Mehmet Ali Güller: Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί σε τρεις θάλασσες

Στο προηγούμενο άρθρο μας, εξετάσαμε το αδιέξοδο του γεωπολιτισμού. Το πιο σημαντικό δίλημμα της γεωπολιτικής κατανόησης σήμερα είναι η απόκλιση που δημιούργησε στην πραγματική ιδέα της Blue Homeland.

Επειδή η Γαλάζια Πατρίδα, όπως “Η Μαύρη Πατρίδα μαςΕίναι η περιοχή όπου το κράτος μπορεί να επιτύχει πλήρη κυριαρχία. Όταν διασχίζετε τη Γαλάζια Πατρίδα και τα χωρικά της νερά και συμπεριλαμβάνετε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), η ιδέα αποκλίνει. Ο Mavi Vatan επιστρέφει στην μπλε επιχειρηματική περιοχή. Επειδή οι ΑΟΖ δεν είναι οι περιοχές όπου τα κράτη αποκτούν πλήρη κυριαρχία, αλλά οι περιοχές όπου αποκτούν το δικαίωμα να λειτουργούν για οικονομικές δραστηριότητες. «Πλήρης κυριαρχίαΟι τρίτες χώρες έχουν ορισμένα δικαιώματα στους τομείς που δηλώνει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, καθώς δεν έχουν “ζώνη”.

Τα MEB δεν είναι Blue Homeland

Η μπλε πατρίδα είναι σωστή ως το δόγμα της ναυτιλίας. Αυτή η ναυτιλία καλύπτει πολλούς τομείς, από την ανάπτυξη του ναυτικού και τουρκικού ναυτικού εμπορικού στόλου, έως την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας και την αύξηση του μεριδίου των θαλάσσιων μεταφορών στις συνολικές μεταφορές.

Το Blue Homeland είναι μια πολύτιμη ιδέα όσον αφορά την υιοθέτηση χωρικών υδάτων ως «πατρίδα» σε ένα μαύρο έθνος. Η Μεσόγειος, το Αιγαίο και η ανάπτυξη της Blue Homeland Turkey είναι μια σημαντική ιδέα λόγω των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της υπεράσπισης της κατανόησης στον Εύξεινο Πόντο.

Αλλά, Η αύξηση της Γαλάζιας Πατρίδας σε έκταση 464 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων με τη συμπερίληψη του ΥΠΕΝ δεν είναι ρεαλιστική, δεν είναι νόμιμη και δεν ισχύει.

Το γεγονός ότι δεν ισχύει είναι προφανές από την αποτυχία αποστολής ερευνητικού σκάφους στην περιοχή όπου η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν συμφωνήσει. Ωστόσο, αυτή η περιοχή βρίσκεται εντός της δηλωμένης Μπλε Πατρίδας. Και τα δυο “Τα σύνορα της Blue Homeland των 464 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι τα σύνορά μας με εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις.Είναι σοβαρό πρόβλημα να μην μπορεί κανείς να στείλει ερευνητικό σκάφος σε αυτήν την περιοχή! Τουρκία, η χώρα έχει αρνηθεί να στείλει το πλοίο δεν μπορεί να ερευνήσει το Blue Homeland.

Αιγαίο, τουρκικό – ελληνικό ζήτημα πρέπει να παραμείνει

Το αναλύσαμε νωρίτερα: με μια γεωπολιτική προσέγγιση, δηλαδή την κατανόηση της προστασίας της ασφάλειας της Άγκυρας από το Afrin στη Συρία, την ασφάλεια του Afrin από το Idlib, την παρουσία της στη Συρία από την Ανατολική Μεσόγειο και την παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο από τη Λιβύη.είναι απεριόριστοΚαι είναι αδιέξοδο.

Τι να κάνω λοιπόν; Τουρκία, η οποία είναι τρεις γαλάζιες πατρίδες, Μεσόγειος, Αιγαίο και Εύξεινος Πόντος Τι πρέπει να γίνει;

1. Η Τουρκία, σίγουρα τα τουρκικά ζητήματα του Αιγαίου – πρέπει να διατηρηθεί ως το ελληνικό ζήτημα. Εάν ένα πρόβλημα στην Τουρκία ακολουθώντας τη λανθασμένη γραμμή ως το Κυπριακό – να κάνουμε την ΕΕ το πρόβλημα, θα ήταν μεγάλο λάθος.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του AKP Ατατούρκπου είναι μια αντανάκλαση της κατανόησης του υπολογισμού με “12 νησιά Οίνου δόθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του«Ψευδείς ισχυρισμοί όπως» τροφοδοτούν τις ελληνικές διατριβές.

Προσοχή στο σχέδιο της Μαύρης Θάλασσας των ΗΠΑ

2. Το σχέδιο της Βαλτικής που ενέκρινε το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ στοχεύουν να συμπεριλάβουν την Ουκρανία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο στόχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εγκατασταθούν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας αυξάνουν την ένταση. Το Channel επιμένει ότι ένα προβληματικό έργο θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα στη Μαύρη Θάλασσα για την Τουρκία, όπως η Κωνσταντινούπολη.

Ο Μαύρος ανησυχεί επίσης για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, ιδρύθηκε με σκοπό την αποτροπή εναντίον της Ρωσίας, Κοινή Ομάδα Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας σε επίπεδο ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση των εξαγορών φέτος.

Ανακεφαλαίωση Η Μαύρη Θάλασσα θα είναι ένας από τους τομείς που οι ΗΠΑ θα υποχρεώσουν να υπονομεύσουν την τουρκο-ρωσική συνεργασία στη νέα περίοδο. Το ΝΑΤΟ είναι το εργαλείο των ΗΠΑ σε αυτήν την επιχείρηση και το έδαφος είναι η αντι-Ρωσία πολιτική της κυβέρνησης του ΑΚΡ για την Κριμαία.

Ειρήνη με τη Δαμασκό, πρέπει να εξομαλυνθεί με το Κάιρο

3. Στην κυριαρχία και τον ενεργητικό πολιτικό αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο Η μεγαλύτερη αδυναμία της Τουρκίας, οι πολιτικές του İhvanc έχουν παραμείνει λόγω του müttefiksiz της Άγκυρας. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι δυνατόν για τις ΗΠΑ και την ΕΕ να διασφαλίσουν την κατανομή ενέργειας αποκλείοντας την Άγκυρα. Να γιατί Τελικά θα δημιουργηθεί ένα τραπέζι με το Συνέδριο της Ανατολικής Μεσογείου. Το θέμα δεν είναι να καθίσετε σε αυτό το τραπέζι χωρίς συμμάχους. Η Άγκυρα πρέπει να κάνει ειρήνη με τη Δαμασκό και να ομαλοποιήσει με το Κάιρο. Αυτός είναι ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος της Λιβύης προς όφελος της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Από την άλλη πλευρά, εάν η Γαλλία συμμετέχει στη Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των εταιρειών των ΗΠΑ και της Γαλλίας λόγω της ΕΕ, η Άγκυρα θα πρέπει να καταστήσει απαραίτητη τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου. Εξάλλου, η Ρωσία βρίσκεται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω της Συρίας.

Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση των σφαλμάτων στις τρεις θάλασσες θα καταστήσει όλο και πιο δύσκολη την αντιστάθμιση.

Source