Meral Akşener: θα ακούσετε τη φωνή του έθνους μας που σας έφερε σε αυτές τις θέσεις – Πολιτικά Νέα

Ο Meral Akşener, Πρόεδρος του Κόμματος İYİ, μίλησε στην ομαδική συνάντηση του κόμματός του.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Akşener είναι τα εξής:

Θέλω να ξεκινήσω τα λόγια μου αναφέροντας τα λόγια του Miçotakis. “Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή στο νησί”, είπε. Αυτή η έξοδος από αυτόν δεν προκαλεί έκπληξη. Πολλοί από αυτούς έχουν έρθει και φύγουν, αντίθετα, αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που θα λένε οι αξιωματούχοι μας. Αγαπητέ πρωθυπουργέ Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ανεξάρτητο κράτος, ξέρετε τα όριά σας.

Έχουμε δει τους στρατηγικούς σας στόχους, τη Μεγάλη Ιδέα και την Ένωση στο παρελθόν. Θέλω να σας υπενθυμίσω τι συνέβη στο τελευταίο από αυτά παρουσία του έθνους μας. Σύμφωνα με αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, μετά τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στους Κύπριους αδελφούς μας, ο “Ayşe πήγε σε διακοπές” το 1974 και η σημαία υψώθηκε στο νησί. Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο πρώην πρόεδρος μας Ραούφ Ντενκτάς κήρυξε την ίδρυση ενός νέου τουρκικού κράτους στον κόσμο.

Φυσικά, αυτό που συνέβη συνέβη στους στρατηγικούς σας στόχους και στους χουνταιστές και πολιτικούς της περιόδου που ήταν οι σημαιοφόροι της. Θυμηθείτε ότι αυτοί οι τύποι στρατηγικών στόχων συχνά δεν ταιριάζουν με την καριέρα των Ελλήνων πολιτικών. Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εστιάσετε στα προβλήματα της χώρας σας, να μην εμπλακείτε σε θέματα μεγαλύτερα από το μέγεθός σας.

Είναι μια τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι μια τουρκική κατοχή. Έχετε αυτό στο μυαλό σας. Αλλά αν επιμένετε να κάνετε το αντίθετο, είμαστε ξανά εδώ. Είμαστε πάντα ευπρόσδεκτοι.

Όσοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα του έθνους από τα τείχη των ανακτόρων, ακόμα κι αν έρχονται και ξαπλώνουν, είμαστε στο δρόμο, με τους πολίτες μας. Ακούμε το έθνος μας, ακούμε τα προβλήματά τους, προτείνουμε λύσεις, τι μπορούμε να κάνουμε για το έθνος μας, εργαζόμαστε για αυτό. Γνωρίζουμε ότι η πληγή δεν θεραπεύεται μόνο λέγοντας “Το έθνος μας είναι σε μπελάδες”. Ως εκ τούτου, προσφέρουμε επίσης τη συνταγή για επίδεσμο πληγών. Αλλά μάταια. Αποσυνδεδεμένος από το έθνος του, αφήνοντας τα προβλήματα του έθνους και πέφτοντας στο πρόβλημα της γυναίκας, του φίλου και των υποστηρικτών σας, ο κ. Ερντογάν επιμένει να αγνοήσει ούτε το έθνος μας ούτε εμάς. Αυτό δεν συμβαίνει έτσι, κύριε Ερντογάν. Θα ακούσετε τη φωνή του έθνους μας που σας έφερε σε αυτές τις θέσεις. Στην αγορά, στην αγορά, θα δείτε τις μητέρες μας που δεν μπορούν να βγουν από το λογαριασμό. Στο κράτημα της ανεργίας, θα ακούσετε τους απελπισμένους μας στη βιασύνη να σώσετε την ημέρα.

Δεν είναι πολύ δύσκολο. Το πικρό γεγονός της Τουρκίας ότι είστε ο διευθυντής, θα καταλάβετε τώρα. Έτσι θα κάνετε πραγματικά τη δουλειά σας. Είτε θα κάνετε τη δουλειά σας, είτε θα πάτε στο πρώτο κουτί. Η Τουρκία δεν είναι αβοήθητη, το έθνος μας δεν είναι αδιάλυτο. Είμαστε. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε. Έφτασα στο δικαστήριο και είπα, “Δεν ξέρω τι να μαγειρεύω για το βράδυ.” Καταλαβαίνω τον πόνο της μητέρας που λέει. Ακόμα κι αν δεν ακούτε. Ακούω την κραυγή του αδερφού της επιχείρησής μου που ήρθε σε Sakarya. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει. Δουλεύω στο Hendek για να ανακουφίσει τον πόνο στην καρδιά του συνταξιούχου πατέρα, του οποίου τα τρία παιδιά είναι άνεργα.

Τα γεγονότα βγήκαν. Το δόρυ δεν χωράει πλέον στο σάκο, κύριε Ερντογάν. Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε, πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου που έχει κρατήσει το έθνος μας για εσάς. Τον τελευταίο χρόνο, έχω επισκεφτεί εκατοντάδες εμπόρους. Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν καταστηματάρχη που δεν έχει χρέος. Δεν έχω συναντήσει έναν μεμονωμένο έμπορο που δεν προσέλαβε εργαζόμενο. Ο έμπορος θα πληρώσει το ενοίκιο του, θα πληρώσει τον ηλεκτρικό του και το φυσικό αέριο, θα πληρώσει τους φόρους του, θα πληρώσει τα χρήματα του υπαλλήλου του, θα πληρώσει την δόση του δανείου του. Θα πληρώσει όλα αυτά, και θα έχει χρήματα στην τσέπη του και θα φροντίζει την οικογένειά του μαζί του …

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει το έθνος μας, που δεν θέλετε να δείτε με επιμονή. Αυτή είναι η πραγματική ατζέντα του έθνους, παρόλο που οι σύμβουλοι του Παλάτι, που πιστεύουν ότι είναι οι κύριοι του έθνους, εγκαταλείπουν το έργο τους και προσπαθούν να παράγουν μια νέα τεχνητή ατζέντα κάθε μέρα. Η επιχείρηση του πωλητή υποδημάτων έπεσε στο ένα δέκατο. Ακόμα και τα εστιατόρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν, ο όγκος των επιχειρήσεων έχει μειωθεί στο ένα τρίτο. Σε αυτήν τη χώρα, ακόμη και τα φαρμακεία αυτής της χώρας έχουν πλέον πίστωση, κύριε Ερντογάν. Ένας φαρμακοποιός αδερφός μου στο Gölbaşı μίλησε για μια κατάσταση που αντιμετώπισε τη νύχτα κατά την εργασία.

Λέει; “Ένας πολίτης έρχεται να αγοράσει φόρμουλα για το μωρό του. Η πρώτη κάρτα δεν τραβάει, η δεύτερη κάρτα δεν είναι, δεν υπάρχουν χρήματα ούτως ή άλλως. Λέμε ότι φεύγετε όταν περνάτε, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα επιστρέψει.” Σαν να μην ήταν αρκετό, έχετε φορτώσει τα έξοδα εξέτασης στις πλάτες των φαρμακείων, τόσο οι θρυμματισμένοι όσο και οι πολίτες κλαίνε αίμα. Πώς θα είναι έτσι, κύριε Ερντογάν; Ένας μήνας έχει περάσει, δύο μήνες έχουν περάσει, τρεις μήνες έχουν περάσει. Οι καταστηματάρχες μας σωστά ρωτούν αυτούς που κυβερνούν αυτήν τη χώρα, “Πώς θα ζήσουμε χωρίς να βυθίσουμε;” λέει. Απαντήστε μου, πώς θα ζήσουν, κύριε Ερντογάν; Δεν μιλάω για τους διάσημους εργολάβους ότι έρχεστε στη βοήθειά σας σε κάθε ευκαιρία, φροντίζετε το πρόβλημά σας και δεν αποτυγχάνετε ποτέ να πληρώσετε. Μιλώ για 2 εκατομμύρια εμπόρους, τη ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Μιλώ για 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις που πρόκειται να αποτύχουν. Μιλώ για οικογένειες στις οποίες θέλατε να ψηφίσετε την ώρα των εκλογών, αλλά σε περιόδους δυσκολίας τις αγνοείτε αναίσχυντα. Γνωρίζετε αυτές τις οικογένειες που λέτε ότι είναι πάνω από όλα για εσάς ενώ τις πετάτε από το βάθρο, εδώ μιλάω για αυτές.

Source