Ömer Çelik «Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος AK, Ömer Çelik, σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ελληνοκυπριακή διοίκηση, δήλωσε: «Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών εκεί είναι μόνιμη, οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Ούτε η εγγύηση είναι ξεπερασμένη, ούτε οι λόγοι για τους Τούρκους στρατιώτες να είναι εκεί », είπε.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του ΑΚ Çelik έκανε σημαντικές δηλώσεις μετά τη συνάντηση του κόμματος του κόμματος AK του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνοντας ότι παρακολουθούν στενά τις περιγραφές των διαφόρων κρατών σχετικά με τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Bogazici Steel, “η κυριαρχία της Τουρκίας σε αυτή τη δήλωση προς τη σωστή προσέγγιση που δεν μπορούμε να δεχτούμε με κανέναν τρόπο, ανέφεραν προτάσεις. Δεν δεχόμαστε κανένα από αυτά. Εκείνοι που αναμένουν μια λεπτομερή κατανόηση των γεγονότων στις χώρες τους, είναι ικανοποιημένοι με το να κάνουν εξαιρετικά σκληρές τυπικές δηλώσεις σχετικά με τα γεγονότα στη χώρα μας. από μια κατάσταση όπως αυτή που εκφράζεται από αυτή τη δήλωση η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται “, εξήγησε.

Όσον αφορά τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi, ο Çelik είπε, “Πέρα από τη δήλωση” δεν δεχόμαστε διορισμένο διαχειριστή ως διαχειριστή “στο πλαίσιο των εξουσιών που παρέχει το Σύνταγμα, ο νόμος, πέρα ​​από το δικαίωμα δημοκρατικής διαμαρτυρίας, σε κάποιο σημείο όπως η φυσική παρεμπόδιση του κτιρίου του πρυτανείου, η μη διοίκηση της πανεπιστημιακής διοίκησης. Όσο φυσικά, οι δυνάμεις ασφαλείας θα επέμβουν. Με οποιαδήποτε μέθοδο διορίστηκε ο πρύτανης σε προηγούμενα πανεπιστήμια, ο πρύτανης διορίστηκε σε αυτό το πανεπιστήμιο με την ίδια μέθοδο. Δεν είναι σωστό να δημιουργηθεί ένα επιχείρημα όπως «Αυτή η ανάθεση είναι νόμιμη αλλά όχι νόμιμη» ».

Αντιδρώντας στον περιορισμό του Twitter στις θέσεις του προέδρου της MHP Devlet Bahçeli και του υπουργού Εσωτερικών Süleyman Soylu, ο Çelik είπε: «Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν αναδυθεί ως κανάλι ελευθερίας, αλλά τώρα ενεργούν σαν δημόσια αρχή με υποκειμενικές αποφάσεις και αυθαίρετες αποφάσεις χωρίς δικαστική απόφαση. Το PKK / PYD στη Συρία διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της τρομοκρατικής οργάνωσης ανοιχτών, ανοιχτών λογαριασμών στην Ολλανδία Wilders έναν φασίστα, αλλά κλείνεις τους λογαριασμούς πολιτικών στην Τουρκία, σύμφωνα με αυτό που κάνεις; χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Çelik επεσήμανε ότι ακολουθούν στενά τον νόμο για την ενίσχυση των αρχών της δημοκρατίας στη Γαλλία και είπε: “Θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και άλλες μειονότητες στην Ευρώπη”.

Δηλώνοντας ότι παρακολουθούν στενά τις διαδικασίες στη Λιβύη και τη Συρία, ο Çelik είπε: «Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Λιβύη, η εμφάνιση του προεδρικού συμβουλίου και του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά σημαντικό στάδιο, αλλά η 5η συνεδρίαση της συνταγματικής επιτροπής στη Γενεύη απέτυχε λόγω στην αδιαλλαξία του καθεστώτος. Θα συνεχίσουμε να είμαστε με τους αδελφούς μας στη Συρία », είπε.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Παλαιστίνης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Çelik είπε:

«Το διεθνές ποινικό δικαστήριο δήλωσε ότι έχει δικαιοδοσία για τα εδάφη που καταλαμβάνει το Ισραήλ από το 1967, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση. Αυτή η δήλωση θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διακοπή ορισμένων διώξεων από το Ισραήλ εκεί. Χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση. “

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Çelik είπε: «Έρχονται κάποιες ειδήσεις ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταλάβουν το Πανεπιστήμιο Boğaziçi. Ποιες είναι οι αξιολογήσεις σας σχετικά με αυτό; ” Έδωσε την ακόλουθη απάντηση σε μια ερώτηση που τέθηκε ως:

«Αυτός ο τύπος ειδήσεων δεν έχει δημοσιογραφική σημασία. Μερικές φορές, όταν κάνετε αυτό το είδος ειδήσεων, είναι μπερδεμένο εάν οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό ελπίζουν ή κάνουν ειδήσεις. Η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος. Με οποιονδήποτε τρόπο, μια τέτοια αναφορά δεν έχει ισχύ. Τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Bogazici της Τουρκίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Ακόμη και η δημιουργία κερδοσκοπικών ειδήσεων με αυτόν τον τρόπο αναμειγνύοντας ένα ξένο κράτος σε αυτό είναι μια κατάσταση που πρέπει να είναι περίεργη. “

Μετά τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, ο Çelik είπε: «Προσπαθούμε να είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι για την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών. Όλοι πρέπει να αξιολογήσουν και να συνεισφέρουν σε αυτήν την ατζέντα. Μερικές φορές οι σύμμαχοί μας λένε ότι είναι ικανοποιημένοι με αυτήν τη θετική ατζέντα με την Ελλάδα, όταν καλούν τον Πρόεδρό μας να πουν ότι η Τουρκία πρέπει να συνεισφέρει σε αυτήν την ατζέντα. Η Τουρκία συμβάλλει θετικά στην ατζέντα αυτή. Οι κύριοι σύμμαχοί μας και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα πρέπει να καλλιεργήσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν τη ριζική χρήση της γλώσσας. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι καθόλου δύναμη κατοχής στην Κύπρο, αλλά ειρηνευτική δύναμη. Οι Τούρκοι στρατιώτες πήγαν εκεί για να αποτρέψουν τις σφαγές, τη γενοκτονία και τις αγριότητες. Όταν εξετάζουμε μερικές από τις ενέργειες που έγιναν κατά καιρούς, δυστυχώς, βλέπουμε ότι ορισμένα τμήματα που εξακολουθούν να έχουν τη λογική αυτών των σφαγών είναι απασχολημένα να παράγουν τις ίδιες ρατσιστικές προσεγγίσεις. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών εκεί είναι μόνιμη, οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Ο Τούρκος στρατιώτης είναι εκεί ως ειρηνευτής. Κατά καιρούς λένε: είναι ξεπερασμένο για εγγύηση και στρατιωτική παρουσία. Ούτε η εγγύηση έχει καταστεί άνευ αντικειμένου, ούτε οι λόγοι για τους Τούρκους στρατιώτες. Μια προσέγγιση που δεν θέλει καν να μοιραστεί τους πόρους φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θέλει να ζήσει ως δύο ίσες κυρίαρχες κοινωνίες με τους αδελφούς μας στην ΤΔΒΚ εκφράζεται επίσημα από την ελληνική πλευρά. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. Η ύπαρξη ενός κράτους που ονομάζεται ΤΔΒΚ σήμερα, η ισχυρή συνέχιση του τουρκοκυπριακού σκοπού, η ειρηνική ζωή του τουρκικού λαού στην Κύπρο, μετά την ηρωική παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων, τη δίωξη εκεί, μετά την καταστροφή των δικτύων σφαγής εκεί , πέτυχε τον κύριο σκοπό του. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι εδώ για να μείνουν. Η εγγύηση δεν είναι καθόλου παρωχημένη. Αυτό που είναι ξεπερασμένο είναι αυτό: Η ελληνική και η ελληνική πλευρά κάθονται στο τραπέζι συνεχώς με τις ίδιες θέσεις. Θέλει συνεχώς να παίρνει τα πάντα χωρίς να δίνει τίποτα. Θέλει να σφετεριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της τουρκικής πλευράς, θέλει γη από την τουρκική πλευρά, δεν προσεγγίζει τη διανομή των φυσικών πόρων και μετά λέει ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, ας βγούμε από το τραπέζι. Κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις εμποδίζονται λόγω της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτός ο κύκλος είναι ξεπερασμένος. Μετά από αυτό, το μοντέλο διαπραγμάτευσης που βασίζεται σε δύο ισότιμα ​​κράτη πρέπει να έρθει στο τραπέζι και αυτό πρέπει να διαπραγματευτεί σοβαρά ».

Προσθέτοντας ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα συνεχιστούν με τη δική του λογική, ο Çelik είπε, «Ευχόμαστε η ελληνική πλευρά να κάνει πιο θετικές δηλώσεις. Αντί να αυξάνει την ένταση, θα πρέπει να ακολουθεί πιο θετικές προσεγγίσεις. “Δεν βρίσκουμε τις δηλώσεις του Miçotakis σωστές και τις απορρίπτουμε όλες.”

Ένας άλλος δημοσιογράφος είπε, «Η εργασία για ένα νέο σύνταγμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Η δήλωση υποστήριξης προήλθε από το MHP. Θα υπάρξει επαφή με άλλα μέρη; ” Ο Çelik έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την ερώτηση:

«Ακόμα κι αν έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε μόνοι μας, ως AK Party ή Λαϊκή Συμμαχία, πάντα επιθυμούμε την ευρύτερη συναίνεση. Αν και το Σύνταγμα είναι τελικά ένα νομικό κείμενο, είναι ένα πολιτικό κείμενο που είναι το θεμελιώδες έγγραφο του κράτους. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν θετικά σε αυτό. Το έργο που θα κάνει ο πολιτικός θεσμός στο συνταγματικό ζήτημα είναι το χρέος μας για τις μελλοντικές γενιές. Το πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αντί να θέσουμε μια προϋπόθεση από την αρχή, αντί να κλειδώσουμε το ζήτημα με τη συζήτηση του συστήματος από την αρχή, ο πολίτης μας τελικά αποφάσισε τη συζήτηση για το σύστημα και οι άνθρωποι επιλέγουν την προεδρία. Όλα αυτά τα γεγονότα όταν υποστηρίζετε την πραγματική κατάσταση μετά το πραγματικό σύνταγμα της Τουρκίας, θα πρέπει να αφαιρέσετε την Τουρκία από το πολιτικό σύνταγμα για να επιτύχετε τον στόχο, πρέπει να προσεγγίσετε θετικά γι ‘αυτό.

Αξιολογώντας την απόφαση αποδοχής του αιτήματος για επανεκδίκαση του Enis Berberoğlu, είπε ο Çelik, «Η διαδικασία είναι μια δικαστική διαδικασία. Τα δικαστικά όργανα αποφασίζουν. Κάνει το δικαστικό σώμα στην Τουρκία. Το ανώτατο δικαστήριο έχει λάβει απόφαση και ορισμένοι τοπικοί μηχανισμοί έχουν αναλάβει δράση. Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτήν τη διαδικασία. Όταν έρθουν τα ζητήματα που εμπίπτουν στο καθήκον της Συνέλευσης, η ομάδα μας θα αξιολογήσει και θα παρουσιάσει τη στάση της ».

Απευθυνόμενος στις παραιτήσεις στο CHP, ο Çelik είπε: «Παρακολουθούμε προσεκτικά το ζήτημα των παραιτήσεων. Έρχεται στο προσκήνιο ως εσωτερική υπόθεση ενός πάρτι. Παρακολουθούμε επίσης στενά τις δηλώσεις που έγιναν μετά. Όταν συμβαίνουν αυτές οι εξελίξεις, αυτοί που αποκαλούν το προεδρικό συγκρότημα ως παλάτι άδικα και, δυστυχώς, ανήθικα, αμέσως παίρνουν μια στάση σαν να έχουμε πίσω από αυτές τις εξελίξεις έναν πρόεδρο, κόμμα ή κυβέρνηση. Εν πάση περιπτώσει, όταν κάποιος από το κόμμα του παραιτηθεί, αν κάποιος βγει και μας το συνδέσει, δείχνει πόσο αδύναμοι και εύθραυστοι είναι. Παρακολουθούμε γιατί αυτοί που εγκατέλειψαν. Θεωρούμε το ζήτημα ως το εσωτερικό ζήτημα ενός άλλου κόμματος και την εμφάνιση ορισμένων νέων σχηματισμών στην πολιτική ».

Ο Steel, αρχηγός του CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, “η Τουρκική Δημοκρατία στο μισό των τόκων που καταβάλλονται από το Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης είναι σε θέση να δανειστεί με τόκους” σχετικά με το ζήτημα της αποκάλυψης, είπε:

«Δυστυχώς, η CHP έχει αρχίσει να κάνει το λάθος που έκανε στην εξωτερική πολιτική στην εξωτερική χρηματοδότηση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μιλούν από την οικονομία. Ωστόσο, τα δάνεια χρηματοδότησης έργων ειδικού σκοπού από πολυμερείς τράπεζες δεν πρέπει να συγχέονται με εκδόσεις κρατικών ομολόγων για χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό. Σαν να υπήρχε αυτόνομη δομή εκεί, υπήρχε ένας άλλος σχηματισμός κράτους, σαν να μην υπήρχε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών ή να στρεβλωθούν σκόπιμα τέτοιες συγκρίσεις και να γίνουν τέτοιες δηλώσεις θα καταγραφούν στην ιστορία ως ένα από τα παραδείγματα πολιτικής ανευθυνότητας . Δεν υπάρχει κόμμα που να κάνει τέτοια λάθη στην εξωτερική πολιτική ή σε άλλα θέματα. Κάνει επίσης λάθος τη σύγκριση σε αυτό το ζήτημα χρηματοδότησης, για να επαινεί τον δικό του δήμο. Επιπλέον, μπαίνει σε μια παρουσίαση σαν να έχει πάει μια άλλη πολιτική δομή και να δημιουργήσει μια ειδική σχέση με μια άλλη χώρα. Αυτό φαίνεται σαφώς στη δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών. Υπάρχει μια προσέγγιση που δεν πρέπει να συγκρίνεται μεταξύ τους, η οποία συγχέει τη χρηματοδότηση του έργου με τα δάνεια που λαμβάνονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού. Όταν ο πολιτικός φτάσει στο βάθρο, θα γνωρίζει το θέμα για το οποίο μιλά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με την ανάγνωση του κειμένου που είναι γραμμένο εκεί. Έχει περάσει στην πολιτική μας ιστορία ως ένα από τα παραδείγματα πολιτικής ανευθυνότητας. “

.Source