Saner: Το να κάνουμε την TRNC πιο ευημερούσα είναι ο πιο σημαντικός μας στόχος – BRTK

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner δήλωσε ότι ξεκινά μια νέα Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και είπε: «Είναι ο πιο σημαντικός μας στόχος να φέρουμε την ΤΔΒΚ σε ένα πιο ευημερούμενο κράτος».

Ο πρωθυπουργός Saner, Αντιπρόεδρος Fuat Oktay Turkey χθες το βράδυ μίλησαν στο τηλέφωνο και εξήγησαν ότι είχαν επανεξετάσει το έργο τους.

Η Τουρκία έστειλε με 100 χιλιάδες δόσεις εμβολίου που εμβολιάστηκαν με διπλή δόση 25 τοις εκατό του πληθυσμού, αυτά τα ποσοστά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Saner δήλωσε ότι όταν η τρίτη σειρά, σε λιγότερο από την πατρίδα, είπε 40 χιλιάδες δόσεις εμβολίου στο πιο μέλλον.

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner έκανε αξιολογήσεις απαντώντας σε ερωτήσεις στο πρόγραμμα που παρακολούθησε.

“Ξεκινήσαμε αυτές τις δουλειές, Βάζοντας το κοράκι μας κάτω από τη γκουιλοτίνη”

Επισημαίνοντας ότι ήρθαν στην κυβέρνηση σε μια περίοδο που οι συνθήκες Covid 19 και το εισόδημα του κράτους άρχισαν να μειώνονται, είπε: «Ενώ δημιουργήσαμε αυτήν την κυβέρνηση, ξεκινήσαμε αυτά τα έργα βάζοντας το λαιμό μας κάτω από τη λαιμητόμο, όχι τα χέρια μας. Δεν διαχειριζόμαστε μια εύκολη διαδικασία. Νομίζω ότι όλοι το εκτιμούν αυτό ».
Εκφράζοντας ότι η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός Saner εξήγησε ότι άρχισαν να εργάζονται για το πώς να φέρουν τουρίστες και φοιτητές στη χώρα μόλις ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, και ανακοίνωσαν ότι 10 χιλιάδες 987 φοιτητές ήρθαν στο TRNC από χθες.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα αεροπλάνα συνεχίζουν να έρχονται και να πηγαίνουν όταν το Covid-19 εξερράγη στη Νότια Κύπρο, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε ότι εργάζονται για να επιστρέψουν την οικονομία της χώρας λέγοντας πρώτα την υγεία και ότι ο τουρισμός κλειστού κυκλώματος θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου .

“ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ”

Δηλώνοντας ότι συνειδητοποίησαν το όραμά τους βήμα προς βήμα όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, ο πρωθυπουργός Σάνερ δήλωσε ότι ξεκίνησε χθες την ηλεκτρονική εφαρμογή βραχιολιών και είπε: «Ξεπερνάμε ένα νέο έδαφος στον κόσμο, πιστεύουμε ότι θα είμαστε επιτυχημένοι».

Ο πρωθυπουργός Saner, ο οποίος μοιράστηκε επίσης πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή ηλεκτρονικών βραχιολιών, είπε: «Έχουμε κάνει πολύ σοβαρά έξοδα και προσπαθούσαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή, αρχίζουμε τον έλεγχο κάνοντας χρήση της τεχνολογίας ».

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ”

Ο πρωθυπουργός Σάνερ υπενθύμισε ότι το όνομα της κυβέρνησης είναι η «κυβέρνηση πρόωρων εκλογών» σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες εκλογές και τις πρόωρες εκλογές και είπε ότι θα συζητήσουν σήμερα την πρόωρη εκλογή με τους κυβερνητικούς εταίρους σήμερα και θα την υποβάλουν στο Κοινοβούλιο αφού περάσει από το Συμβούλιο υπουργών.

Τονίζοντας ότι ως UBP, δεν σκοπεύουν ποτέ να διενεργήσουν ενδιάμεσες εκλογές ξοδεύοντας 10 εκατομμύρια TL για έναν αναπληρωτή που θα υπηρετήσει για ένα έτος υπό τις τρέχουσες συνθήκες, ο πρωθυπουργός Saner δήλωσε ότι ένας αναπληρωτής δεν θα αλλάξει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, και ως Η UBP παραιτήθηκε από τα δικαιώματά τους και είπε, “Είμαστε αποφασισμένοι την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Δεν το πιστεύουμε”, είπε.
Ο Πρωθυπουργός Σάνερ δήλωσε επίσης ότι ζητήθηκε η γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα κατά την ημερομηνία πρόωρων εκλογών.

Σε άλλη ερώτηση, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε, “Το αποτέλεσμα της σύμβασης YDP δεν θα επηρεάσει την κυβέρνηση, η κυβέρνηση του UBP-DP-YDP είναι υπεύθυνη, συνεχίζει να εργάζεται για τη χώρα”

“ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ 10,65%

Δηλώνοντας ότι τα συνδικάτα πρέπει να ενεργούν λίγο πιο ευαίσθητα σχετικά με τα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες των συνδικάτων, ο πρωθυπουργός Σάνερ σημείωσε ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον προϋπολογισμό πολύ καλά στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε ότι το κόστος επιδόματος, το οποίο είχε προηγουμένως παγώσει για τρεις μήνες, θα καταβληθεί προσθέτοντας αύξηση 10,65% στους μισθούς του Απριλίου.

Επισημαίνοντας ότι το εισόδημα του κράτους έχει μειωθεί, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε: «Συλλέξαμε 30 τοις εκατό λιγότερο εισόδημα από το κανονικό μας εισόδημα. “Αναμένουμε από τα συνδικάτά μας να είναι πιο ευαίσθητα καθώς τα εισοδήματα του κράτους μειώνουν και όλοι το γνωρίζουν αυτό”, είπε.

“ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΡΞΗ”

Ο Πρωθυπουργός του Έρσαν, ο οποίος είναι επίσης η αξιολόγηση των πρωτοκόλλων που υπογράφηκαν με την Τουρκία Saner, μετά την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου που μεταβαίνει σε μια αίτηση, η βελτίωση του δρόμου αναμονής για χρόνια είπε ότι πραγματικά ξεκίνησε βάσει του πρωτοκόλλου.

“ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ FUAT OKTAY Χθες ΝΥΧΤΑ”

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay χθες ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι αναθεωρούν το βράδυ τηλεφωνικώς για να μιλήσουν και να δουλέψουν στη Saner, ότι η συνέχιση του έργου, Λευκωσία, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του κρατικού νοσοκομείου 500 κλινών ακύρωσε το έργο, την 100ή επέτειο της Τουρκίας · Είπε ότι το νοσοκομείο θα ανοίξει το 2023.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, εξηγώντας ότι το νερό από την πεδιάδα Μόρφου και της Μεσαορίας στην κατασκευή της σήραγγας άρδευσης θα φέρει τα τελικά στάδια του Saner, “Έχουμε τυλίξει τα μανίκια τους για μια νέα Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. “Αυτό που λέει η αντιπολίτευση ενώ είμαστε στο δρόμο μας δεν μας δεσμεύει πολύ, είναι ο πιο σημαντικός μας στόχος να φέρουμε την ΤΔΒΚ σε ένα πιο ευημερούμενο κράτος”.

“Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΩΣ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Ψάχνει για TRNC”

TRNC είναι 120 χιλιάδες δόσεις εμβολίου έφτασε μέχρι τώρα, έστειλε 100 χιλιάδες δόσεις της πατρίδας της Τουρκίας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Saner, ήταν η έμφαση στο ρυθμό μεταφοράς εμβολίων πρέπει να μεταφερθεί στη νότια Κύπρο TRNC. Ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε, «Ο πιο σημαντικός δείκτης για το πώς ο Νότος εξακολουθεί να κοιτάζει προς τον Βορρά ενώ πηγαίνει στη συνάντηση της Γενεύης 5 + 1, είναι ο πιο σημαντικός δείκτης ότι τα εμβόλια που πρέπει να μεταφερθούν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν είναι μεταφέρθηκε ακόμη και από την άποψη της υγείας. “

40 χιλιάδες λιγότερο από τη δόση της μητέρας πατρίδας, πρωθυπουργός Saner, δείχνοντας το εμβόλιο για το καλύτερο μέλλον, με εμβόλια που παρέχονται από την Τουρκία τα εμβόλια Το 25% του πληθυσμού είναι μια χώρα που είναι η Κύπρος, δήλωσε ότι συγκρίνει την τρίτη μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

“ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΔΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ”

Ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε, “Βλέπω ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τίποτα από την ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου, η οποία δεν μας έδωσε ούτε καν για εμβολιασμό, στο δρόμο προς τη Γενεύη 5 + 1”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σανέρ, να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Γενεύης βάσει δύο κυρίαρχων κρατών και η ΤΔΒΚ θα χάσει στο τραπέζι για άλλα 50 χρόνια. Σημείωσε ότι θα πουν ότι δεν υπάρχει χρόνος.

“Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική μεσογειακή χώρα με την Τουρκία”

Εκφράζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν κράτησε το χέρι που επέκτειναν στη Νότια Κύπρο στο παρελθόν για να μοιραστούν τις εναποθέσεις υδρογονανθράκων γύρω από το νησί, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε, “Δεν μπορούμε να καθίσουμε και να περιμένουμε γιατί δεν το δέχτηκαν”.
Η κύρια ανησυχία των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο με κάτι που πρέπει να μοιραστούμε Σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός Σανέρ, η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο με τον Τούρκο λαό και τον τουρκικό λαό τόνισε ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα.

“Το MARAŞ EZBER ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ”

Υπογραμμίζοντας ότι ο Maraş έχει μια πρωτοποριακή πολιτική της τουρκικής πλευράς στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός Ersan Saner είπε ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές με αποφασιστικότητα.
Εξηγώντας ότι ο κόσμος έχει εμποδίσει τον Τουρκοκύπριο λαό, που προσπαθεί για μια λύση στο τραπέζι των Ηνωμένων Εθνών για χρόνια, να πάρει τα δικαιώματά του, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε: «Ο Μάρας είναι ένας παίκτης αλλαγής παιχνιδιών για να δώσει το μήνυμα ότι εάν μην σκοπεύετε να κάνετε τίποτα μαζί μας, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα στη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε », είπε.

Source