσα, 6 χιλιάδες στην Ανατολική Ανατολία, στο Βαν, 4 χιλιάδες στα νοτιοανατολικά. το βιβλίο εγκαινίασε συνολικά εννέα βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένων των Batman και Manisa 16 χιλιάδων βιβλίων σε διάφορα σχολεία του χωριού. Επίσης, γεννήθηκε η δύναμη μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι περήφανοι. πιστεύοντας στο έργο, με την επόμενη Τουρκία να δουλεύει πολύτιμα στους συναδέλφους μου, τους συναδέλφους μου μαθητές θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ευαίσθητους γονείς μου, τους Διευθυντές Εθνικής Εκπαίδευσης, τους διευθυντές υποκαταστημάτων, τους διευθυντές σχολείων με τους οποίους συνεργάστηκα πάντα και πάντα ένιωθα την υποστήριξή τους, και φυσικά, τη γυναίκα μου, τα παιδιά και την οικογένειά μου, που δεν άφησαν την κατανόησή τους όταν βρισκόμουν σε αυτή τη δουλειά, μερικές φορές ξεχνώντας τον εαυτό μου. Εκφράζοντας ότι όχι μόνο άνοιξε μια βιβλιοθήκη αλλά και παρακολούθησε τα εγκαίνια, ο Gürakan είπε, “Είδα αυτό το λάμψη στα μάτια των παιδιών. Μου δίνει μια ξεχωριστή υπερηφάνεια, χαίρομαι. Η βοήθεια τους από άλλα μέρη έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο η συνέχισή μου. “

ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΠΟ ΣΑΣ

Ο Gönül Gürakan, ο οποίος ήθελε να είναι η Βιβλιοθήκη Βιβλίων Kumbaram σε κάθε περιοχή, είπε: “Υπάρχουν περισσότερα από 10 χιλιάδες βιβλία ετησίως. 3-4 χιλιάδες βιβλία αποστέλλονται σε κάθε βιβλιοθήκη. Θέλω να κρεμάσω τις αφίσες του έργου βιβλιοθήκη σε κάθε περιοχή. Το ανοίξαμε στην Ανατολή, στα Νοτιοανατολικά της Μαύρης Θάλασσας. “Έχω θέσει την Κεντρική Ανατολία ως στόχο αυτή τη στιγμή. Θέλω να δημιουργήσω και μια βιβλιοθήκη εκεί”, είπε. Εκφράζοντας ότι ρίχνει φως στο μέλλον χάρη στις βιβλιοθήκες, ο Gürakan είπε: «Έχουμε φτάσει χιλιάδες παιδιά με χιλιάδες βιβλία που έχουμε συλλέξει. Το βιβλίο σημαίνει να ρίχνω φως στο μέλλον για μένα. Όταν τα παιδιά θα έχουν περισσότερες πληροφορίες, θα βελτιωθούν. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε πολλά περισσότερα παιδιά με αυτό το έργο. Χάρη σε αυτό το έργο, ενώ τα σχολεία που έχουν ανάγκη έχουν πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη και συμβάλλουν στην κουλτούρα της ανάγνωσης, από την άλλη πλευρά, τα παιδιά θα είναι περισσότερο ενδιαφέρονται για αγάπη, σεβασμό, κοινή χρήση, αλληλοβοήθεια, ενότητα, αλληλεγγύη, παρατηρώντας τους άλλους, αναπτύσσοντας την αίσθηση αυτοπεποίθησης και ενσυναίσθησης. Αυτό το έργο είναι ένα έργο κοινωνικής ευθύνης, ένα κίνημα καλοσύνης. Για το σκοπό αυτό, θα ήθελα να επαναλάβω η πρόσκλησή μου για υποστήριξη στο έργο My Book Moneybox. Ένα βιβλίο είναι από εσάς. Δεν υπάρχει σχολείο χωρίς βιβλιοθήκη! ” είπε.

Άνοιξε βιβλίο Κουμπαράμ Βιβλιοθήκες

1- Γυμνάσιο Nuriye:
Nuriye Town, Saruhanli / Manisa 2- Μάρτυρας Gurkan Gokcek Γυμνάσιο Yeşilköy, Πρίγκιπες / Μανίσα 3- Γυμνάσιο Esenyurt:
Esenyurt Village, Demirci / Μανίσα 4- Γυμνάσιο Atatürk:
Yeniköy, Πρίγκιπες / Μανίσα 5- Ο Ιλχάν του Ταϋτάν Δημοτικό σχολείο: Yunusemre / Μανίσα 6- Γυμνάσιο itehitler:
Πρίγκιπες / Μανίσα 7- Perihan τουλάν Δημοτικό σχολείο:
Gürcüçiflik Village / Düzce 8- Γυμνάσιο Kayabogaz:
Görentaş Village, Çatak / Van 9- Κύπριοι μάρτυρες Γυμνάσιο: Κέντρο / Μπάτμαν.

CÜNEYT HASÇELİK

Source