Pamplin Media Group – Ο δρόμος προς την έρευνα

Τοπικός συγγραφέας και εκδότης Tribune, Dana Haynes, επισκέπτεται εξωτικές τοποθεσίες για εργασία στο «Sirocco»


COURTESY PHOTO: DANA HAYNES - Η Dana Haynes, διευθύντρια του Portland Tribune, βρισκόταν στην Κυπριακή παραθεριστική πόλη της Αμμοχώστου (επίσης γνωστή ως Gazimagusa).  Πίσω από αυτόν βρίσκεται πάνω από ένα χιλιόμετρο ακινήτου μπροστά στον ωκεανό που έχει περιφραγθεί σε μια γη χωρίς άντρες από την τουρκική εισβολή του 1974.Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι το νέο μου θρίλερ, “Sirocco” (Blackstone Publishing, 16,99 $), έφτασε στο περίπτερο την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου. Είναι το ένατο μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε και το δεύτερο με πρωταγωνιστές τους Michael Finnigan και Katalin Fiero Dahar, μετά το 2019 ντεμπούτο στο “St. Nicholas Salvage & Wrecking”.

Ο συντάκτης του τμήματος Metro Life μου πρόσφερε ευγενικά αυτόν τον χώρο για να πω το βιβλίο μου.

Πριν το κάνω, απλά μια άκρη. Όταν ήμουν 20, ήθελα να γίνω δημοσιογράφος εφημερίδας ή μυθιστοριογράφος. Σήμερα, είμαι και οι δύο, με καθιστούν, μακράν, τον πιο τυχερό άντρα που έχω γνωρίσει ποτέ. Η δουλειά μου στο Portland Tribune και το Pamplin Media Group αποδίδει διπλά φέτος, καθώς όλοι από τους εκδότες έως τους διαφημιστές, από την κυκλοφορία στο πλήρωμα παραγωγής, ενώθηκαν για να προσφέρουν εξαιρετική δημοσιογραφία ενάντια σε μια πανδημία, ύφεση, το κίνημα της Μαύρης Ζωής, καταστροφικές πυρκαγιές και οι πιο συναισθηματικά γεμάτες εθνικές εκλογές της ζωής μας. Είμαι τόσο περήφανος που βρίσκομαι εδώ.

ΚάλυμμαΟ άλλος λόγος για τον οποίο είμαι εξαιρετικά τυχερός είναι: Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω εκτενώς για να κάνω την έρευνα για τα μυθιστορήματα Finnigan & Fiero. Αυτό είναι πολυτέλεια που παίρνουν λίγοι μυθιστοριογράφοι. Είτε ταξιδεύω με τη σύζυγό μου, την Katy King, είτε με τον φίλο μου, Tim, η έρευνα για αυτά τα δύο μυθιστορήματα με πήγε στη Γαλλία και την Ισπανία, στο νησί της Κύπρου και στην πρώην Γιουγκοσλαβία – Σερβία, Κροατία, Σλοβενία ​​και Βοσνία-Ερζεγοβίνη .

Μεγάλο μέρος της δράσης στο νέο βιβλίο πραγματοποιείται στην Ισπανία και την Κύπρο. Ο τίτλος, “Sirocco”, προέρχεται από τους ζεστούς, σκονισμένους ανέμους που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική, ρέει κατά μήκος της Μεσογείου και από τη νότια Ευρώπη κάθε καλοκαίρι. Δεν είναι πάρα πολύ κακό για να πούμε ότι ο άνεμος είναι μια μεταφορά για την κύρια απειλή στην ιστορία.

Πιθανότατα δεν μπορείτε να φανταστείτε ποιο όφελος είναι να δημιουργήσετε μια σκηνή, ας πούμε, στη Βαρκελώνη, και να ταξιδέψετε εκεί για έρευνα. Η Katy και εγώ μπορέσαμε να περπατήσουμε στα ίδια μονοπάτια, να καθίσουμε στα ίδια πάρκα, να φάμε το ίδιο φαγητό που κάνουν οι πρωταγωνιστές μου. Υπάρχει μια κυνηγητική σκηνή κατά μήκος της La Rambla της Βαρκελώνης που η Katy και εγώ ουσιαστικά χορογράψαμε αφού το περπατήσαμε εμείς οι ίδιοι. Ήμουν σε θέση να ακούσω πώς η καταλανική προφορά διαφέρει από την ισπανική που είχα ακούσει όλη μου τη ζωή. Τι ευλογία!

Η Κύπρος είναι συναρπαστική: Είναι μια χωρισμένη χώρα, με τουρκοκυπριακές δυνάμεις που ελέγχουν το βόρειο τρίτο του νησιού, και οι Ελληνοκύπριοι τα χαμηλότερα δύο τρίτα. Η Λευκωσία είναι μια χωρισμένη πρωτεύουσα, όπως ήταν το Βερολίνο, που σημαίνει ότι πρέπει να δείξετε το διαβατήριό σας σε έναν Έλληνα στρατιώτη, ο οποίος το σφραγίζει και μετά περπατάτε 20 βήματα στο επόμενο περίπτερο και ένας Τούρκος στρατιώτης το σφραγίζει. Υπάρχει μια πράσινη ζώνη που παρακολουθεί ο ΟΗΕ μεταξύ τους.

(Όχι για τίποτα, αλλά ένα νησί που κυριαρχείται από ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις; Δεν μπορείτε να πάρετε ένα κακό φλιτζάνι καφέ ή ένα κακό γεύμα. Δεν μπορεί να γίνει.)

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: DANA HAYNES - Η ζώνη που παρακολουθείται από τον ΟΗΕ μεταξύ της ελληνοκυπριακής πλευράς της Λευκωσίας, της πρωτεύουσας και της τουρκοκυπριακής πλευράς. Είμαι από το Αϊντάχο, όπου η ιστορία των εποίκων που εδρεύουν στην Ευρώπη χρονολογείται μόλις μερικές δεκαετίες. Αλλά εδώ ήμουν στην Κύπρο. Η λατινική λέξη “bronze” προέρχεται από την Κύπρο. Αυτό είναι το νησί όπου η Αφροδίτη σηκώθηκε από τα κύματα, και αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση για τον Οθέλο προτού ανατεθεί στη Βενετία (προειδοποίηση για spoiler: ότι η δημοσίευση πήγε άσχημα). Ο βασιλιάς Ρίτσαρντ Α της Αγγλίας πήγε σε πόλεμο εκεί το 1191. Το νησί πωλήθηκε στον Ναό των Ιπποτών. Έπεσε στον φραγκικό έλεγχο το 1192 και διευθύνεται από την αυτοκρατορία του Λουζινιάν.

Για έναν άντρα σαν κι εμένα, από τη μικρή πόλη του Αϊντάχο, το βάθος της ιστορίας του νησιού ήταν μεθυστικό.

Μπορείτε να δείτε γιατί ήθελα να βάλω τους πρωταγωνιστές μου εκεί και στην Ισπανία!

Σχετικά με αυτά: Τόσο αυτό το μυθιστόρημα όσο και το μυθιστόρημα του 2019 επικεντρώνονται στους Michael Finnigan και Katalin Fiero Dahar. Είναι πρώην αστυνομικός της Νέας Υόρκης. είναι πρώην κατάσκοπος και δολοφόνος για την Ισπανία.

Ποτέ δεν είχα διαβάσει ένα θρίλερ για μια γυναίκα και έναν άντρα που ήταν απολύτως ισοδύναμοι και που δεν ήταν ενδιαφέροντα αγάπης. Είναι καλύτεροι φίλοι, επιχειρηματικοί εταίροι και δεσμεύουν τις πληγές του άλλου. Αλλά κυρίως, μοιράζονται την “κορυφαία χρέωση” ως “το αστέρι” των ιστοριών. Δεν το είχα δει ποτέ σε καμία άλλη θρίλερ.

COURTESY PHOTO: KATY KING - Η Dana Haynes, σε ένα ερευνητικό ταξίδι στο Sirmione της Ιταλίας, για το τρίτο μυθιστόρημα Finnigan και Fiero.

Όσον αφορά το πρωταρχικό στοιχείο της πλοκής: Μου έγινε γνωστό, μέσω της δημοσιογραφίας, ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει δικαστές και δικηγόρους, υπαλλήλους και ερευνητές κ.λπ., αλλά δεν έχει μπάτσους. Δεν υπάρχει τμήμα επιβολής του νόμου στο ICC. Δεν θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να έχουμε κάποιον του οποίου η δουλειά είναι να μαζεύει τα χειρότερα από τα χειρότερα στον κόσμο και να τους παραδίδει – παράνομα, συχνά μέσω απαγωγής – στο δικαστήριο;

Έτσι, γεννήθηκαν οι πυλώνες του Finnigan και του Fiero: Μια ανδρική / γυναικεία σύμπραξη αληθινών συν-ίσων, σε ένα διεθνές περιβάλλον, που περιλαμβάνει μια δουλειά που είναι βασικά χαλασμένη, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει.

Ήταν μια διασκεδαστική δυναμική για να παίξετε.

“Διασκέδαση” είναι η λειτουργική λέξη.

Επειδή ανάμεσα στα μυθιστορήματα και το Tribune, φίλε, έχω μια έκρηξη.

“Σιρόκος”

Κυκλοφορία βιβλίων: 7 μ.μ. Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Πού: Σχεδόν, μέσω τηλεδιάσκεψης

Χορηγός: Βιβλία της Annie Bloom στο Multnomah Village

Πώς να λάβετε μέρος: Λεπτομέρειες στον ιστότοπο της Annie Bloom ή στο www.danahaynesmystery.com


Βασίζεστε σε εμάς για να μείνετε ενημερωμένοι και εξαρτούμε από εσάς να χρηματοδοτήσετε τις προσπάθειές μας. Η ποιοτική τοπική δημοσιογραφία απαιτεί χρόνο και χρήμα. Υποστηρίξτε μας για να προστατεύσουμε το μέλλον της κοινοτικής δημοσιογραφίας.

.Source