Rıfat Serdaroğlu: Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο εγκρίνει, θα πάω στη φυλακή, η βαλίτσα φυλακής μου είναι επίσης έτοιμη

Ο αρχηγός του Αληθινού Κόμματος Ρίφα Σερντάρογλου είπε: «Καταδικάστηκα συνολικά 5 χρόνια και 8 μήνες. “Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο εγκρίνει την απόφαση, θα πάω στη φυλακή όπως ο πατέρας μου.”

Ο αρχηγός του Αληθινού Κόμματος Ρίφα Σερντάρογλου είπε: «Καταδικάστηκα συνολικά 5 χρόνια και 8 μήνες. “Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο εγκρίνει την απόφαση, θα πάω στη φυλακή όπως ο πατέρας μου.”

Ο Rıfat Serdaroğlu άφησε 45 χρόνια πίσω στην τουρκική πολιτική ζωή. Ο εγγονός του Bergama Bayram Usta και ο γιος του αναπληρωτή του Δημοκρατικού Κόμματος Partyzmir Kemal Serdaroğlu, ο οποίος είναι γνωστός ως «Μικροί Μεντέρες»… Ο Serdaroğlu, ο οποίος συναντήθηκε με πόνο ως παιδί λόγω της διακοπής της δημοκρατίας στις 27 Μαΐου, μπόρεσε να δει μόνο τον πατέρα του στις φυλακές του Yassıada. 23 χρόνια μετά τον πατέρα του, εξελέγη δήμαρχος της Μπέργκαμα και κάθισε στην ίδια έδρα. Ο Rıfat Serdaroğlu, ο οποίος είναι Υπουργός Υγείας και Κράτους από το DYP, συνεχίζει την πορεία του στην πολιτική με το Κόμμα Doğru, του οποίου είναι Πρόεδρος. Ο Rıfat Serdaroğlu, ο οποίος ήταν μάρτυρας ενός πολύ σημαντικού μέρους της τουρκικής πολιτικής, της ζωής του και του κόσμου της πολιτικής, Εκπρόσωπος είπε.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SARAJEVO

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΠΕΡΓΚΑΜΑ: Ο παππούς μου Bayram Serdaroğlu; Ήρθε από το Σεράγεβο και ίδρυσε το «αγρόκτημα Serdaroğlu» στο Μπέργκαμα. Ο πλουσιότερος αγρότης της περιοχής, η οικογένεια καπνού-βαμβακιού. Το ψευδώνυμό του είναι «Bayram Usta»… Ο παππούς μου Bayram Serdaroğlu πέθανε το 1958.

ΗΜΕΡΕΣ YASSIADA: Ο πατέρας μου Kemal Fikri Serdaroğlu σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική και έγινε φαρμακοποιός. Είναι επίσης μπόξερ στο Beşiktaş Sports Club, είναι επίσης ιδιοκτήτης αγροκτήματος και το 1954 εξελέγη δήμαρχος της Bergama. Εκείνη την εποχή ήμουν 5-6 ετών. Ο πατέρας μου εξελέγη αναπληρωτής του Δημοκρατικού Κόμματος για τη Σμύρνη μετά από τρία χρόνια το 1957. Δικάστηκε στο Yassıada με το πραξικόπημα του 1960 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Πέρασε συνολικά 5,5 χρόνια στη φυλακή, οκτώ μήνες σε ένα κελί. Υπάρχουν 120 υποθέσεις εναντίον μου, οι περισσότερες από τις οποίες κατατέθηκαν για προσβολή του Προέδρου. Καταδικάστηκα συνολικά 5 χρόνια και 8 μήνες. Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο εγκρίνει, θα πάω στη φυλακή όπως ο πατέρας μου και η βαλίτσα φυλακής μου είναι έτοιμη.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ όπλου: Ο λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε ο πατέρας μου είναι ότι πήρε κρυφά τα όπλα, τα οποία ελήφθησαν από τη μεταμφιεσμένη πληρωμή και τα οποία ο Adnan Menderes καταχρήθηκε στον πατέρα μου, στον Τουρκικό Οργανισμό Αντίστασης, που ιδρύθηκε για την ανεξαρτησία της Κύπρου. Ο αγώνας του είναι για τους Τουρκοκύπριους, αλλά σε ποιον δώσατε τα όπλα; καταδικάζουν. Μετακόμισε στην Κύπρο με τακά. Η πόλη, που βρίσκεται σήμερα κοντά στην Αμμόχωστο, ονομάστηκε «Serdarlı» στη μνήμη του πατέρα μου.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ KAYAKAM

Κατέλαβαν τη βόσκηση: Όταν ήμουν 11-12 ετών, πήγα στο Yassıada με τη μητέρα μου, γνώρισα τη φυλακή και το δικαστήριο εκείνη την ηλικία. Κατά την πρώτη μου επίσκεψη, κατέλαβαν το μαχαίρι τσέπης μου που πάντα κουβαλούσα στην τσέπη μου, λυπάμαι πολύ. Όταν ο πατέρας μου πήγε στη φυλακή, κατασχέθηκαν όλη η περιουσία, η φάρμα και τα ζώα μας και το φαρμακείο του έκλεισε. Πήγα στον περιφερειακό κυβερνήτη με τη μητέρα μου κάθε μήνα και με την έγκρισή της, μπορούσαμε να αποσύρουμε 10-15 λίρες από τα χρήματά μας. Τα δικά μας χρήματα μας δόθηκαν σαν τσέπη για χρόνια. Ο πατέρας μου έφυγε από τη φυλακή με ιατρική αναφορά. Πέθανε το 1988.

ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 28 ΕΤΩΝ: Γεννήθηκα στο Μπέργκαμα το 1949, αλλά δεν ήμουν αρκετά μεγάλος για να γίνω υποψήφιος για δήμαρχος, τον μεγάλωσα. Το 1976, έγινα Πρόεδρος της Περιφέρειας Μπέργκαμα της Δικαιοσύνης. Εξελέγη Δήμαρχος της Μπέργκαμα το 1977, όπως ο πατέρας μου, και απολύθηκα στην επανάσταση του 1980, όπως ο πατέρας μου. Τα δύο αδέλφια μου πήγαν στη φυλακή για πολιτικούς λόγους, αθωώθηκαν μετά από 14 μήνες. Ο γιος της θείας μου ήταν θύμα πολιτικής δολοφονίας στην Άδανα. Εκλέχθηκα ως επαρχιακός πρόεδρος του Σμύρνης στο DYP του Süleyman Demirel το 1985 και ως αναπληρωτής του Σμύρνης το 1991. Στις κυβερνήσεις Tansu Çiller και Mesut Yılmaz, υπηρέτησα πρώτα ως Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια ως κράτος.

Έσκαψα το διάταγμα του Çiller

Σημειώνοντας ότι υποστήριξαν τον Tansu Çiller όταν ο Süleyman Demirel έγινε πρόεδρος μετά το θάνατο του Turgut Özal, και ο Hüsamettin Cindoruk αρνήθηκε να αποδεχθεί την προεδρία του DYP, ο Rıfat Serdaroğlu εξήγησε αυτές τις ημέρες ως εξής:

«Γνωρίζει μια ξένη γλώσσα, έχει ένα όραμα και η Τουρκία ταιριάζει επίσης με μια γυναίκα πρωθυπουργό. Αλλά δεν είχε καμία κρατική εμπειρία και δεν προσπάθησε να γνωρίσει το κράτος, επιπλέον, ασχολήθηκε με τις υποθέσεις του. Απογοητευτήκαμε. Όταν ήμουν Υπουργός Υγείας, έστειλα διάταγμα με τον σωματοφύλακά του για απόλυση του υφυπουργού μου και το έσκισα. Παραιτήθηκα επίσης από το υπουργείο. Δημιουργήσαμε ένα κόμμα για να αφήσουμε μια καλή χώρα στα εγγόνια μας, να προστατεύσουμε την κοσμική μας Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τις ελευθερίες, τη νεολαία και το μέλλον μας. Το πάρτι μας δεν λαμβάνει χρήματα από τη Μαλαισία ή το Λονδίνο. Το ψήνουμε με το δικό μας λάδι. Είναι εταιρείες, είμαστε κόμματα … “

Source