Mehmet Ali Güller: Η μπλε χώρα

Η πιο σημαντική ένδειξη ότι η εικόνα δεν βελτιώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι στην αρχή Ερντογάν“Η κυβέρνηση του AKP σχεδόν καθημερινά είπε στους αξιωματούχους της ΕΕ”το μέλλον μας είναι στην ΕυρώπηΚάνει υποσχέσεις.

Απο τη μια ΠΛΕΥΡΑ «Η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ανατολική Μεσόγειος από το φυσικό αέριο από δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου διαβεβαίωσαν ότι θα παραιτηθούν» ισχυρισμός, από την άλλη πλευρά Κυβέρνηση του ΑΚΡ Όρου Ρις Τράβηξε το ερευνητικό του πλοίο από τον Κόλπο της Αττάλειας μέχρι τον Ιούνιο η αλήθεια…

Η διαδικασία που άνοιξε την ένταξη στην ΕΕ στη Νότια Κύπρο δυστυχώς μετέτρεψε την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο σε ζήτημα της ΕΕ.

Η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ που δημιουργήθηκε από το μέτωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να βρούμε συμμάχους εκτός της Τρίπολης …

Η Αδελφότητα έκανε εχθρούς τόσο τη Δαμασκό όσο και το Κάιρο στην Άγκυρα. Το Κάιρο, το οποίο περίμενε για πολλά χρόνια την Άγκυρα για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, έπρεπε τελικά να συνάψει συμφωνία με την Αθήνα.

Και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τη μετακίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κόλπου στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του Ισραήλ, συμφιλιώνοντας το Κατάρ, σύμμαχο του AKP, με τις χώρες του Κόλπου.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν πώς είναι, τι λάθος έγινε στη μέση … και στη συνέχεια εμείς τις επόμενες ώρες, η γαλάζια πατρίδα της Τουρκίας που δηλώθηκε από την πτώση του πλοίου δεν μπορεί να στείλει υποθέσεις περισσότερες ανησυχίες.

Μιλώντας για την Γαλάζια Πατρίδα. Η αντίρρησή μου ότι οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην Γαλάζια Πατρίδα προήλθε κυρίως από συνταξιούχους ναυτικούς ναυτικούς και εμπειρογνώμονες στη θαλάσσια νομοθεσία.

Ο λόγος για την ένστασή μου έχει ως εξής: Οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες δεν αποτελούν περιοχές «πλήρους κυριαρχίας» κρατών. είναι περιοχές όπου έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν, ορισμένα δικαιώματα τρίτων χωρών στον τομέα αυτό συνεχίζονται. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι σωστό να το συμπεριλάβετε σε μια πολύ σημαντική ιδεολογική έννοια όπως η «πατρίδα». Διότι σε αυτήν την περίπτωση, η Τουρκία “εγχώριο έδαφος / θάλασσα” ακόμη και αν ο ιστότοπος μειώνεται για να μην στείλει πλοία στην κατάσταση.

Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα ως την πατρίδα ως το άθροισμα των περιοχών που σχηματίζονται από τα χωρικά μας ύδατα, και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες ως περιοχές που έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε. Βάζοντας τα δύο στην ίδια κατάσταση σημαίνει ο αγώνας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη “ανυπεράσπιστος“Δημιουργεί μια εικόνα επειδή …

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

BAU DEGS Πρόεδρος Αναπλ. Δρ. Cihat YayciΠροέκυψε μια σημαντική αντίρρηση. Blue Homeland των προγραμματιστών της ιδέας και περισσότερο της συμφωνίας της με τον αρχιτέκτονα της Τουρκίας Trablusgarp, Mustafa Major General Cihat YayciΕίχαμε μια πολύ καρποφόρα γραπτή συζήτηση.

ΤοξότηςΗ αντίρρηση και η γνώμη του επί του θέματος έχουν ως εξής: “Η μπλε πατρίδα, η χώρα και η Τουρκία δεν είναι μπλε έχει δηλωθεί ή αδήλωτη, αλλά εκφράζει τις αυτοανακηρυγμένες θαλάσσιες περιοχές της. Δεν υπάρχει ισχυρισμός για πλήρη κυριαρχία, επειδή υπάρχει πλήρης κυριαρχία στα χωρικά ύδατα και στα εσωτερικά ύδατα μιας χώρας που θεωρείται θαλάσσια χώρα. Οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες καλύπτουν χωρικά ύδατα και πέραν αυτών, αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και υφαλοκρηπίδες, όπου έχει κατά κύριο λόγο αποκλειστικές οικονομικές δυνάμεις. Το Blue Homeland το εκφράζει. ”

Ανάδοχος Δρ. ΤοξότηςΟ τρόπος με τον οποίο έθεσα το ζήτημα διευκρίνισε πού πραγματικά προσπαθώ να επισημάνω. Όπως ανέφερα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη «πλήρης κυριαρχία / κυριαρχία“Είπε ότι δεν υπάρχει περιοχή, επομένως”Μπλε χώρα“Αποδέχεται την αδυναμία του να συμπεριληφθεί σε …

Έτσι, προκύπτει το ακόλουθο αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να διευκρινίσουμε ακόμη περισσότερο το ζήτημα:Η αποκλειστική οικονομική ζώνη δεν περιλαμβάνεται στη Γαλάζια Χώρα, αλλά στην Μπλε Χώρα.

Η ερώτηση εδώ είναι: Συμπεριλαμβάνουμε τις αποκλειστικές οικονομικές μας ζώνες που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη Γαλάζια Χώρα για την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας; Αν ναι, αντίθετα, εμφανίζεται μια εικόνα όπου τα πλοία δεν μπορούν να σταλούν στη λεγόμενη πατρίδα και η πατρίδα δεν μπορεί να υπερασπιστεί.

Η ΛΥΣΗ ΒΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Δεν υπάρχει έννοια της πατρίδας στο διεθνές δίκαιο, υπάρχει μια χώρα. Η πατρίδα είναι μια ιδεολογική έννοια. Έχετε τέτοιες ιδεολογικές έννοιες, οι πολιτικοί πρέπει να τις διατυπώσουν. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες, διπλωμάτες, που τελικά θα λύσουν το πρόβλημα και ότι η υπόσχεση ακούγεται σε διεθνή κλίμακα, η Τουρκία πρέπει να δώσει προσοχή στην ευαισθησία της ανάγκης να κερδίσει συμμάχους.

Επομένως, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνουν τα εξής:

1. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας ως την πατρίδα και τις αποκλειστικές οικονομικές μας ζώνες ως περιοχές που έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε.

2. Ο τρόπος για να υπερασπιστεί κανείς τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες είναι να βρει συμμάχους που μπορούν να συνάψουν μια αποκλειστική συμφωνία οικονομικής ζώνης, όχι να συμπεριλάβει τη ζώνη που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στη «χώρα» στην «πατρίδα».

Στην Ανατολική Μεσόγειο “ο μηδενικός μας σύμμαχοςΕφόσον είναι “, ακόμα κι αν καλούμε παντού πατρίδα, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Η λύση έγκειται στην πολιτική εικόνα που θα ανοίξει η Άγκυρα για να αντιμετωπίσει τη Δαμασκό και να κάνει ειρήνη με το Κάιρο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Όχι σε αυτό, όπως μπορείτε να δείτε “Λευκό φύλλο με ΗΠΑ και ΕΕ«Έφερε τη γραμμή. Υπεράσπισε επίσης τη γραμμή ως αποκλειστική απελευθέρωση της οικονομίας, θα επιτρέψει στην Τουρκία να αποσυρθεί από την εδαφική άμυνα!

Source