S&P 500, το Dow γλιστρά καθώς η εστίαση στρέφεται στα τεχνολογικά κέρδη

(Reuters) – Το S&P 500 και το Dow υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε αποτελέσματα από το Netflix και άλλες μεγάλες εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτή την εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας αισιόδοξης έναρξης της σεζόν κερδών.

Ο πάροχος υπηρεσιών ροής βίντεο Netflix, που άκμασε κατά τη διάρκεια των κλειδωμάτων του περασμένου έτους, θα είναι ο πρώτος που θα αναφέρει τριμηνιαίους αριθμούς στη λεγόμενη ομάδα FAANG. Οι μετοχές της αυξήθηκαν 1,3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, μπροστά από τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της καμπάνας.

Ο ευρύτερος δείκτης NYSE FANG + TM πρόσθεσε περίπου 0,05%.

Η International Business Machines Corp σημείωσε άνοδο 3,9% μετά την καταγραφή της μεγαλύτερης αύξησης στις τριμηνιαίες πωλήσεις σε περισσότερα από δύο χρόνια, ενισχύοντας τα στοιχήματά της στο cloud computing.

Η Chipmaker Intel Corp πρόκειται να αναφέρει αποτελέσματα την Πέμπτη.

«Παίρνουμε μια μικρή αδυναμία… παρόλο που τα κέρδη και τα οικονομικά δεδομένα είναι καλά», δήλωσε ο Ryan Detrick, ανώτερος στρατηγικός της αγοράς στην LPL Financial στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας.

«Οι βασικές αρχές είναι εξαιρετικά δυνατές και δεν θα ήταν υπερβολικά ανησυχητικό μετά το ράλι που έχουμε δει τους τελευταίους 13 μήνες για την αγορά να αναπνέει λίγο περισσότερο ενόψει των ισχυρών κερδών».

Μετά τα κέρδη blockbuster από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές αναμένουν ότι το κέρδος του πρώτου τριμήνου για τις συνολικές εταιρείες S&P 500 θα αυξηθεί κατά 30,9% από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Τεχνολογικά αποθέματα με μεγάλη αξία είναι πάλι σε ζήτηση, καθώς η απόσυρση των αποδόσεων ομολόγων με μεγαλύτερη ημερομηνία από τα υψηλά 14 μηνών έχει μειώσει τις ανησυχίες για υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Επτά από τους 11 μεγάλους τομείς S&P ήταν χαμηλότεροι. Ο δείκτης υγειονομικής περίθαλψης έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, ενώ η τεχνολογία, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα ακίνητα διαπραγματεύονται υψηλότερα.

Στις 09:58 π.μ., ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 111,30 μονάδες, ή 0,33%, σε 33,966,33, ο S&P 500 έχασε 6,10 μονάδες, ή 0,15%, σε 4,157,16 και το Nasdaq Composite κέρδισε 2,77 πόντους, ή 0,02%, σε 13,917,54.

Το S&P 500 και το Dow σημείωσαν ρεκόρ τα υψηλότερα επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένα από μια σειρά ισχυρών οικονομικών δεδομένων και τις προσδοκίες για μια ισχυρή εταιρική σεζόν κερδών.

Το Kansas City Southern σημείωσε άνοδο 15% μετά την προσφορά της Canadian National να αγοράσει τον αμερικανικό φορέα σιδηροδρόμων για περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας μια ανταγωνιστική προσφορά από τον Καναδά Ειρηνικό.

Η άνοδος των μετοχών της Κάνσας Σίτι βοήθησε στην αύξηση του 1,8% του δείκτη Dow Jones Transports.

Η εταιρεία καπνού Altria Group υποχώρησε περίπου 7% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει έναν κανόνα που θα περιορίζει τη νικοτίνη ή θα απαγορεύει τη μενθόλη στα τσιγάρα.

Η Johnson & Johnson αυξήθηκε 1,2% αφού ο φαρμακοποιός κτύπησε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη και αύξησε το μέρισμα.

Η Nike Inc υποχώρησε περίπου 2,5% αφού η Citigroup μείωσε τη βαθμολογία της στις μετοχές της εταιρείας σε «ουδέτερη» από «αγορά».

Τα μειωμένα ζητήματα ξεπέρασαν τους υπερασπιστές με αναλογία 1,7 προς 1 στο NYSE και στο Nasdaq.

Το S&P 500 δημοσίευσε 45 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και χωρίς νέα χαμηλά, ενώ το Nasdaq κατέγραψε 40 νέα υψηλά και 39 νέα χαμηλά.

(Αναφορά από τους Shivani Kumaresan και Medha Singh στο Μπανγκαλόρ. Επιμέλεια από τους Sriraj Kalluvila και Anil D’Silva)

Source