Mustafa Balbay: Οι μυστικές σχέσεις του AKP!

Η συσσώρευση διπλωματίας της Τουρκίας σχεδόν α “πτώμα” Το πιο δραματικό ζήτημα των τελευταίων χρόνων είναι η εκ νέου εμπλοκή της κυβέρνησης του ΑΚΡ στη διπλωματική επιδίωξη με την Αίγυπτο.

Η πιθανή ζημιά του ΑΚΡ στην Τουρκία από την οικονομία στην εκπαίδευση δεν πρέπει να παραμελήσει τη διαλογή της εξωτερικής πολιτικής. Έχουν διαβρώσει τη διεθνή φήμη καθώς έχουν καταναλώσει τα πάντα σε 19 χρόνια.

Ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας βόρεια, νότια Αίγυπτος, το ισχυρότερο δίδυμο που θα μπορούσε να κυριαρχήσει εάν η περιοχή συνεργαστεί.

20. Παρά τις δέκα διακυμάνσεις στην Αίγυπτο για πάνω από έναν αιώνα, η Τουρκία πραγματοποίησε επίπεδο σχέσης χωρίς να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της χώρας.

Ένα από τα πιο σοβαρά εσωτερικά ζητήματα της Αιγύπτου το 1928 Χασάν Ελ-Μπέννα η οργάνωση που ιδρύθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ερχόταν. Ο οργανισμός ήταν επίσης αποτελεσματικός σε άλλες ισλαμικές χώρες με την πάροδο του χρόνου. Η Συρία, η Τυνησία, η Λιβύη, η Αλγερία ήταν οι κορυφαίες.

Οι πρώτες σοβαρές εντάσεις στην Τουρκία ΕρμπακάνΑυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του πρωθυπουργού του 1996. Πρόεδρος της Αιγύπτου εκείνη την εποχή Χόσνι ΜουμπάρακΚατά την επίσκεψη της Άγκυρας στην Άγκυρα, “Να είστε ευγενικοί με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα” Όταν είπε, έλαβε την ακόλουθη απάντηση:

“Είναι τρομοκράτες. Ρίχνει βόμβες και σκοτώνει ανθρώπους. Αν θέλετε, ας το δώσουμε! “

Ο Μουμπάρακ, η Τουρκία είναι τόσο παράλογη που δεν έχει θέση εργασίας. Αλλά μετά από λίγο το AKP θα το έκανε και αυτό!

***

Ο ηγέτης του Τουρκικού AKP της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, η οργάνωση έχει δημιουργήσει σχέσεις το 2011 χωρίς να λάβει υπόψη τα οφέλη Μωάμεθ ΜούρσιΜε την έναρξη ισχύος, έχει εμφανιστεί ακόμη περισσότερο. Ο Mursi ήταν ειδικός καλεσμένος των συνεδρίων του AKP. Όταν ο Μόρσι, ο οποίος έλαβε τις μισές ψήφους στις εκλογές όπου οι μισοί ψηφοφόροι ψήφισαν, ήθελε να αλλάξει το σύνταγμα και να αυξήσει τις εξουσίες του, η χώρα έγινε τεταμένη.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου διορίστηκε από τον Morsi το 2013 Abdülfettah el-Sisi όταν το πραξικόπημα, τα υπόλοιπα ανατράπηκαν ξανά. Πολλές αραβικές χώρες και η Δύση, με τη διοίκηση πραξικοπήματος, “Σχέση με την Αίγυπτο” επικοινωνήθηκε στο πλαίσιο. Το AKP επέλεξε το αντίθετο μονοπάτι. Ο Πρέσβης μας Χουσεΐν Άβνι Μπότσαλι δηλωμένο persona non grata (persona non grata). Ο Μποτσάλι επέστρεψε στην Άγκυρα. Σχέσεις “Δυσαρέσκεια ενδιαφέροντος” έχει μειωθεί στο επίπεδο.

Η Τουρκία, καταδίκασε τη διοίκηση Σίσι Αίγυπτος, Κύπρος και Ελλάδα έκανε μια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο. Φόρουμ αερίου της Ανατολικής Μεσογείου σε όλες τις περιοχές της χώρας, εκτός από την Τουρκία και τη Συρία, ενώ παρευρέθηκα, προωθήσαμε μια πλήρη μοναξιά.

Εδώ βρισκόμαστε σε αυτήν τη διαδικασία, είπαμε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να ωθηθεί στην Αίγυπτο προς όφελος της Ελλάδας, έχω γράψει. Τονίσαμε ότι είμαστε ενάντια στα πραξικοπήματα, φυσικά, ότι είναι λάθος να παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές ισορροπίες της Αιγύπτου και να αντισταθούμε ανάλογα.

Δεν μας έλεγαν πια. Μπήκαν από το να στέκονται δίπλα στους δίκαιους, σταμάτησαν να παίρνουν θέση ενάντια στα πραξικοπήματα.

Τι συνέβη 8 χρόνια αργότερα;

Επανεκκίνηση των διπλωματικών σχέσεων με την Αίγυπτο τον περασμένο Μάρτιο “Κήρηξ” αυτοί έδωσαν!

Ανατρέπεται η ομίχλη του;

Έχουν γίνει οι εκλογές, αλλά ήρθε η νέα διοίκηση;

Η Αίγυπτος έχει εκφράσει συγνώμη από την Τουρκία;

Κανένα από αυτά δεν συνέβη. Επιπλέον, η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα εξομαλύνει τις σχέσεις με την Τουρκία “συνθήκες” βάζει!

Η παύση της μετάδοσης υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία αποτελεί τον πρώτο όρο!

***

Οκτώ χρόνια αργότερα το ΑΚΡ, υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Samih Şükriαναζητώντας τρόπους για την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων που μεταφέρονται από!

Δεν είναι κρίμα για οκτώ χρόνια;

Ωστόσο, ο λαός της Αιγύπτου έχει ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία. Το είχα βιώσει στο καφενείο Necip Mahfuz στο Χαν Χαλίλ, όπου υπήρχαν έντονες ανθρώπινες συναντήσεις μετά την Πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Πίνοντας τσάι σε ένα ποτήρι φρέσκα φύλλα μέντας, τα τρία άτομα που γνώρισα μίλησαν για τους αμπελώνες της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολίας στις οικογενειακές τους ρίζες.

Η εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει εσωτερική ισορροπία με τους Χριστιανούς που αποτελούν το 5% του πληθυσμού της, είναι η παραμικρή αδιαφορία!

Τώρα το AKP ψάχνει ξανά μια σχέση. Ένα κλικ έξι στην κορυφή!

Χθες, το AKP πατώντας το κουμπί για να δημιουργήσει μια ομάδα φιλίας με την Αίγυπτο.

Η εμπειρία είναι ένα πολύ καλό σχολείο αλλά ακριβό.

Source