Program-Der Πρόγραμμα κατάκτησης της Μέκκας και του Ezgi Night Held Online

Με το σύστημα τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε από το υποκατάστημα Denizli του Συνδέσμου Συνειδητών Εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή το Συνέδριο κατάκτησης της Μέκκας και το πρόγραμμα νύχτας Ezgi.

Η εναρκτήρια ομιλία του προγράμματος, η οποία ξεκίνησε με την ανάγνωση του Κορανίου του Τζαμιού της Αγίας Σοφίας, Muezzin Hafız Alpcan Çelik, ο οποίος είναι ο νικητής της Παγκόσμιας Ανάγνωσης Κορανίου, έγινε από τον Πρόεδρο του ÖĞ-DER Hamdi Sürücü.

Αναφέροντας ότι η Καάμπα είναι το τσίμπημα όλων των μουσουλμάνων στον κόσμο και η Μέκκα είναι η μητέρα των πόλεων, ο ποταμός είπε, “Πιστεύουμε ότι η σημασία της κατάκτησης της Μέκκας, της μητέρας των πόλεων, πρέπει να υπενθυμίζεται κάθε χρόνο, ειδικά στη νέα γενιά. Οι νέες γενιές πρέπει να κατανοήσουν την έννοια της κατάκτησης. Η κατάκτηση είναι να ανοίξουμε τις καρδιές στον Αλλάχ και η κατοχή δεν είναι λεηλασία ή λεηλασία όπως λέει κάποιος. Η κατάκτηση είναι το άνοιγμα του νου στην αλήθεια με την απαλλαγή από τη δεισιδαιμονία. Η κατάκτηση ταιριάζει στους μουσουλμάνους, η κατοχή ταιριάζει στους άπιστους. Όταν λέμε την κατάκτηση, σκεφτόμαστε τον Αγγελιοφόρο του Θεού και την κατάκτηση της Μέκκας, τον Προφήτη Ομάρ και τον Σελαχενδίν Eyyubi και την Ιερουσαλήμ. Όταν λέγεται η κατάκτηση, έρχονται ο Σουλτάνος ​​Φατίχ και η Κωνσταντινούπολη, ο καθηγητής Dr. Necmettin Erbakan και η Κύπρος .

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ως ομιλητής, ο Συγγραφέας Ερευνητής-Εκπαιδευτής Şakir Tarım εξήγησε τη σημασία της κατάκτησης της Μέκκας στους συμμετέχοντες και ανακοίνωσε τα ακόλουθα: Η κατάκτηση της Μέκκας δείχνει ότι η Μεδίνα δεν μπορεί να επιτευχθεί και οι κατακτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν μέχρι να μαγειρευτούν στη Μέκκα. Η κατάκτηση σημαίνει “άνοιγμα”. Άνοιγμα κλειδωμένων καρδιών στο Ισλάμ και την αλήθεια… Είναι μια ανθρώπινη αξία. Ο στόχος δεν είναι να καταλάβουμε τις πόλεις. ζώνες εκεί και τις καρδιές. Υπάρχει «κατάκτηση» στο Ισλάμ. «Κατοχή, λεηλασία, δολοφονία, καύση» στους Σταυροφόρους. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα αυτού …

Δεν υπάρχει ισλαμική κατάκτηση

Υπάρχουν αμέτρητα μαθήματα και σοφίες στην κατάκτηση του ΜΕΚΚΕ. Ο Αλλάχ δεν αφήνει εκείνους που βρίσκονται στο δρόμο Του στο δρόμο. Όταν οι δύο φίλοι κατέφυγαν στο σπήλαιο των Σεβρών, δημιούργησαν ένα αράχνη για να τους προστατεύσουν. το περιστέρι έβαλε αυγά. Άλλα όντα είναι υπηρέτες σε όσους εκπροσωπούν την Αλήθεια! Όταν έρχεται η κατάκτηση που καθορίστηκε από τον Αλλάχ, η νάρθηκα έρχεται ξανά. τα περιστέρια κάνουν το καθήκον ξανά!

Η πρώτη πράξη του αγγελιοφόρου του Αλλάχ (Saas) μετά την Ειρήνη του Hudaybiyah ήταν να στείλει επιστολές πρόσκλησης στο Ισλάμ σε όλους τους αρχηγούς κρατών και αρχηγών των φυλών στον κόσμο. Στο Βυζάντιο, το Ιράν, την Αίγυπτο… Έτσι το Ισλάμ εξαπλώνεται σε ένα περιβάλλον «ειρήνης». Οι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται πιο ελεύθερα σε ένα περιβάλλον «ειρήνης».

Ο λαός της Μέκκας παραβίασε μονομερώς τη δεκαετή συμφωνία επιτέθηκε στη φυλή Huzaa, η οποία ήταν υπό την προστασία των μουσουλμάνων. Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ βαδίζει στη Μέκκα με στρατό 12 χιλιάδων ανθρώπων και το κατέλαβε. Δεν έχυσε αίμα. Όσοι κατέφυγαν στο σπίτι του Abu Sufyan, τα σπίτια τους και το Kaaba δεν τους άγγιξαν. Μετά την κατάκτηση, συγκέντρωσε τους Μεκάνους στην Κάαμπα και τους συγχώρεσε: «Είστε όλοι ελεύθεροι. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας! “

Ο Προφήτης μας (saas) έκανε την προσευχή στο Kaaba. Προσευχήθηκε. «Πες: Η αλήθεια έχει έρθει το ψέμα εξαφανίστηκε. Σίγουρα, το ψέμα είναι καταδικασμένο να χαθεί »(Isra, 81).

Μετά την κατάκτηση της Μέκκας, ο δρόμος προς την ισλαμική πρόσκληση καθαρίστηκε. Οι διάσημοι της Μέκκας, όπως ο Abu Sufyan και η σύζυγός του Hind, ο Savage, και οι γιοι του Abu Lahab, και πολλοί άλλοι έγιναν μουσουλμάνοι.

Δεν μπορεί κανείς να είναι μουσουλμάνος χωρίς να είναι υπηρέτης του Αλλάχ. Δεν υπάρχει κατάκτηση χωρίς το Ισλάμ. Η κατάκτηση δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς τζιχάντ, να θυσιάσει τη ζωή και να αφιερωθεί στον δρόμο του Αλλάχ.

Το πρόγραμμα τελείωσε με τη ζωντανή συναυλία του συγκροτήματος Ισλαμικής Μουσικής Grup Kıyam, Ezgi και Marşlar.

.Source