Özersay: Η κυβέρνηση πρέπει να τερματίσει αμέσως τη διπλή εικόνα.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Kudret Özersay κάλεσε την κυβέρνηση και έκανε προτάσεις. Ο Özersay είπε, «Η πρώτη ατζέντα είναι η καταπολέμηση της επιδημίας. Μην δημιουργήσετε μια εικόνα με δύο κεφάλια με το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας. Μην αργείτε να παίρνετε και να εξηγείτε τις αποφάσεις σας. Ενημερώστε τον πολίτη τακτικά και καθαρά. Μην προσπαθήσετε να ευχαριστήσετε όλους. Να είστε ειλικρινείς με τους ανθρώπους. Πείτε τους εάν υπάρχουν 100 περιπτώσεις, μην τις χωρίσετε στη μέση και εξηγήστε τις μία κάθε φορά. Να είστε με τρόπο που να δίνει εμπιστοσύνη στο κοινό. Εμείς, ως Λαϊκό Κόμμα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε κάθε κατώφλι στο πλαίσιο της εμπειρίας μας, γιατί όλοι έχουμε ασφάλεια ζωής », είπε. Ο Özersay, ο οποίος επέκρινε τη διαχείριση κρίσεων της κυβέρνησης στο πρόγραμμα που παρακολούθησε, πρόσθεσε ότι ενεργούν με εποικοδομητική κατανόηση της αντιπολίτευσης.

“ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΡΙΣΗ”

Εξηγώντας ότι η χώρα έφτασε στο σημείο να κλείσει και πάλι, λάθος αποφάσεις που λαμβάνονται το ένα μετά το άλλο, ο Özersay δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε αυτό το ζήτημα αρκετά σοβαρά, οι αποφάσεις ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν αργά και ότι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη δεν ήταν μια πανδημία. “Όταν υπάρχει μια κατάσταση κρίσης που συνεχίζεται εδώ και μήνες, χρειάζεστε πολύ καλή διαχείριση κρίσεων”, δήλωσε ο Πρόεδρος της HP, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οκτώ θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τρέχουσας κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαχείρισης κρίσεων. Εδώ είναι οκτώ σημεία που επισημαίνονται από τον Özersay:

  1. Το κοινό πρέπει να ενημερώνεται τακτικά, σωστά και με σαφήνεια.

Ο Özersay δήλωσε ότι η πιο σημαντική ανεπάρκεια της τρέχουσας κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων είναι ότι δεν μπορεί να ενημερώσει το κοινό με τακτικό, υγιή και κατανοητό τρόπο, και υπογράμμισε ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από κάθε Συμβούλιο Υπουργών, εξήγησε τις αποφάσεις στο κοινό με λόγους και λεπτομέρειες, και ότι οι άνθρωποι κατανοούν τους κανόνες κατανοώντας έτσι.

  1. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και να εφαρμόζονται γρήγορα στη διαχείριση κρίσεων.

Τονίζοντας την ανάγκη να δράσουμε γρήγορα όταν λαμβάνονται αποφάσεις στη διαχείριση κρίσεων, ο Kudret Özersay εξήγησε ότι είναι σημαντικό να μην είναι αργά. Οι πτήσεις charter προς την ΤΔΒΚ παράγουν γρήγορες αποφάσεις από την αναστολή λόγω του κινδύνου που λένε γρήγορα στην Özersay, έρχονται για πρώτη φορά απαγορευμένες από την Δημοκρατία της Τουρκίας και επεσήμαναν ότι δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Δήλωσε ότι το κλείσιμο μπορεί να μην είναι τόσο προληπτικό όσο αναμενόταν, καθώς η σημερινή κυβέρνηση καθυστέρησε την απόφασή της.

  1. Κατά τη λήψη αποφάσεων, η προσπάθεια ευχαρίστησης όλων πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Εκφράζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τη λήψη γρήγορων αποφάσεων προσπαθώντας να ευχαριστήσει όλους και χωρίς να προσβάλει κανέναν, ο Özersay συνέχισε: «Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί όταν ξεκινά η κρίση και λέει,« Μπορείτε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας άτομα αναζητώντας την ιδανική απόφαση. Μην ψάχνετε για την ιδανική απόφαση, πάρτε τη σωστή απόφαση στο πλαίσιο των συνθηκών και εφαρμόστε την », είπε. Εκείνη την εποχή, έλαβα επίσης κριτική ως το άτομο που έκανε δηλώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν προσπαθήσαμε να ευχαριστήσουμε όλους. “

  1. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή του πολίτη.

Ο Πρόεδρος της HP είπε, “Όταν οι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μας και είπαν” Οι συγγενείς μας που πήγαν στο εξωτερικό κινδυνεύουν “, λάβαμε υπόψη ότι τους κάναμε να έρθουν στη χώρα οργανώνοντας μια πτήση ναύλωσης, κάνοντας αυτό που δεν άλλα κράτη”, είπε: “Η σημερινή κυβέρνηση δεν ακούει τους πολίτες”, κρύβονται. Η κυβέρνηση το ανακοινώνει, αλλά δεν υπάρχει καμία επιθεώρηση ή διόρθωση. “

  1. Οι αποφάσεις θα πρέπει να δημοσιοποιούνται μόλις ληφθούν.

Ο Özersay είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μοιραστεί την απόφασή της με τους πολίτες γρήγορα. Ο Özersay είπε, «Μέχρι να ανακοινώσει η κυβέρνηση την απόφαση σχετικά με τη Λευκωσία και την Κερύνεια, όσοι γνώριζαν την απόφαση έφυγαν από την Κερύνεια και τη Λευκωσία. Έτσι, η κυβέρνηση μας εξέθεσε σε παρόμοιο κίνδυνο με την Ιταλία. “Δεν διαδίδουμε μια αίσθηση και καθυστερούμε την ανακοίνωση των αποφάσεων”, είπε.

  1. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει αμέσως τη διπλή εικόνα.

Δίνοντας ένα παράδειγμα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο Özersay είπε ότι όταν είδαν ότι το Ανώτατο Συμβούλιο των Μεταδοτικών Νοσημάτων έλαβε αποφάσεις, πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις του Συμβουλίου Υπουργών, έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν πιο σωστές και εφαρμόσιμες αποφάσεις σε κάθε πτυχή. «Με βάση την κυβερνητική μας εμπειρία, τους προειδοποίησα να μην συνεχίσουν αυτή τη διπλή εικόνα», δήλωσε ο Πρόεδρος της HP. Αλλά πραγματοποίησαν μόνο μια συνάντηση », είπε.

  1. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να βασίζονται στη λογική.

Δηλώνοντας ότι έκαναν τη λογική εξήγηση για κάθε απόφαση ενώ ήταν στην κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της HP δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο η σημερινή κυβέρνηση έλαβε την απόφαση: «Η κυβέρνηση, για παράδειγμα, σταμάτησε την παράδοση. Λήφθηκε μια τέτοια απόφαση επειδή πιστεύεται ότι προκάλεσε μόλυνση; Γιατί η κυβέρνηση απέτυχε να διατηρήσει αυτόν τον τομέα; Δεν ξέρουμε. “

  1. Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει το κοινό ότι προτεραιότητά της είναι η καταπολέμηση της επιδημίας.

Ο Özersay είπε, “Για να δώσετε εμπιστοσύνη στο κοινό, θα πρέπει να πιστεύετε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της επιδημίας”, Özersay συνέχισε τη δήλωσή του με τα ακόλουθα λόγια: εκλογή του προέδρου της συνέλευσης, οι άνθρωποι δεν θα πιστεύουν ότι το πρόβλημά σας είναι μια πανδημία. Επομένως, αυτή η κοινή γνώμη δεν διαμορφώθηκε και υπήρχε πρόβλημα κατά την εφαρμογή της απόφασης. Η ίδια η κυβέρνηση έδωσε αρνητική εικόνα για την εφαρμογή των αποφάσεων. Δεν μπορούσαν να δώσουν αυτή την εμπιστοσύνη στο κοινό που είδε τις φωτογραφίες του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου που δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες της μάσκας και της απόστασης. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή παίρνει μια στάση που χλευάζει το μυαλό των ανθρώπων. Κατά τη διαχείριση της κρίσης, πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους πολίτες και να εξηγούν σωστά τον αριθμό των περιπτώσεων. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δοκιμάσει γρηγορότερα και περισσότερα. “

.Source