R ‘Baruch Kievman, 77 ετών, OBM

Ρ ‘ Baruch Kievman, ένας αφοσιωμένος κάτοικος Chossid και επί μακρόν κάτοικος του Crown Heights που είχε ένα κατάστημα παπουτσιών στη λεωφόρο Kingston για πολλά χρόνια, πέθανε τη Δευτέρα 26 Shvat, 5781. Η Levaya σήμερα στις 2:30 μ.μ. Πλήρης ιστορία

Ρ ‘ Baruch Kievman, ένας αφοσιωμένος κάτοικος Chossid και επί μακρόν κάτοικος του Crown Heights, ο οποίος κατείχε ένα κατάστημα παπουτσιών στη λεωφόρο Kingston για πολλά χρόνια, πέθανε τη Δευτέρα 26 Shvat, 5781.

Ήταν 77 ετών.

Ο R ‘Baruch γεννήθηκε στο Σάμαρκαντ, το μικρότερο από 3 παιδιά του R’ Αβραάμ και Σάρα Κίεφμαν.

Η οικογένειά του διέφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, μαζί με τους παππούδες του, τον περίφημο Chosid R ‘ Dovid Kievman γνωστός ως R ‘Dovid Horodoker και η σύζυγός του Μπάτσεβα Ραϊζέλ.

Η γιαγιά του, Rebbetzin Batsheva Raizel, δολοφονήθηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Δύο μήνες αργότερα, ο R ‘Baruch γεννήθηκε και ο παππούς του ζήτησε να τον ονομάσουν μετά από αυτό, οπότε επέλεξαν τον Baruch – με τα γράμματα Beis Reish – μετά από αυτή. 7 εβδομάδες αργότερα, ο R ‘Dovid Horodoker πέθανε επίσης.

Στη συνέχεια, η οικογένεια ταξίδεψε στο Poking, όπου βρίσκονταν σε στρατόπεδο DP, και αργότερα διέφυγαν με το περίφημο «σκάφος εξόδου» στο Ισραήλ. Όταν το πλοίο έφτασε στο Ισραήλ, οι Βρετανοί δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στην Κύπρο.

Ο Ρ ‘Μπαρούτς είπε πως ως μικρό και γοητευτικό παιδί στο πλοίο για την Κύπρο, του προσφέρθηκε ένα γλυκό από έναν Βρετανό αξιωματικό, τον οποίο αρνήθηκε, χτυπώντας την καραμέλα από το χέρι του.

Η οικογένεια τελικά μετανάστευσε στο Ισραήλ και εγκαταστάθηκε στο Τελ Αβίβ-Yaffo, όπου υπήρχε μια μεγάλη κοινότητα του Chabad Chassidim. Σπούδασε στο Chabad Yeshiva στο Lod και όταν ήταν 14 ετών, ο πατέρας του πέθανε. Σε ηλικία 18 ετών, έφτασε στη Νέα Υόρκη για να μάθει στο 770 Yeshiva στο Crown Heights από τον Rebbe.

Μετά τη δέσμευσή του στο Τσάνα, ο Ρεμπέ τον ευχήθηκε στον Μαζέλ Τοβ κατά τη διάρκεια ενός Γέχιδου. Το ζευγάρι άξιζε να είναι το μόνο που είχε το Kabolas Ponim του γάμου του το 770, στο οποίο παρακολούθησε ο Rebbe.

Ο Ρέμπμπε έστειλε το νιόπαντρο ζευγάρι στο Σλίχους στο Λονδίνο της Αγγλίας, όπου ήταν δάσκαλος για 2 χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Crown Heights, όπου δίδαξε στο Yeshivas στο Crown Heights και σε άλλη τοποθεσία στο Μπρούκλιν.

Τα τελευταία χρόνια, αυτός και η σύζυγός του είχαν ένα κατάστημα παπουτσιών στην Kingston Avenue στο Crown Heights. Θυμάται από όλους για τη συνεχή μάθησή του και δεν χάνει ποτέ μια στιγμή ενώ βρισκόταν στο κατάστημα, είτε ήταν Maamer, Shulchan Aruch ή Likkutei Torah.

Ήταν ένας αφοσιωμένος Chossid, με μια τεράστια αγάπη για τον Rebbe, που ασχολήθηκε συνεχώς με το inyonim του Rebbe. Οργάνωσε έναν μακρόχρονο Chassidus Shiur στο σπίτι του κάθε Shabbos, που δόθηκε για λίγο από τον Ραβίνο Γιοέλ Καν, και ασχολήθηκε με τη Mivtzah Mezuzah και δίδαξε επίσης την Τάνια για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ήταν ένα από τα γκρουπ του Chasidim, μαζί με τον Rabbi Nochum PinsonΡαβί Shmuel ButmanΡαβί Mottel Kalmanson και Ραβίνος Ντόβιντ Ράποπορτ, ο οποίος αγόρασε το πρώτο Mitzvah Tank για το Rebbe, και παρουσίασε το κλειδί στο Rebbe κατά τη διάρκεια του Farbrengen του Yud Shvat το 1976. Ο Rebbe είπε ότι το Mitzvah Tank θα έπρεπε να σταλεί στο Ισραήλ, μαζί με το Shluchim που πήγαιναν τότε, και ο Rebbe βγήκε για να δει τη δεξαμενή μακριά.

Η ίδια ομάδα αγόρασε ένα αυτοκίνητο για το Rebbe ένα χρόνο αργότερα, συνεργαζόμενη με τη Merkos και την Rebbetzin Chaya Mushka, που συμμετείχαν στην επιλογή του χρώματος.

Ο R ‘Baruch ήταν γνωστός ως ένας χαρούμενος Chossid, ο οποίος απολάμβανε τη μακρινή εκδοχή, συχνά στον επάνω όροφο Shul το 770, μοιράζονταν ένα l’chaim με άλλους και ενθάρρυνε όλους να χαίρονται ως Chossid.

Επιβίωσε από τη γυναίκα του, Τσάνα και παιδιά, Avremi Kievman – Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Dovid Kievman – Crown Heights, Σέα Κίεφμαν – Crown Heights και Nava Raskin – Pembroke Pines, FL.

Σώζεται επίσης από τον αδερφό του Sholom Ber Kievman του Crown Heights.

Η λεβάγια θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, περνώντας από 770 στις 2:30 μ.μ.

Baruch Dayan Ha’emes: Baruch ben Avraham.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο R ‘Baruch τραγουδά ένα Niggun που ακούει συχνά από τον R’ Shloime Chaim Kesselman

Source